❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Doporučení měniče 24V-230V sinus

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
placek.milan

Re: Doporučení měniče 24V-230V sinus

Příspěvekod placek.milan » 7 years ago

DarkLogic píše:Motate tu APC, ktere na pripojeni cizich baterek neni stavene a nepocita se s tim, a Intex, ke kteremu primo vyrobce udava doporuceny rozsah kapacit baterek, ktere se mohou pripojit. Nabijeci proud ma Intex tusim 10 A, takze i velka baterka se nabije pomerne rychle.

Ano intex mám na prvním místě, jen čekám jestli někdo ví jakou má vlastní spotřebu abych to porovnal. A to APC bych využil jen v případě že je odzkoušené že i když na to není stavěné tak si s většími baterii v případě aktivního chlazezní poradí.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Modrý Intex 600W 24V je v pohodě. Nasazeno asi 2 roky zpětně a od té doby o něm nevíme. Občas se sepne celkem hlučný ventilátor. Spotřebu za ním máme něco kolem 100W a na můj vkus tam opravdu dost hřeje to velké vnitřní trafo i když nejde z baterií. Přepínání na baterie nezpůsobuje žádné záseky ani výpadky.
0 x

placek.milan

Příspěvekod placek.milan » 7 years ago

Petr Bačina píše:Modrý Intex 600W 24V je v pohodě. Nasazeno asi 2 roky zpětně a od té doby o něm nevíme. Občas se sepne celkem hlučný ventilátor. Spotřebu za ním máme něco kolem 100W a na můj vkus tam opravdu dost hřeje to velké vnitřní trafo i když nejde z baterií. Přepínání na baterie nezpůsobuje žádné záseky ani výpadky.

šlo by změřit jakou má spotřebu samotný měnič? Dohledal jsem že 12V verze má skoro 20w což je u 100W zátěže celkem dost.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

placek.milan píše:
Petr Bačina píše:Modrý Intex 600W 24V je v pohodě. Nasazeno asi 2 roky zpětně a od té doby o něm nevíme. Občas se sepne celkem hlučný ventilátor. Spotřebu za ním máme něco kolem 100W a na můj vkus tam opravdu dost hřeje to velké vnitřní trafo i když nejde z baterií. Přepínání na baterie nezpůsobuje žádné záseky ani výpadky.

šlo by změřit jakou má spotřebu samotný měnič? Dohledal jsem že 12V verze má skoro 20w což je u 100W zátěže celkem dost.

Pri zalohovani 230V je vzdy ta efektivita podstatne nizsia nez pri zalohovani priamo DC, vlastne pri zalohovanom DC je efektivita 100% nakolko je vykon tahany priamo z baterky. Tych 20W vyzera este stale v norme.
0 x