❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zkušenosti s ISP Metronet

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.

VDSL 100/10 nebo Wifi 30/15

VDSL
7
54%
Wifi
6
46%

Celkem hlasů: 13

placek.milan

Re: Zkušenosti s ISP Metronet

Příspěvekod placek.milan » 7 years ago

Myghael píše:Zeptám se trochu blbě, ale byl proveden první krok, tedy reklamace připojení u stávajícího poskytovatele? Moc se mi nechce věřit, že by někdo měl třeba měsíc nahlášen od klienta problém s připojením a neřešil to. Druhá věc (typická u "neziskových" sdružení - nemyslím ta slušná) je, jestli ta reklamace byla sdělena tam, kam má být. Jen tak, pro jistotu. Dost často vídám, že lidi mají doma nějaký internet a reklamují to tak leda ústně v hospodě, pokud v jejich vesnici / na jejich sídlišti náhodou bydlí nějaký zaměstnanec jejich poskytovatele.

A abych nebyl úplně off-topic, před nedávnem (<týden) jsem byl v jedné firmě kde DSL od Metronetu mají. Když měli DSL od O2, jelo jim to 49/1 (platili si 50/2) s tím, že rychlost kolísá jako na špatně udělané Wi-Fi přípojce. Teď mají na stejném místě stejné DSL (i stejný model modemu, prostě stále stejná identická přípojka) od Metronetu a mají 40/10. Kolik a jaký tarif si platí netuším, ale pochvalují si stabilitu. Vypovídající je to jen zčásti, vždy bude alfa a omega kvality DSL v síti CETINu.

Vím že u mě na lokální síti problém není. Ze začátku bylo vše super, byl to nejkvalitnější isp který zde byl a je (páteře v 11G a 10G) Poslední měsíce ale pořád problémy, packet loss, nízká rychlost při které se logicky sekají 2 IPTV které mám doma i když mám prioritu na IPTV a ostatní provoz s nižší prioritou. Dnes ping z venku z místa kde je 10Gbit konektivita na moji veřejnou ip 100ms. Hlášení poruchy emailem i smskou bez odpovědi. Před pár dny na hlášení smskou přišla odpověď že je vše ok a propustnost až ke mě dle tarifu (jo, po přelazení AP z 5640 na 5680 i když stále ve 40Mhz...) at si vyzkouším přímo na portu antény (takový stěr blbce který tomu nerozumí...)

Nikdy bych si nedovolil ignorovat někoho kdo mi nahlásí problém. V dnešní době by měl být zákazník který platí více jak 500Kč "svatý" Proto chci přejít k metronetu, měsíčně o něco méně peněz za mnohem vyšší rychlost, ale jde mi hlavně o upload který bych potřeboval aby alespoň těch 10 fungoval kvůli kamerám a občasnému streamování videa z domu ven.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

A to bych si myslel, že podobní patlalové už vymizeli. :D

A jiní ISP v lokalitě nejsou? Nic proti Metronetu, ale jejich i jakékoliv jiné xDSL připojení bude vždy těžce nesymetrické a se vzdáleností od ústředny to půjde do kopru. Jak už tu postoval uživatel Sidi, podívej se na https://zrychlujemecesko.cz/ na mapu pokrytí, po zadání adresy ti to ukáže, jakou rychlost downloadu bys mohl po xDSL dostat, upload bude tak desetina až šestina. Je možné, že zrovna na tvé adrese to půjde skvěle.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

placek.milan

Myghael píše:A to bych si myslel, že podobní patlalové už vymizeli. :D

A jiní ISP v lokalitě nejsou? Nic proti Metronetu, ale jejich i jakékoliv jiné xDSL připojení bude vždy těžce nesymetrické a se vzdáleností od ústředny to půjde do kopru. Jak už tu postoval uživatel Sidi, podívej se na https://zrychlujemecesko.cz/ na mapu pokrytí, po zadání adresy ti to ukáže, jakou rychlost downloadu bys mohl po xDSL dostat, upload bude tak desetina až šestina. Je možné, že zrovna na tvé adrese to půjde skvěle.

Však jsem tady několikrát psal že jsem tam ověřoval rychlost a bylo mi řečeno několikrát že tady půjde 250/25, takže těch 100/10 by mělo jít 100% ale zajímala mě zkušenost s metronetem přímo. Jiní ISP tady jsou "patlalové" -starnet...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 7 years ago

Zrychlujeme cesko delal nejakej patlal, tam kde je mozne realne vytahnout sotva 2Mb mi to pise az 250Mb , ustredna vzdalena tak 10km , takze bych tomu moc neveril. Nebo jeden vchod do bytovky sotna 50Mb a druhej az 250Mb . jdete se vysmat :joy: A ten zazracnej upload az 2Mb , je fakt super , ale o tom nikdo nikde nic nepise
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

placek.milan

reset píše:Zrychlujeme cesko delal nejakej patlal, tam kde je mozne realne vytahnout sotva 2Mb mi to pise az 250Mb , ustredna vzdalena tak 10km , takze bych tomu moc neveril. Nebo jeden vchod do bytovky sotna 50Mb a druhej az 250Mb . jdete se vysmat :joy: A ten zazracnej upload az 2Mb , je fakt super , ale o tom nikdo nikde nic nepise

No tak uvidíme až přijede technik od cetinu co mi tady změří, pokud mi řekne že stovka nepůjde zase to můžu zrušit...
0 x

beejey
antispam: Ano

Příspěvekod beejey » 7 years ago

placek.milan píše:
reset píše:Zrychlujeme cesko delal nejakej patlal, tam kde je mozne realne vytahnout sotva 2Mb mi to pise az 250Mb , ustredna vzdalena tak 10km , takze bych tomu moc neveril. Nebo jeden vchod do bytovky sotna 50Mb a druhej az 250Mb . jdete se vysmat :joy: A ten zazracnej upload az 2Mb , je fakt super , ale o tom nikdo nikde nic nepise

No tak uvidíme až přijede technik od cetinu co mi tady změří, pokud mi řekne že stovka nepůjde zase to můžu zrušit...

Rychlost na portalu zrychlujemecesko je matematicka predikce na zaklade nekolika parametru. Nejhlavnejsi je delka vedeni,jeho kvalita. Muze se proto stat,ze v jednom vchode to ukazuje 100Mbps a v druhem 20Mbps,protoze vnitrni vedeni v bytovce neni kvalitni. Resi se pak vymenou. Kazdopadne skok 250Mbps vs 2Mbps by urcite nemel nastavat. Z 95procent to opravdu "spocita" dobre.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 7 years ago

beejey píše:Rychlost na portalu zrychlujemecesko je matematicka predikce na zaklade nekolika parametru. Nejhlavnejsi je delka vedeni,jeho kvalita. Muze se proto stat,ze v jednom vchode to ukazuje 100Mbps a v druhem 20Mbps,protoze vnitrni vedeni v bytovce neni kvalitni. Resi se pak vymenou. Kazdopadne skok 250Mbps vs 2Mbps by urcite nemel nastavat. Z 95procent to opravdu "spocita" dobre.

A neni to spise z 95% strileni totalne od boku? Pry 100Mb , a ono to jede sotva 4-10/1Mb , overeno
Prijde mi to jako statisticke udaje. Spravne secteny nespravne sezbirana data. ;)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

placek.milan

Dnes jsem si teprve všimnul rDSLAMu viz. příloha. Je 190m od mého domu, takže by mi měla jít i ta 250 jak slibují. Při takové vzdálenosti by mělo být připojení v pohodě ne?
20180518_1408402.jpg
20180518_1408402.jpg (160.41 KiB) Zobrazeno 3850 x
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 7 years ago

Ano
0 x

zajdee

Příspěvekod zajdee » 7 years ago

Pozor, kabeláž může klidně nejprve obkroužit blok, takže to nemusí být 190, ale třeba 500 metrů. (I při 500 m by ovšem mělo 100/10 jít.)
0 x

placek.milan

zajdee píše:Pozor, kabeláž může klidně nejprve obkroužit blok, takže to nemusí být 190, ale třeba 500 metrů. (I při 500 m by ovšem mělo 100/10 jít.)

Je to vesnice,vedení je po sloupech, tak myslím že kolem dokola to nebude tahané...
Váhal jsem, ale když jsem viděl ten rDSLAM okolo kterého ještě není ani tráva, tak je vidět že je tady chvíli a půjdu do toho :)
0 x

zajdee

Příspěvekod zajdee » 7 years ago

Vedeni po sloupech je asi dobre pro jeho lokalizaci, ale nemusi byt az tak dobre pro samotny signal. Tak drzme palce a pak se pochlubte, jak to funguje. :-)
0 x