❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Je tu i sekta bastliru? Arduino?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
kure05

Re: Je tu i sekta bastliru? Arduino?

Příspěvekod kure05 » 6 years ago

mpcz píše:Krásné. Jen dotaz, proč ten stejný display není po I2C? Těch drátů by tam bylo minimum. mpcz, 29/10/2018

A proč to nutně mám tlačit po I2C? V tomhle případě v tom nevidím smysl. A že tam je o pár drátů víc? A to vadí čemu?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

kure05 píše:
mpcz píše:Krásné. Jen dotaz, proč ten stejný display není po I2C? Těch drátů by tam bylo minimum. mpcz, 29/10/2018

A proč to nutně mám tlačit po I2C? V tomhle případě v tom nevidím smysl. A že tam je o pár drátů víc? A to vadí čemu?

Nikde tam nevidím "nutně". Je to jen dotaz na autora, kterému ta informace může pomoci pro příští konstrukci a věřím, že ji třeba i uvítá, pokud už to samozřejmě neví. Nic víc. mpcz, 29/10/2018
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 6 years ago

Samozřejmě vím, že to takto lze zapojit, ale zrovna u týhle konstrukce netrpím nedostatkem výstupů na arduinu, takže jsem to zapojil klasicky.
0 x

Matess

Příspěvekod Matess » 6 years ago

taky si s tim hraju... mam balancer na baterky k APC ups vcetne ethernetu - soucasne vidim v pripade vypadku jejich stav. Vlastne to pouzivame i u DC UPS na meanwell zdrojich. (tohle bylo odladeno na arduinu a postaveno primo s atmelem)

Doma jsem zvazoval ze bych si udelal termostat... (asi na nano)

Jinak mam ted rozdelanou bodovacku na 18650 baterie na arduinu (nano) a balancni modul s nastavitelnym napetim pro Li* baterie (vlastni navrh s SMD atmelem).

arduino nano je uzasna vec na integraci...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

mám radši klony "sparkfun pro micro" což je prakticky zmenšený leonardo. Mám je radši než nano. Rychleji se přehrává firmware, neni nutný převodník na usb a má dva seriaky takže se líp odlazuje komunikace s venkem.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků