❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Prokopnutý optický kabel Cetiny - Praha

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pepulis

Re: Prokopnutý optický kabel Cetiny - Praha

Příspěvekod pepulis » 8 years ago

Prvni naznak (minuta provozu?) ze to jede byl v cca 12:20 (vypadek nastal v cca 10:00). Druhy kolem 14h a uplny provoz kolem 19:30. Co se ke me dostalo (brat s rezervou), pry nemeli po ruce nejaky typ kabelu.

lwq píše:Holt kdy u Waltrovky kopou a opet prekopnou kabel podobne jako pred dvemi lety na Vidouly. Vypadek tentokrate spise mensi co do poctu odpojenych zarizeni, ale bohuzel tentokrat postihnul i "lecktereho Frantu" a podle toho to vypada z reakci, ze snad upadla pulka site ... Blbe je ze kruhy jsou nastavene, ale nejsou pravidelne testovane a casto v jednom HDPE, tedy pod jednou lzici bagru ...
Nicmene me zarazi, ze oprava tak duleziteho propoje trvala tak dlouho - i kdybych mel na nejblizsich kabelovych komorach narychlo navarit kabel co zatim povede jen v mikrotribicce akopoflexe na povrchu, nez opravim ten pruser, tak provoz jede do hodiny ...
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 8 years ago

To se tak stane když nejsou pořádně vybavené servisní sklady... Při posledním výpadku služeb na Frýdecko-Místecku se k nám dostala informace, že "psala divné chyby" karta v nějakém Huawei krámu. Nenapadlo je nic lepšího, než ten box v pravé poledne reloadnout. Jaké překvapení pak bylo, že karta se k životu již neprobrala (a až v tu chvíli se začalo řešit kde si tak je náhradní a jak se do FM z Brna dostane).
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 8 years ago

Jj, vzpomněl jsem si na "Partička IT" ... A zkoušeli jste to vypnout a zapnout? V takových chvílích vidím rudě, protože ve chvíli kdy to nejde tak jsou nejlepší podmínky na zjišťování kde je problém.

Loni na podzim mělo UPC výpadek v Hradci Králové, sice z jejich strany omluva v pořádku, ale nějak jsem se nedozvěděl co se tomu stalo. Pouze že jim 3 dny trvalo nežli začaly přepojovat optiky z jednoho boxu do druhého. To nás vedlo k vytvoření další optické záložní trasy (přes jiný pop) kterou nevyužíváme (záloha přes jiného ispíka se ukázala jako nedostatečná, zahltili jsme mu linku), ale sem tam nám ji UPC neplánovaně samo odzkouší i tak :)
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 8 years ago

Mě to osobně nepostihlo,ale vím že 02 nefungoval mobil na Rakovnicku , takže to podle mě nebylo jen pro datové sítě
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 8 years ago

lyra píše:Mě to osobně nepostihlo,ale vím že 02 nefungoval mobil na Rakovnicku , takže to podle mě nebylo jen pro datové sítě

Svym stylem slo o datove site, bohuzel na urovni signalizace, takze ani volani se nesestavilo ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

timhle kablikem si bagrista asi dost vydelal.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 8 years ago

Asi mas pravdu. Na Velke ohrade do panelaku vede optika kolektorem primo do sklepa a do tamtad na strechu do BTS. A kdyz se spojovali T-m s O2.
Tak udelali Potemkina, vykop z jine casti kolektoru o 20 metru vedle. Aby dokazali ze maji BTS jsitenou "do kruhu".

okoun píše:ale fungují, nicméně asi je nemají a jsou to jen marketingové keci aby vypadali jako solidní a stabilní síť :D
0 x

thomas_more

Příspěvekod thomas_more » 8 years ago

ocior píše:40Gbps se sviti jako 4x10Gbps, takze zabere 4 kanaly. 100Gbps je 4x25Gbps.

Zrovna vcera jsem videl novy DWDMko od ECI, ktery umi svitit 40 a dokonce i 100 Giga jednim kanalem a do dvou a nebo ctyr sviti az 200 a nebo 400 Gbit ... Ale muzu se samozrejme plest, nestudoval jsem to podrobne a jen rikam, co jsem slysel.
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 8 years ago

thomas_more píše:Zrovna vcera jsem videl novy DWDMko od ECI, ktery umi svitit 40 a dokonce i 100 Giga jednim kanalem a do dvou a nebo ctyr sviti az 200 a nebo 400 Gbit ... Ale muzu se samozrejme plest, nestudoval jsem to podrobne a jen rikam, co jsem slysel.

Zrovna ten 40Gbps, se kterym si pocital, je takova skoro slepa cesta. Jestli nekdo narve 4x25GHz do 1x100GHz kanalu, porad tam bude mit 4x10. Delat 1x40 nedava moc smysl, kdyz dalsi kroky jsou 25 a 50Gbps. Ale jsme jednak dost OT a druhak se bavme o necem co se realne pouziva a ma rozumny podil na trhu.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 8 years ago

Jedna vec je 4x25 pro 100Gbps ci 10x10Gbps pro to same, ale otazkou je bezpecna delka spolehlive trasy ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

CoJaVim

Příspěvekod CoJaVim » 8 years ago

Dneska přišla omluvná SMSka od ředitele O2 za výpadek tel. služeb.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

a az bude dalsi vypadek, prijde dalsi sms a dalsi a dalsi... uz zacli davat z DSL ustreden linky primo na nejblizsi BTS nebo to furt z nejakeho presvedceni vedou jen MW spoji mezi BTSkama ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Jj hojně....Jak to situace dovolí.
0 x