❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kamery vo vytahoch

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
midnight_man

Re: Kamery vo vytahoch

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

kvalitne napajanie, chladenie.... potrebuju tie VDSL....no stalo sa par krat..ze proste zdochol..a cau

jazdiaci nanostation ma moc nebere...
Naposledy upravil(a) midnight_man dne 07 Jan 2018 19:37, celkem upraveno 1 x.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Znacka VDSL prevodnika ? Tie planet sa sekaju...vzdy treba tvrdy restart
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

Gemb píše:Znacka VDSL prevodnika ? Tie planet sa sekaju...vzdy treba tvrdy restart
poznas ine?
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 7 years ago

VDTU2A-301 z Alternetiva ?
0 x

S_a_M

Příspěvekod S_a_M » 7 years ago

Ahoj, ja mam dobrou zkusenost s acWap chodi to fajne a kamera Hikvision DS-2CD2155FWD-I. Nevim o tom...
0 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!

puchnar

Příspěvekod puchnar » 7 years ago

Jako výtahář konstatuji, že kromě adsl převodníků tu píšete pěkné nesmysly, zásuvka 230V nesmí být využita jinému účelu než výtahářům, navíc mi pokud SVJ chce kameru standartně i po realizaci výtahu přidáme k vlečným kabelům vlečné UTP protože klasické UTP dělá akorát bordel, protože dnes se používají volně visící ploché kabely a najdou se experti co nám k tomu bez svolení "napáskujou" UTP každých 10cm nejen že to UTP má životnost v tu chvílí pár týdnů ale vzniklé pmutí buď roztrhá pásky nebo poškodí kabely i k výtahu. Protože každý kabel je jinak dlouhý aby se nezamotali bývají totiž většinou minimálně 2. Dělá se provedení jak 1x CAT6 (5e) tak 2,4x CAT6 (5e). POE samozřejmně nutnost buď pak ze switche kdo má rack u strojovny nebo ze zásuvky ve strojovně nikdy však ze zásuvky na výtahu. A hlavně ne bez svolení výtahářů - ztráta zařízení, ohrožení přepravovaných osob atp....
1 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 7 years ago

Psal jsem o zásuvce ale myslel jsem tím, že je na kabině dostupných 230V. V případě s analog. kamerami po volných žílách ve vlečném kabelu jsem dodal výtahářům plastovou bednu kterou namontovali na kabinu, nachystali v ní zásuvku a 2 vodiče. My jsme s jejich svolením v dohodnutém místě vyvrtali díry na montáž kamery (a kabel) a v bedně to propojili - u všeho byli technici - výtaháři, dělalo se to na novém výtahu (rekonstrukce, ale technologie, kabina... se dávala nová). Dokonce to bylo tak, že jsme to fakturovali výtahářské firmě a ta to měla nějak v ceně výtahu (byť to domlouvalo SVJ). O tom, že je vlečné UTP jsem nevěděl a je jasné (byť jsem tušil, že by to existovat mohlo) a je to jednoznačně nejlepší řešení.

Ještě jsem narazil na zaříení "2N 2WIRE" učené přímo pro výtahy - po 2 vodičích pošle ethernet + PoE at/af napájení. Kolik to stojí netuším, ale pravděpodobně to bude levnější řešení než instalace dalšího vlečného kabelu.
0 x

puchnar

Příspěvekod puchnar » 7 years ago

Nebude, vlečný kamer pro typický 8 patrový panelák se suterénem - tedy 9 stanic / 9 nástupišť stojí zhruba 4000,- což to 2N bude mnohem dražší
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 6 years ago

Ahoj, mas nekde odkaz na ten vlecnej kabel FTP ? nedari se mi zjistiot kde ho prodavaj.
puchnar píše:Jako výtahář konstatuji, že kromě adsl převodníků tu píšete pěkné nesmysly, zásuvka 230V nesmí být využita jinému účelu než výtahářům, navíc mi pokud SVJ chce kameru standartně i po realizaci výtahu přidáme k vlečným kabelům vlečné UTP protože klasické UTP dělá akorát bordel, protože dnes se používají volně visící ploché kabely a najdou se experti co nám k tomu bez svolení "napáskujou" UTP každých 10cm nejen že to UTP má životnost v tu chvílí pár týdnů ale vzniklé pmutí buď roztrhá pásky nebo poškodí kabely i k výtahu. Protože každý kabel je jinak dlouhý aby se nezamotali bývají totiž většinou minimálně 2. Dělá se provedení jak 1x CAT6 (5e) tak 2,4x CAT6 (5e). POE samozřejmně nutnost buď pak ze switche kdo má rack u strojovny nebo ze zásuvky ve strojovně nikdy však ze zásuvky na výtahu. A hlavně ne bez svolení výtahářů - ztráta zařízení, ohrožení přepravovaných osob atp....
0 x

puchnar

Příspěvekod puchnar » 6 years ago

zubodravec píše:Ahoj, mas nekde odkaz na ten vlecnej kabel FTP ? nedari se mi zjistiot kde ho prodavaj.
puchnar píše:Jako výtahář konstatuji, že kromě adsl převodníků tu píšete pěkné nesmysly, zásuvka 230V nesmí být využita jinému účelu než výtahářům, navíc mi pokud SVJ chce kameru standartně i po realizaci výtahu přidáme k vlečným kabelům vlečné UTP protože klasické UTP dělá akorát bordel, protože dnes se používají volně visící ploché kabely a najdou se experti co nám k tomu bez svolení "napáskujou" UTP každých 10cm nejen že to UTP má životnost v tu chvílí pár týdnů ale vzniklé pmutí buď roztrhá pásky nebo poškodí kabely i k výtahu. Protože každý kabel je jinak dlouhý aby se nezamotali bývají totiž většinou minimálně 2. Dělá se provedení jak 1x CAT6 (5e) tak 2,4x CAT6 (5e). POE samozřejmně nutnost buď pak ze switche kdo má rack u strojovny nebo ze zásuvky ve strojovně nikdy však ze zásuvky na výtahu. A hlavně ne bez svolení výtahářů - ztráta zařízení, ohrožení přepravovaných osob atp....

Teď momentálně nemám po ruce, zkusím zjistit a dm vědět, jinak my to bereme u Frontiera tuším. Je to plochý kabel S/FTP Cat. 7 s vvouma ocel. lanakama po stranách.
Vypadá to nějak takto ale toto je cat 5e: https://www.google.cz/search?q=elevator+utp+kabel&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj3-rfE5sndAhVCmYsKHfs_BAwQ_AUICigB&biw=1920&bih=889#imgrc=loV2i5GIJDxUuM:
Osobně doporučuji kontaktovat servisní organizaci daného výtahu aby tam kabel dodali oni, práci a kabel pak výtaháři nafakturují třeba přímo SVJ protože ten kabel stejně smějí instalovat do šachty jen výtaháři :)
Resp. takto to standartně řeším já pokud SVJ chce aby kameru do výtahu dělal někdo jiný než výtaháři :D
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Diky, taky to tak udelame, SVJ a Vytaharum poradim, navedu je jak to resit. My se starame o CCTV, ale v kabine se serou xDSL prevodniky a trasy vsachte do kabiny je prace pro vytahare.
puchnar píše:
zubodravec píše:Ahoj, mas nekde odkaz na ten vlecnej kabel FTP ? nedari se mi zjistiot kde ho prodavaj.

Teď momentálně nemám po ruce, zkusím zjistit a dm vědět, jinak my to bereme u Frontiera tuším. Je to plochý kabel S/FTP Cat. 7 s vvouma ocel. lanakama po stranách.
Vypadá to nějak takto ale toto je cat 5e: https://www.google.cz/search?q=elevator+utp+kabel&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj3-rfE5sndAhVCmYsKHfs_BAwQ_AUICigB&biw=1920&bih=889#imgrc=loV2i5GIJDxUuM:
Osobně doporučuji kontaktovat servisní organizaci daného výtahu aby tam kabel dodali oni, práci a kabel pak výtaháři nafakturují třeba přímo SVJ protože ten kabel stejně smějí instalovat do šachty jen výtaháři :)
Resp. takto to standartně řeším já pokud SVJ chce aby kameru do výtahu dělal někdo jiný než výtaháři :D
0 x

puchnar

Proč zrovna xDSL? jedna v dnešní době se moc volných vodičů ve vleku nenechává za druhé pokud je to analog tak co znám kamerářě tak všichni používají RJ45-->TO bnc + power, pokud IP kameru tak není co rešit :D akorát jsem se setkal s tím, že ani kameráří ani asi 7 it firem ve městě nevede žádné cat7 konektory/keystony :D
0 x

puchnar

Akorát ještě doplním, že ej potřeba rozeznávat výtaháře a "výtaháře" stejně jako providery a "providery"
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Pro nas jsou kamery ve vytahu blackbox reseni, SVJ si to vyjednalo s vytaharema a dodali vytaharum nejak xDSL modemy (VC201A) ty co se prodavaji bezne (http://www.asm.cz), my jsem jen stream zaclenili do existujicicho CCTV serveru. Ja se jim snazim spise jen pomoc, protoze modemy jsou ted vytuhly.
puchnar píše:Proč zrovna xDSL? jedna v dnešní době se moc volných vodičů ve vleku nenechává za druhé pokud je to analog tak co znám kamerářě tak všichni používají RJ45-->TO bnc + power, pokud IP kameru tak není co rešit :D akorát jsem se setkal s tím, že ani kameráří ani asi 7 it firem ve městě nevede žádné cat7 konektory/keystony :D
0 x

puchnar

Rozumím, jen prosím nenatáhni tam normální UTP, to dej radši do stropu wifi :D
0 x