❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kde kupujete RACKY?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Behemot
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde kupujete RACKY?

Příspěvekod Behemot » 7 years ago

Vím o jedné lince co jede (nebo aspoň jela) na odstřižcích z automotive, takže to asi jde :) OK, pětiká je trochu málo, na burze se dá dostat někam nad 10 za tunu, zbytky by mohly být tak za bůra.
0 x
Špičkové elektrolytické kondenzátory; akumulátory; baterie; repasované UPS lepší než nové; zdroje; mikrospínače aj.

mpcz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

To tedy promiň, ale nevím, kde na ty ceny chodíš. Uvědom si prosím, že těmi svými představami děláš např. z poctivých výrobců zloděje prodávající předražené zboží. Představa, že někdo dělá takové almary ze zbytků mi připadá úplně mimo. Dnes se všechno řeže laserem nebo na jiných velkých mašinách a každý výrobce by si přál spíše tabule plechu 10x20 metrů, (pokud by samozřejmě byla). Je potřeba tabuli hodit do laseru/lisu, natočit/přesunout výpalky tak, aby výtěžnost byla co největší a pak vše shrábnout do zásobníku a poohýbat. A tent Trumpf laser za 15M, barák za 10M, platy lidí, pojištění zaměstnanců, otop, kyslík, auta, atd. atd., to se mu zaplatí z čeho? Podsouvat někomu představu, že výroba = materiál za 5,-, lak a pár ohybů a šup do krabice není dle mého seriózní.
To, že existuje jedna firma na zbytcích (a pokud vůbec existuje) nemůže znamenat, že všichni mají materiál za těch 5 korun. mpcz, 22.7.2018
0 x

Behemot
Kontaktovat uživatele:

Racky dělají teď až nově, dřív dělali něco jinýho.

Zloděj je tady sociální stád, takže korporát musí mít příšerný marže, aby utáhl všechnu byrokracii a příživníky, to si uvědomuju. Ale stejně, ty ceny v retailu jsou každopádně hrozný :D
0 x
Špičkové elektrolytické kondenzátory; akumulátory; baterie; repasované UPS lepší než nové; zdroje; mikrospínače aj.

rsaf

Příspěvekod rsaf » 7 years ago

Nemám pocit, že by ty ceny byly tak mimo. Malé racky (nástěnné 12U apod.) kupuju nové za cca 1600Kč a i kdyby mi někdo nabízel zdemontovaný za 500, nebude to pro mě moc zajímavá nabídka - bude to nejspíše další typ, pro který budu muset řešit sjednocení zámků, bude mít nejspíše skleněné dveře, což mi jako ISP nevyhovuje, než pro něj najdu správné využití bude mi měsíce strašit ve skladě.
Dával jsem teď do komaxitu plechy, které měly celkovou plochu podobnou jako stojanový rack a jenom to nalakování mě stalo 3500Kč.
0 x

Behemot
Kontaktovat uživatele:

Tak nástěnky sou druhá věc, to teď dělá každej kdo má ohýbačku a nějakou čínskou prskavku aby udělal pár bodů. A ty superlevný jsou stejně papírovej šrot plnej ostrejch hran a už se to ani nelakuje, omaštěnej pozink.

Nicméně se bavíme o stojanových a to je katastrofa. Co koukám do mýho VO, tak tam svítí skladem jeden co je v konci za 10k5 a pak až u dodavatele za 16. Bez daně. Mě to teda nepřijde málo. I když, co se tak dívám na mou slevu, a to je naprostej základ, tak celkem silný zmrdí sádlo je očividně i na straně překupníků…:D
0 x