❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaky switch na pater?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

Re: Jaky switch na pater?

Příspěvekod okoun » 9 years ago

abych se přiznal tak také řeším podobný problém a především můj problém je takový že potřebujiswitch napojit na 24V napájení které mám pod zálohou....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Salamander

Příspěvekod Salamander » 9 years ago

okoun píše:abych se přiznal tak také řeším podobný problém a především můj problém je takový že potřebujiswitch napojit na 24V napájení které mám pod zálohou....

24V? Trosku zvlastni, ne? se 48V by nebyl problem, ale takhle si nejsem jisty, mozna nejaka industrial verze.
DC-DC menic na 48V bys neprekousl?
0 x

okoun

jasně že překousl, to je jedno.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Salamander

Osobne vim, ze vetsina Edge-Core switchu se dela i v DC verzich.
Nevim presne jake mas pozadavky, ale DC je treba ECS4810-12M, u Brocade pak ICX6450-C12-PD
0 x

okoun

ještě jsem zpaomněl dodat je třeba podpora L3 hlavně rounting ospf a ospfv3
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Tak to jsi zapomněl na to nejdůležitější a nejdražší ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Salamander

okoun píše:ještě jsem zpaomněl dodat je třeba podpora L3 hlavně rounting ospf a ospfv3

Tak to pak asi jedine ECS4660-28F nebo ICX7450-24, a to uz neni nic levneho.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 9 years ago

HP 1920 je SOHO sračka a na páteř fakt nepatří. Jak psal kolega 5500 nebo vejš. Když už šetřit tak se skřípěním zubů 5130.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

okoun

nevim ale i ta 5130 na přenos 200Mb mi přijde dost přemrštěná cena...
0 x

Bach

Příspěvekod Bach » 9 years ago

okoun píše:nevim ale i ta 5130 na přenos 200Mb mi přijde dost přemrštěná cena...

To záleží od koho kupuješ a kolik je přemrštěná cena.

Metalické 5130 používáme jako access switche v panelácích.
0 x
Na domácí přípojku to jde. :-))) http://www.speedtest.net/result/3688392378.png

svestka

Příspěvekod svestka » 9 years ago

manius píše:Ahoj,
rozhodně něco, co má pořádné buffery a je to tranzitní switch :) TP-shit není zrovna nejlepší řešení na páteře, taky jsme na to dojeli :)
Když mi napíšeš, můžeme spolu néco vymyslet, mám hromadu switchů, které nejsou nikde použité, ale na páteř ideál.
Michal

Můžu se optat jak konkrétně jste na TP link dojeli? Nám teď přes jeden TL SG3424 teče cca 400 Mbit, switch dělá jen VLANy. V poslední době ve špičce se sestava GW+switch chová podivně. Teď je tedy naplánovaný upgrade GW, a jak to tady čtu, možná nás čeká i switch :(
Díky za radu
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:nevim ale i ta 5130 na přenos 200Mb mi přijde dost přemrštěná cena...

Ono nejde ani tak kolik (snad jakejkoli slušnej switch je wirespeed, alespoň na L2), ale jak. Pokud poskytuješ net za stovku Jardovi z Horní Nejdedále je to asi jedno, pokud chceš prodávat okruhy Coltu, tak se ta hra hraje trochu jinak.
0 x
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

okoun

stepan.benes píše:

Ono nejde ani tak kolik (snad jakejkoli slušnej switch je wirespeed, alespoň na L2), ale jak. Pokud poskytuješ net za stovku Jardovi z Horní Nejdedále je to asi jedno, pokud chceš prodávat okruhy Coltu, tak se ta hra hraje trochu jinak.

Jistě že se hraje jinak, to je jasný, ale také musí být jasný to že na 200Mb kupvat switch za 80 litrů je silně nerentabilní.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 9 years ago

okoun píše:Jistě že se hraje jinak, to je jasný, ale také musí být jasný to že na 200Mb kupvat switch za 80 litrů je silně nerentabilní.

a to jeste ta 5130 umi jen staticky L3 (viz popis u HP). Pokud se nepletu chtel jsi OSPFv2/3.
Na webu je plno (i ceskych) prodejcu, ktere prodavaji jete 5130 (pokud tomu dobre rozumim) za podstatne nizsi cenu:
http://www.softech.cz/nezarazeno/hp/901837

Staci nechat hledat JG932AR googlem
Naposledy upravil(a) Dalibor Toman dne 28 Nov 2015 10:01, celkem upraveno 1 x.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:
stepan.benes píše:

Jistě že se hraje jinak, to je jasný, ale také musí být jasný to že na 200Mb kupvat switch za 80 litrů je silně nerentabilní.

Aha :wink:
Jak už jsem psal patří tam minimálně 5500 a i tu umíme koupit za cca z polovic. O 5130 nemluvě.
0 x