❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Idealni HW na lokalni router .. tedy staci celeron .. ?
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Idealni HW na lokalni router .. tedy staci celeron .. ?
ok .. kde takove kupujes ? diky
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
Pouzivam deskpro compaq PII350, mam tam asi 1000 mangle pravidel a strom QT pro ne, kdyz pres to jede obyc traffic, tak to da pri zatezi cca 14Mbit (vic nemumi muj spoj do mesta) zatez cpu cca 50%, p2p to utahne asi 13Mbit pri 100% zatezi. Mam tam 2 bezdraty a 2 sitovky.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Dnes už klasická stránka http://users.erols.com/chare/elec_pentium.htm
Sám používám na router P3 677 + desku s i810e na APcko pak P3 800 + i815 s 6PCI v každém stroji 128MB sdram a CF v ide redukci. Vytíženost do 10%. Je fajn koupit i nějaký zdroj s vysokou účinností při malých výkonech (když použiješ klasiku něco kolem 200w tak bude mít s bídou 70% -můj případ, ale neber to když jsou zadarmo
)
Sám používám na router P3 677 + desku s i810e na APcko pak P3 800 + i815 s 6PCI v každém stroji 128MB sdram a CF v ide redukci. Vytíženost do 10%. Je fajn koupit i nějaký zdroj s vysokou účinností při malých výkonech (když použiješ klasiku něco kolem 200w tak bude mít s bídou 70% -můj případ, ale neber to když jsou zadarmo

0 x
zdravim
mam ako centralny shaper PC s 2,8GHz CPU, ale obycajny celeron... tecie tade okolo 20 Mbit/s, max 25 Mbit a problem je v tom, ze CPU sa drzi v spicke zhruba na 80-90 % co je neunosne, kedze sa natahuju zbytocne pingy. Je to shaper zhruba pre 300 ludi, kde kazdy ma po 4 pravidla v mangle + QT. Vo firewalli zhruba 40-50 pravidiel. V PC su tri sietove karty a dve minipci karty, cm9. Ale ziadny nstream tam nebezi !!!
Je to CPU fakt take slabe alebo je mozne, ze mam niekde ja chybu v nastaveniach?
mam ako centralny shaper PC s 2,8GHz CPU, ale obycajny celeron... tecie tade okolo 20 Mbit/s, max 25 Mbit a problem je v tom, ze CPU sa drzi v spicke zhruba na 80-90 % co je neunosne, kedze sa natahuju zbytocne pingy. Je to shaper zhruba pre 300 ludi, kde kazdy ma po 4 pravidla v mangle + QT. Vo firewalli zhruba 40-50 pravidiel. V PC su tri sietove karty a dve minipci karty, cm9. Ale ziadny nstream tam nebezi !!!
Je to CPU fakt take slabe alebo je mozne, ze mam niekde ja chybu v nastaveniach?
0 x
zbytecne slozite nastaveni asi, mrkni na me demo 90.183.240.250 treba se inspirujes co vylepsit
Celerony nejsou nic moc hlavne ty od P4 mala cache a bidna architektura.
Marfi : ani nevim kde jsem ty PC sehnal neco jsem dostal, pripadne nekde z bazace, vyborny jsou ty DELLy neuveritelna stabilita atd mala masinka bohuzel taky malo PCI slotu ale to vetsinou nevadi mame 4x redukce atd. idealni je s Intel 444BX chipsetem, pokud chces pouzivat Aterosy, jinak je to jedno ros bezi skoro na vsem.

Marfi : ani nevim kde jsem ty PC sehnal neco jsem dostal, pripadne nekde z bazace, vyborny jsou ty DELLy neuveritelna stabilita atd mala masinka bohuzel taky malo PCI slotu ale to vetsinou nevadi mame 4x redukce atd. idealni je s Intel 444BX chipsetem, pokud chces pouzivat Aterosy, jinak je to jedno ros bezi skoro na vsem.
0 x
sory za lehce OT - ale souvisi to s celerony... mam na routeru taky celer a chtel bych tam dat 1 jadrove PIV.. jenze to uz jaksi nejde sehnat, resp. neporadite kde sehnat plnotucne Pentium (ne celeron), ktere bezi na solocore (1 jadro) ??
Dik moc za odpovedi.
Dik moc za odpovedi.
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:sory za lehce OT - ale souvisi to s celerony... mam na routeru taky celer a chtel bych tam dat 1 jadrove PIV.. jenze to uz jaksi nejde sehnat, resp. neporadite kde sehnat plnotucne Pentium (ne celeron), ktere bezi na solocore (1 jadro) ??
Dik moc za odpovedi.
http://www.aukro.cz
daji se tam sehnat ruzne procesory
0 x