❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vypovedi > prechod na LTE
Re: vypovedi > prechod na LTE
ó ano, na LTE800 jsou dana pravidla celkem jasne...venkov první, krome Prahy,Brna a tusim i Ostravy. Ale LTE1800 je volne k nasazeni kamkoliv kdykoliv,to same LTE900, to se ale nasazuje skutecne jen mimo mesta, v tech je casto 3G.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Nj tak teď šup vesničani, kupovat mobily s LTE!
Jinak si neškrtnete..

0 x
Nevím.. Ale podle mého to nehrozí.. Jsou to 2 roky co jsem si povídal s nějakým chytrákem na Jesenici o tom, jak nás do 2 let všechny LTE killne jako v Polsku a kde nic tu nic.. Minulý týden jsem trávil mimocivilizačně na Valašsku, kde se to sem tam LTE mihlo a řeknu jedno. NIC MOC.. Za každym bukem šla modulační metoda na 16QAM nebo QPSK, stabilita otřes a propustnost.. max 6 Mbit na přímou viditelnost BTS přes údolí na cca 3km a to to nechci nikterak hanit, protože jse se na tohle zaměřil. Další věcí je, že telefonů s LTE je zatím docela málo mezi lidma na vesnicich..
Zavěr: V momentě, kdy pokrytí LTE bude zajímavé, tak naše spotřeba dat vzroste takovým způsobem, že to stejně nebude stíhat. Jakmile se mi na displji objeví Edge, tak se ani nepokouším, protože vím, že to telefon protokolově spolehlivě zabije. Jěště před rokem mi na mobilu stačilo 600MB dat, letos sotva vycházím s 1,5GB, za rok to bude 3GB a za dva 6GB, a předpokládám, že veřejnost je za mnou tak 2 roky v závěsu
Zavěr: V momentě, kdy pokrytí LTE bude zajímavé, tak naše spotřeba dat vzroste takovým způsobem, že to stejně nebude stíhat. Jakmile se mi na displji objeví Edge, tak se ani nepokouším, protože vím, že to telefon protokolově spolehlivě zabije. Jěště před rokem mi na mobilu stačilo 600MB dat, letos sotva vycházím s 1,5GB, za rok to bude 3GB a za dva 6GB, a předpokládám, že veřejnost je za mnou tak 2 roky v závěsu

0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
ano telefonů je málo ale lidi zsajímá primárně internet v PC, tedy kupí blbou usb klíčeknu s LTE za 1Kč a je vymalováno
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
kdyz je primo videt na sektor tak to frciii, jak 3G tak LTE - u nej mam zkusenost ze mobil se lapl na 12km daleky sektor a jelo to okolo 10/5Mbit., tedy dobrý... ale z hlediska sily - pruraznosti je na tom LTE bidne...nevim kolik W do anten sypou ale bude to o hodne mene nez do 900Mhz.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Zkušenost-kromě krajských a okresních měst je to mrtvý a to jsou místa kde je o slušný připojení pořád bída, takže kšeft pořád máte.
Báby v reklamě jsou asi z vesnice u Prahe......

0 x
zajimalo by me jakyma drogama je napichali aby predvadeli takovej saskec v reklame...a jak VDF pokrejva moravu, twe to je na vytazeni kudly z kapsy...trosku si plete kde je a kde uz neni morava a esi si mysli ze nejaky holomocko je morava a jinde uz ne, tak to je prudke upadnuti na hlavu 
jinak dnesni zkusenost : 3,2km prima ! viditelnost na BTS, 1 mizerny dilek signalu, speed cca. 6/5M, ubohyyyy, jakoby to byl nejaky demo mod s 10% vykonu do anten... GSM900 je teda daleko prubojnejsi... i to blby 3G udela na tu dalku v pomeru k maximalni speed daleko vetsi divadlo. V tomto smyslu budu jen rad kdyz bude LTE takto mizerne, k tomu lidi neprejdou ani omylem...
PW

jinak dnesni zkusenost : 3,2km prima ! viditelnost na BTS, 1 mizerny dilek signalu, speed cca. 6/5M, ubohyyyy, jakoby to byl nejaky demo mod s 10% vykonu do anten... GSM900 je teda daleko prubojnejsi... i to blby 3G udela na tu dalku v pomeru k maximalni speed daleko vetsi divadlo. V tomto smyslu budu jen rad kdyz bude LTE takto mizerne, k tomu lidi neprejdou ani omylem...
PW
0 x
hele kecalové, LTE je v CZ teprve chvilku a btsky se stále upgradují. Nečekáte snad že do měsíce budou všechny na LTE. Kolik máte v síti ještě Ačkových sektoru? 
mám od známích na slovensku info že LTE běhá běžně 40Mbit na downloadu tedy když mu řeknu aby testnul speedtest.net tak mu to ukáže průměrně 40Mbit cože je prostě cool.

mám od známích na slovensku info že LTE běhá běžně 40Mbit na downloadu tedy když mu řeknu aby testnul speedtest.net tak mu to ukáže průměrně 40Mbit cože je prostě cool.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Ackovy sektor mam jeden jediny
, testoval sem to na zcela nove upgradle BTS...nesere me ta speed ale dosah...asi zajedu za pepikama do praglu jak jim to tam frci esi je to stejny pruser 

0 x
Na vesnicích jsem zkoušel LTE a rychlost kolem 15Mb/s, což je na 3MHz maximum. Na připojení domácností to samozřejmě není a nebude, takže klid.
V obchodním centru mají kanál 10MHz a rychlost down je kolem 70 - 80 Mb/s, což už je slušné.
Takže záleží, jak se jim podaří zvětšit kanály. Ale myslím, že v blízké budoucnosti to nebude.
V obchodním centru mají kanál 10MHz a rychlost down je kolem 70 - 80 Mb/s, což už je slušné.
Takže záleží, jak se jim podaří zvětšit kanály. Ale myslím, že v blízké budoucnosti to nebude.
0 x
LTE 800 bezi v testovacim provozu s 80% simulovanym loadem. Takze rychlosti na cerstve spusteny sajte nejsou vubec reprezentativni.
Sirka pasma v 800 MHz rozsiritelna neni (je tam plno), ale po letosni aukci kmitoctu by jeden operator mohl mit az 30 MHz pasma v 1800 MHz (x2, protoze frekvencne deleny duplex). Takze z osmnactistovky uz by slo vytahnout 200 Mbit/s. Klicem je agregace pasem.
Sirka pasma v 800 MHz rozsiritelna neni (je tam plno), ale po letosni aukci kmitoctu by jeden operator mohl mit az 30 MHz pasma v 1800 MHz (x2, protoze frekvencne deleny duplex). Takze z osmnactistovky uz by slo vytahnout 200 Mbit/s. Klicem je agregace pasem.
0 x
hapi píše:hele kecalové, LTE je v CZ teprve chvilku a btsky se stále upgradují. Nečekáte snad že do měsíce budou všechny na LTE. Kolik máte v síti ještě Ačkových sektoru?
Zdravím,
taky si myslím, že rychlost je a hlavně - bude. Jediná otázka zůstává, zdali bude mít klient dostatečný, pro něj přijatelný FUP. "Poštěstilo" se mi ulehnout na týden ve špitále a do večera jsem byl na Vodafone bez dat. Běžný provoz, chvíli jsem mrkl na CT24 online a je to. Pak jen platíš a platíš. A ne málo.
Trošku problém je, že to někteří klienti netuší, utečou, během velmi krátké doby zjistí tu hrůzu, ale - už se nevrátí. Stydí se to přiznat.
mpcz, 23.09.2014
Naposledy upravil(a) mpcz dne 27 Sep 2014 14:19, celkem upraveno 1 x.
0 x
LTE bude mit podstatne lepsi dosahy nez 3G...
a jak se jiz psalo, stale se upgraduje, je toho jeste hodne a sotva probihaji swapy, nebavim se o tom kolik toho jeste zbyva. A to jeste stale je hodne prace na vymene uplinkovych radii na privody na BTS.... takze myslim ze je stale jeste predcasne delat zavery provozu. To ze uz bezi marketing je jedna vec, ale technicky pripraveno je vec druha. Kdo si pocka ten se docka...
a jak se jiz psalo, stale se upgraduje, je toho jeste hodne a sotva probihaji swapy, nebavim se o tom kolik toho jeste zbyva. A to jeste stale je hodne prace na vymene uplinkovych radii na privody na BTS.... takze myslim ze je stale jeste predcasne delat zavery provozu. To ze uz bezi marketing je jedna vec, ale technicky pripraveno je vec druha. Kdo si pocka ten se docka...
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Sranda ze se bavite, zda Vam utikaji ovecky a pritom LTE a jeste ani nerozjelo ... Kazdopadne 1800MHz LTE da limitne 100mbps s prehledem a to jeste hodne dlouho, rozsirenost terminalu je miziva ...
Kazdopadne s FUPem a politikou zachranovani revenue prostrednictvym zdrazovani masivni odliv lidi k LTE nehrozi. Hlavne kdyz spotreba lidi, co se dat tyce, stale roste ...
Kazdopadne s FUPem a politikou zachranovani revenue prostrednictvym zdrazovani masivni odliv lidi k LTE nehrozi. Hlavne kdyz spotreba lidi, co se dat tyce, stale roste ...

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
-
Přesně tak, cca v mé síti průměrně 1GB/1den/1 zákazník.
(Průměr nemá příliš vypovídací hodnotu, lepší by byl medián)
To u LTE dělá dost slušný peníze, stačí když u toho zákazník nechá chvíli děti bez dozoru,
to se pak nestačí divit.
(Průměr nemá příliš vypovídací hodnotu, lepší by byl medián)
To u LTE dělá dost slušný peníze, stačí když u toho zákazník nechá chvíli děti bez dozoru,
to se pak nestačí divit.
0 x