Myghael píše:Zeptám se trochu blbě, ale byl proveden první krok, tedy reklamace připojení u stávajícího poskytovatele? Moc se mi nechce věřit, že by někdo měl třeba měsíc nahlášen od klienta problém s připojením a neřešil to. Druhá věc (typická u "neziskových" sdružení - nemyslím ta slušná) je, jestli ta reklamace byla sdělena tam, kam má být. Jen tak, pro jistotu. Dost často vídám, že lidi mají doma nějaký internet a reklamují to tak leda ústně v hospodě, pokud v jejich vesnici / na jejich sídlišti náhodou bydlí nějaký zaměstnanec jejich poskytovatele.
A abych nebyl úplně off-topic, před nedávnem (<týden) jsem byl v jedné firmě kde DSL od Metronetu mají. Když měli DSL od O2, jelo jim to 49/1 (platili si 50/2) s tím, že rychlost kolísá jako na špatně udělané Wi-Fi přípojce. Teď mají na stejném místě stejné DSL (i stejný model modemu, prostě stále stejná identická přípojka) od Metronetu a mají 40/10. Kolik a jaký tarif si platí netuším, ale pochvalují si stabilitu. Vypovídající je to jen zčásti, vždy bude alfa a omega kvality DSL v síti CETINu.
Vím že u mě na lokální síti problém není. Ze začátku bylo vše super, byl to nejkvalitnější isp který zde byl a je (páteře v 11G a 10G) Poslední měsíce ale pořád problémy, packet loss, nízká rychlost při které se logicky sekají 2 IPTV které mám doma i když mám prioritu na IPTV a ostatní provoz s nižší prioritou. Dnes ping z venku z místa kde je 10Gbit konektivita na moji veřejnou ip 100ms. Hlášení poruchy emailem i smskou bez odpovědi. Před pár dny na hlášení smskou přišla odpověď že je vše ok a propustnost až ke mě dle tarifu (jo, po přelazení AP z 5640 na 5680 i když stále ve 40Mhz...) at si vyzkouším přímo na portu antény (takový stěr blbce který tomu nerozumí...)
Nikdy bych si nedovolil ignorovat někoho kdo mi nahlásí problém. V dnešní době by měl být zákazník který platí více jak 500Kč "svatý" Proto chci přejít k metronetu, měsíčně o něco méně peněz za mnohem vyšší rychlost, ale jde mi hlavně o upload který bych potřeboval aby alespoň těch 10 fungoval kvůli kamerám a občasnému streamování videa z domu ven.