❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vykonny switch ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Vykonny switch ?

Příspěvekod Viktor Novotný » 16 years ago

abych to uvedl na pravou miru .... proste dva switche za sebou ... a ja menil cislo 2 a myslel jsem, ze je chyba v nem ... ale nakonec se ukazalo, ze cislo 1 (ktery jsem si nejak neuvedomil, ze muze delat problemy) ... delal asi ty problemy
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak a je to tady zase .... nahodne posila trafik nekoho na vsechny porty ... ale ne trafik co klios odesle ... ale trafik co se kliosi vraci ... tedy kliosuv download ... proste se rozhodne, ze jednoho kliose download posle vsude ......... a na switchich to je vsechno unicast .. zadny broad nebo multi ... a macu tam jde celkove (spocitane podle arpu GW kam to usti ) JENOM cca 500 ! ............ tak me prosim vysvetlete, ze by switch ktery ma 8K na macy ... byl zahlcen 5sty macy ? ja to fakt nechapu ... nedokazu ted vymyslet rozumne zduvodneni ...

diky za cokoli co by mne nakoplo k reseni ...
0 x
- programming
- development
- education

lukas

Příspěvekod lukas » 16 years ago

Nebeha ti tam nahodou od nekoho multicast? Jsem neco podobnyho nedavno resil a todle bych duvod nefunkcnosti...
Pises sice, ze nebeha, ale co vim, tak spousta switchu to proste neumi vyhodnotit. Tvari se, ze nic takoveho neni, ale ve skutecnosti tam toho litaji tri prdele... Todle mi treba delal 3Com 4200G...
0 x
Lukas Kristek

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hm ... tezko rict .. ale dneska tam v noci prijdou edge-cory
0 x
- programming
- development
- education

lukas

Co se noveho switche tyce, tak bych budto doporucil ty 3Comy, osobne mam dobrou zkusenost s tou 4000 serii, akorat je na hovno, ze se s tim oproti ostatnim dost slozite pracuje (jen konfigurace vlanu mi zabrala pul dne, nez jsem pochopil, jak se s tim domluvit), ale bezi pak spolehlive. Zasadni nevyhodou je ale cena... Za tu 12p verzi 4200G (vsechny gigabity a 4x SFP na 1G) jsem dal pred 3 mesicema asi 14.000.

Jinak nejsou spatny Signamaxi, zatim jich nemam tolik, abych mohl rict nejaky vysledek, ale libi se mi kvalita managemnetu (opravdu hodne strukturovane a u vetsiny vsechno udelas pres web, netreba nejakeho terminalu s jejich vymyslama a synataxema). Cenove taky nemaji konkurenci, je to asi 1/3 ceny toho 3Comu.

Zatim me nejvic nadchnul http://www.intelek.cz/product.jsp?artno=76107729# , je tam ale potreba konsole k sofistikovanejsim upravam.

Pokud chces jednodussi management, tak bych sel zase do tohoto http://www.intelek.cz/product.jsp?artno=76107727, ten je fakt dobrej a vsechno udelas pres web.

Na Cisco bych se vysral, s tim, kolik za to chcou, at si to strci do riti. Navic by me mohla nasrat nekompatibilita SFP modulu. Proc bych mel kupovat jijich prevodnik jen kvuli tomu, ze je na tom Cisco a platit za to 10x tolik? A nebo stravit pul dne prehravanim FW ... Kreteni.

Kazdopadne, jestli pujdes do toho Signamaxu, tak by me zajimal vysledek (reference). Chtel bych do budoucna kupovat jen toto ...
0 x
Lukas Kristek

lukas

Dade_Marfi píše:hm ... tezko rict .. ale dneska tam v noci prijdou edge-cory

Hm, asi pozde na nejaky doporuceni :) Ale jak dopadne ten edge-core by me zajimalo ... Dej vedet.
0 x
Lukas Kristek

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

lukas

Kdyz koukam na to logo Linksysu, tak si to dokazu celkem zive predstavit...

Jaky je management? Co to rika na SNMP? Jaka je kompaltibilta s aplikacema? Jak to pracuje s multicastem? Chtelo by to vic informaci...

Ale kazdemu podle jeho gusta...
0 x
Lukas Kristek

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to hapi ... to je linksys ne cisco ... a ma to vetrak ...
0 x
- programming
- development
- education

lukas

Dade_Marfi píše:to hapi ... to je linksys ne cisco ... a ma to vetrak ...

Souhlas. Toho vetraku bych se asi moc nebal. Driv jsem k tomu taky nemel moc duveru, ale jak to tak sleduju, tak zatim bez jedineho problemu. Seriozni vyrobci se naucili pouzivat kvalitni reseni. Co vim, ta 3Com si to hodne hlida. Ten alarumuje uz kdyz mu ten vetracek trosku pridrzis... Pise se asi brzo zdechne :) Na to signamaxu jsem to nezkousel, to je dobra myslenka, musim poresit...
0 x
Lukas Kristek

hapi

mě stačí kouknout na cenu, za switch dávat přez 10 tisíc je podle mě blbost. Ten linksys cisco to zvládne úplně stejně a cena je čtvrtinová oproti 3comu.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to hapi ... stejne ? prd .. nikdy nic neni stejne

to lukas ... me treba v 3comech odchazely vetraky jak blbe .. a toho kravalu
0 x
- programming
- development
- education

lukas

hapi: Jestli zvladne stejne, nebo nezvladne mi nejak neni jasny, protoze z toho popisu, co k tomu vidim nic zavratnyho nezjistuju. Mas to nekde? Bezi to nekde? Co to dela a jak se to chova? Kolik pres to tece? A hlavne by me zajimala kompatiblita s tim ostatnim hadrdwarem... Protoze pokud musim SFPcko koupit origos Cicso, tak sorry, ale uz v tu chvili je to stejne tak drahy jako ten 3com :)

Dade_Marfi: Asi proto si to zacali tolik hlidat, kdo vi... Ja kazdopadne nemam problem. I u tech starych HUBu (SS2 PSH40) to bezi vph. Dodnes mi to v nekterych prdelich bezi a pohodka...
0 x
Lukas Kristek

hapi

to bude asi tim, že ty blbý SFPřka jsem se rozhodl nepoužívat právě kvůli těm nakompatibilitám i když kompatibilita by tam měla bejt ale zase si z toho dělaji biznis pro sebe takže jim na to kašlu a použiju raději podle svého externí kontertory.

Jediný co od toho switche požaduju je dokonalá práce s vlany což mi teď dělá TP-Link kde visí asi 9 lidí i když jejich datový toky nejsou velký ale switch funguje bez problému už přez rok. Ovšem plánuju propojení víc těchto switchů a provlanovat větší úsek takže padla volba na linksys cisca. Nemínim kupovat switch za nehorázný prachy + vybírat nějaký konvertory co pasujou do jejich switchů.

Takže jsem se rozhodl pro http://www.itage.cz/p18312-cisco-24x10- ... -srw224g4/ kam si připojim až 4 externí media konvertory podle sebe a na nějaký předražený SFPčka jim kašlu.
0 x

hapi

neví někdo o malim L2 switchy co neni do racku ale je malej něco ve velikosti stolního a má nějaký rozumný nízký napájení třeba 9-18V a nestojí víc jak RB493?
0 x