❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ASUS P5GC

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Ajfel

Re: ASUS P5GC

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

Spreamer píše:
Ajfel píše:Zdravim, mate nekdo tuto desku s redukci a CF kartou ? Moc dikes za info.

Tento týden by mi měla přijít a hodlám systém nainstalovat na CF kartu přes IDE redukci, tak dám vědět. Trošku OT,a le nejak se tomu nemohu dobrat: ROS dostanu na CF kartu tak, že novou PC sestavu propojím s jiným PC přes LAN a přes netinstall tam nahraju ROS?

No ja nevim jak, ale ja bych pouzil utilitku physdiskwrite a ctecku karet, do ctecky das CF kartu a utilitkou to tam natlacis, tedy ovsem jestli se neco nezmenilo, musis si stahnout ale ISO, ne NPK, ale mozna se pletu. Stejny postup bych pouzil i u HDD. Jednoduche a lety overene(pokud se ovsem za poslednich par mesicu neco nezmenilo, uz jsem to chvili nedelal :D ) BTW, zitra uz tu desku budu mit, tak to zjistim sam :D )
0 x

Ajfel

Takze jsem zjistil, ze to umi cist i z redukce a CF karty, pri zaplneni vsech slotu sitovkami INTEL 1000/GT a po nabootovani ROS, zadne sdilene IRQ, bez jakehokoliv nastaveni v biosu a to jich tam jeste nekolik IRQ zustalo volnych, vsechno v BIOSu povypinane, integrovana sitovka, usb, zvuk, serial a paralelni porty, mys na ps/2 taky vypnuta v biosu, pro grafiku povoleno prideleni IRQ dle potreby, podle ROS nebylo potrebne, pameti tam jsou Kingmax DDRII 800MHz v dualu(2x512MB), procesor c2d 2,66GHz / fsb1333MHz (v biosu se muselo rucne nastavit, autodetekce nefungovala spravne) pameti jsou zapnuty na 833MHz, taky rucne nastaveno, pojede na tom ROS 3.3(mozna 3.4). Zatim po memtestu a cpu stress testu vse OK, za par dni to dam do ostreho provozu, kde je momentalne c2d 2,2GHz/800 sitovky 2x Dlink 580(4portky) a ROS 2.9.49. tece pres to 25-35Mbps FD ted to jede ve spickach na 55% jak bude vymeneno, dam info jaka je zmena.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 17 years ago

Ajfel píše:Takze jsem zjistil, ze to umi cist i z redukce a CF karty, pri zaplneni vsech slotu sitovkami INTEL 1000/GT a po nabootovani ROS, zadne sdilene IRQ, bez jakehokoliv nastaveni v biosu a to jich tam jeste nekolik IRQ zustalo volnych, vsechno v BIOSu povypinane, integrovana sitovka, usb, zvuk, serial a paralelni porty, mys na ps/2 taky vypnuta v biosu, pro grafiku povoleno prideleni IRQ dle potreby, podle ROS nebylo potrebne, pameti tam jsou Kingmax DDRII 800MHz v dualu(2x512MB), procesor c2d 2,66GHz / fsb1333MHz (v biosu se muselo rucne nastavit, autodetekce nefungovala spravne) pameti jsou zapnuty na 833MHz, taky rucne nastaveno, pojede na tom ROS 3.3(mozna 3.4). Zatim po memtestu a cpu stress testu vse OK, za par dni to dam do ostreho provozu, kde je momentalne c2d 2,2GHz/800 sitovky 2x Dlink 580(4portky) a ROS 2.9.49. tece pres to 25-35Mbps FD ted to jede ve spickach na 55% jak bude vymeneno, dam info jaka je zmena.

chci se zeptat - ma nejaky duvod davat RAM pameti do dualu v ROS? me to pripada jako nesmysl, jelikoz se zvysuje riziko ze jedna z pameti odejde....... jinak s tema IRQ si me potesil.. BTW kde kupujes ty intel sitovky 1000GP a jak si s nemi spokojeny?

thx
0 x
Jan Ptáček

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

rychlost pameti na beh ROS vliv mit bude nikoliv vsak osazeni velke pameti vyuzito bude jen velmi malo.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:rychlost pameti na beh ROS vliv mit bude nikoliv vsak osazeni velke pameti vyuzito bude jen velmi malo.

takze pameti v dualu maji vliv,jo?
0 x
Jan Ptáček

Ajfel

net.work píše:chci se zeptat - ma nejaky duvod davat RAM pameti do dualu v ROS? me to pripada jako nesmysl, jelikoz se zvysuje riziko ze jedna z pameti odejde....... jinak s tema IRQ si me potesil.. BTW kde kupujes ty intel sitovky 1000GP a jak si s nemi spokojeny?

thx

Jeste nevim, to je prvni zkouska, jeste musim cely server pretahnout config a s ohledem na to, ze v puvodnim je 9 sitovek a tady jen 6 tak to asi bude chvili trvat, nez vsechny lidi co nebudou mit sitovku preklikam na jinou. Nakupuji to vsechno v Actebisu, pameti jsem jine nemel a s ohledem na cenuje to celkem jedno, jestli tam dam 2x256 nebo 2x512MB btw velikost pameti, jestli se nepletu ma pouze vliv na mozny pocet connections, cim vic, tim vic connections, ale stejne i pri 512MB celkem je jich dostatek s ohledem na velikost me site.
0 x

Ajfel

net.work píše:
Maxik píše:rychlost pameti na beh ROS vliv mit bude nikoliv vsak osazeni velke pameti vyuzito bude jen velmi malo.

Maji pro rychlejsi pristup do pameti
0 x

Ajfel

Jedine co jsem nezkousel tak integrovanou sitovku, je tam chip RTL8111c a podle wiki.routeros neni podporovana, teda rozpoznana je, ale nema byt funkcni
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

net.work píše:

vliv to asi mit bude, ale zanedbatelny. Cili, je zbytecne davat dual pameti, rekl bych.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 17 years ago

Ajfel píše:Jedine co jsem nezkousel tak integrovanou sitovku, je tam chip RTL8111c a podle wiki.routeros neni podporovana, teda rozpoznana je, ale nema byt funkcni

Dneska jsme poskládali 2x PC s touto deskou a vše bez problému, až na tu síťovku, která je detekována, ale jednou jede a podruhé ne (asi podle počasí:) )

Šoupli jsme tam obyčejný 10/100 TP-LINK za 80Kč a bez problému. Při TCP Btestu (router<->pc) to protlačí bez problému 95/70mbps, odezva se zvedla na konstantních 5ms, což není zase tak hrozné. Nicméně si netroufám odhadovat, co to bude dělat při reálném provozu.

Máte s tímto nějaké zkušenosti?
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 17 years ago

Asus P5GC jsme ted nasadily tez ve dvou kusech a odzkouseli je proti sobe. Test BT na dvou strojich proti sobe (oba stejne) Intel Pentium Dual-Core E2220 2,40GHz (1MB/800) BOX LGA775, deska Asus 5PGC, 512Mb RAM 800MHz, 256,7 MBit (da se rici bez vykyvu) fullduplex na delce paketu 1500 s nize uvedenymi giga sitovkami proti sobe. Pouzil jsem nize uvedenou sitovku z toho duvodu, protoze je jako jedna z mala funkcnich ve verzich MikroTiku 2.9x . Pokud byla omezen pri BT testu tok FD na 255Mbit tak se ping pohyboval do 10ms a u 254Mbit byl do 1ms. Jinak vytizeni u obu CPU E2220 bylo 100%.

EDIMAX 9230-32 PCI 10/100/1000 Base-T, 32.bit adapter (zatim bez problemu tato 200korunova gigovka maka)[/b]
Network : Gigabit Ethernet (1000BaseT, 100BaseTX, 10BaseT)
Standard : IEEE802.3, IEEE802.3u, IEEE802.3ab, IEEE 802.3x
Bus Architecture : PCI Rev. 2.2 /2.1, 64/32 bit, 66/33 MHz
Chipset: Realtek
Full/Half Duplex : 1000Mbps Full/Half, 100Mbps Full/Half, 10Mbps Full/Half
Flow Control : Support 802.3x full duplex flow control
Virtual LAN : Support Tag VLAN
Gigabit Port : One RJ-45 connector with Auto-MDI/MDIX
Network Media:
10Base-T, UTP/STP category 3, 4 or 5 cable
100Base-TX, UTP/STP category 5 cable
1000Base-TX, 4 pairs category 5 cable
LEDs : 10Mbps Link/Activity; 100Mbps Link/Activity; 1000Mbps Link/Activity
Network Driver Support
Windows 95/98/Me/NT/2000/XP
Netware Server 4.x/5.x
Netware ODI for DOS
Linux/Unix

V mem pr. to byl presne nakup EDIMAX 9230-32 verze 3.

Zjistene problemy:
Neumi pouze v MikroTiku prenout kartu na nizsi rychlost (ikdyz to v MT prepnete treba na 10Mbit FullDuplex, tak si stejne jede jak nejrychleji umi). Pozor: s ATX zdroji [b]EuroCASE 450W (120mm) ma nedky problem s nastartovanim a to je dle me zpusobeno nizkym odberem proudu. U zdroje ATX EuroCASE 400W tyto problemy ani jednou nenastali.

Ostatni poznatky:
Spotreba v rozmezi od 19W do 85W v provozu (spise se nekde pohybuje do 30W !!!!). Je to odber z IDE diskem (ne Flash), s CPU E2220 (bez pretaktovani a podtaktovani) bez grafiky, se tremi vyse uvedenymi sitovkami, se zapnutym jednim COM portem a jinak vse jako LPT, COM2, USBcka atd. vypnute v BIOSu. Pouzity zdroj 400W. Jinak deska umi volbu v BIOSu zapnuti pri vypadku proudu a take umi ignorovat chyby. Pri merenem odberu nebyla pripojena klavesnice, mys, grafika). Napr. pri BT byl stabilne odber mezi 19W az 24W!!! Chvili jsem mel nasazene i gigove sitovky TP-LINK TG-3269 Rev. 3.0 a vyapdalo to, ze tovse jede jak ma. Ovsem nijak podrobne jsem je prozatim neodzkousel!

VSE ZKOUSENO VE VERZICH MikroTiku 2.9.6, 2.9.27 a take 2.9.51. V techto verzich MikroTiku nefunguji SATA disky! ... a ve verzi 3.0 jsem to zatim nezkousel, protoze ji prozatim nemam a zatim ji asi moc ani nefandim :-(
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.

net.work
Kontaktovat uživatele:

Buchar píše:Asus P5GC jsme ted nasadily tez ve dvou kusech a odzkouseli je proti sobe. Test BT na dvou strojich proti sobe (oba stejne) Intel Pentium Dual-Core E2220 2,40GHz (1MB/800) BOX LGA775, deska Asus 5PGC, 512Mb RAM 800MHz, 256,7 MBit (da se rici bez vykyvu) fullduplex na delce paketu 1500 s nize uvedenymi giga sitovkami proti sobe. Pouzil jsem nize uvedenou sitovku z toho duvodu, protoze je jako jedna z mala funkcnich ve verzich MikroTiku 2.9x . Pokud byla omezen pri BT testu tok FD na 255Mbit tak se ping pohyboval do 10ms a u 254Mbit byl do 1ms. Jinak vytizeni u obu CPU E2220 bylo 100%.

EDIMAX 9230-32 PCI 10/100/1000 Base-T, 32.bit adapter (zatim bez problemu tato 200korunova gigovka maka)[/b]
Network : Gigabit Ethernet (1000BaseT, 100BaseTX, 10BaseT)
Standard : IEEE802.3, IEEE802.3u, IEEE802.3ab, IEEE 802.3x
Bus Architecture : PCI Rev. 2.2 /2.1, 64/32 bit, 66/33 MHz
Chipset: Realtek
Full/Half Duplex : 1000Mbps Full/Half, 100Mbps Full/Half, 10Mbps Full/Half
Flow Control : Support 802.3x full duplex flow control
Virtual LAN : Support Tag VLAN
Gigabit Port : One RJ-45 connector with Auto-MDI/MDIX
Network Media:
10Base-T, UTP/STP category 3, 4 or 5 cable
100Base-TX, UTP/STP category 5 cable
1000Base-TX, 4 pairs category 5 cable
LEDs : 10Mbps Link/Activity; 100Mbps Link/Activity; 1000Mbps Link/Activity
Network Driver Support
Windows 95/98/Me/NT/2000/XP
Netware Server 4.x/5.x
Netware ODI for DOS
Linux/Unix

V mem pr. to byl presne nakup EDIMAX 9230-32 verze 3.

Zjistene problemy:
Neumi pouze v MikroTiku prenout kartu na nizsi rychlost (ikdyz to v MT prepnete treba na 10Mbit FullDuplex, tak si stejne jede jak nejrychleji umi). Pozor: s ATX zdroji [b]EuroCASE 450W (120mm) ma nedky problem s nastartovanim a to je dle me zpusobeno nizkym odberem proudu. U zdroje ATX EuroCASE 400W tyto problemy ani jednou nenastali.

Ostatni poznatky:
Spotreba v rozmezi od 19W do 85W v provozu (spise se nekde pohybuje do 30W !!!!). Je to odber z IDE diskem (ne Flash), s CPU E2220 (bez pretaktovani a podtaktovani) bez grafiky, se tremi vyse uvedenymi sitovkami, se zapnutym jednim COM portem a jinak vse jako LPT, COM2, USBcka atd. vypnute v BIOSu. Pouzity zdroj 400W. Jinak deska umi volbu v BIOSu zapnuti pri vypadku proudu a take umi ignorovat chyby. Pri merenem odberu nebyla pripojena klavesnice, mys, grafika). Napr. pri BT byl stabilne odber mezi 19W az 24W!!! Chvili jsem mel nasazene i gigove sitovky TP-LINK TG-3269 Rev. 3.0 a vyapdalo to, ze tovse jede jak ma. Ovsem nijak podrobne jsem je prozatim neodzkousel!

VSE ZKOUSENO VE VERZICH MikroTiku 2.9.6, 2.9.27 a take 2.9.51. V techto verzich MikroTiku nefunguji SATA disky! ... a ve verzi 3.0 jsem to zatim nezkousel, protoze ji prozatim nemam a zatim ji asi moc ani nefandim :-(

takze co se tyka desky - zadne zavazne problemy? spokojenost?
0 x
Jan Ptáček

Buchar

Příspěvekod Buchar » 17 years ago

Tak zatim na to nemozu rict pul slova spatneho. Uvidime ... tak rychle se to neda posoudit. Me na to dost fascinuje napr. i ta spotreba ... cekal jsem mnohem vice!
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.

net.work
Kontaktovat uživatele:

Buchar píše:Tak zatim na to nemozu rict pul slova spatneho. Uvidime ... tak rychle se to neda posoudit. Me na to dost fascinuje napr. i ta spotreba ... cekal jsem mnohem vice!

jj , na to ze je to novy pentl dulacore je to zahadna spotreba ;) ;) ale coz.. tim lepe ;);) aspon dele vydrzi na UPS :-D

BTW nebojis se pouzivat ty "noname" zdroje v tom PC? ja bych tam nic jineho nez fortron asi nedal....
0 x
Jan Ptáček

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

net.work píše:BTW nebojis se pouzivat ty "noname" zdroje v tom PC? ja bych tam nic jineho nez fortron asi nedal....

Není Fotron jako Fotron, Fotrona jedině FSP400-60THN-P ostatní nic moc, jinak pokud chceš opravdu to nejlepší, pak jedině Seasonic S12

Jinak těch 19-24W a ještě při BTestu je nějak málo, tolik jsem nenaměřil ani u P2/233, ta měla po zapnutí kolem 20W a to ještě ani nic nedělala. Objednal sem si tu desku s CPU Celeron 1,6Ghz tak su zvědavý ale podle mě není možno se dostat pod nějakých 40W jen s komplem. Otestuju a uvidíme, samotného mě to velice zajímá, kdyžtak tu desku pak vyhodím :D 1200 i s dph je fakt cena za pc odpad ;)
0 x