❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

bytelnejší držák na komín pro laser či FDX rádio

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

Re: bytelnejší držák na komín pro laser či FDX rádio

Příspěvekod okoun » 11 years ago

jo to máč recht :) on ten netopýr tam asi jentak pro nic není :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,
ten držák je pěkný, ale zastavil bych se u pevnosti komína. Už několikrát se mi stalo, že jsem se opřel o ten betonový věnec nahoře a zůstal mi v rukách. Při podrobnějším zkoumání jsem zjistil, že celé 2 horní řady cihel lze odejmout ve dvou prstech. Příčina je jednoduchá: bílé cihly jsou z jakéhosi materiálu, který se mnohdy podobá teflonu, je to velmi kluzké a malta špatně drží. Není to rozhodně náhodný jev, vřele doporučuji předem prohlédnout komín důkladně a zabrat za věnec směrem vzhůru. Protože pokud má komín nést takovou zátěž v létě, zimě a při topení, musí držet velmi dobře. Také doporučuji když už vrtat, což se nemá, tak jen na chemickou kotvu, hmoždinky bílou cihlu roztrhnou téměř vždy. Ten šponovací systém na foto nahoře mi přijde docela subtilní, řekl bych, že tah nevyvine dostatečně velký. Používám šponování na nerez pásky BANDIMEX, řekl bych, že když zaberu, tak jakýkoliv komín pohodlně rozpůlím. Bandimex páska má tu výhodu, že je z kvaliní nerezi a vždy je "na míru". (K vidění snad na každé akci EONU). Dnes jsem zrovna tuto věc řešil.
mpcz, 07.06.2014
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 11 years ago

:roll: bílé cihly jsou VPC, vápno - písek - cement
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

Pintero - to me taky zarazilo, 65tky anteny co jsou na zbylych Ray-ích maj odtokac nahore i dole, uz sem to otocil jak ma byt :mrgreen: jinak co se tyce kominu, je to asi hodne o vire, odvaze a pojistce...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

mpcz

honzam píše:Takhle to dopadá když to někdo přežene
http://www.ohnesorg.cz/foto/komin.jpg

Zdravím,
ano, to je přesně ono, co jsem psal výše. Chraň se "silikonových" bílých cihel. Tento záběr názorně ukazuje "vynikající" přilnavost malty na bílou cihlu a případné následky.
mpcz, 07.06.2014
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

to neni komin to je jakysi esteticky obal na tu rouru uprostred, na to bych nedal lautr nic...jo vlastne jo, pidikonzolicku a sxt na ni, to je overeno ze s tim nic neudela.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

4gd1

Příspěvekod 4gd1 » 11 years ago

Spíš to někdo pěkně ošidil. V rohu toho prefabrikátu jsou díry skrze, kde má být danej roxor až po konec toho komínu a zalitej betonem, nebo závitová tyč. Pokud by to tam bylo, tak se to ani nehne..
Pojišťovna jim ještě ukáže...

Michal.
0 x

mpcz

4gd1 píše:Spíš to někdo pěkně ošidil. V rohu toho prefabrikátu jsou díry skrze, kde má být danej roxor až po konec toho komínu a zalitej betonem, nebo závitová tyč. Pokud by to tam bylo, tak se to ani nehne..
Pojišťovna jim ještě ukáže...

Michal.

Zdravím,
určitě ukáže, ale ještě se ukáže, kdo komu. Možná bude větší horko tomu, kdo tam něco přidělal. Každopádně nezávidím ani tomu, ani tomu.
mpcz, 11/06/2014
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

Pojištovnu takovýto případ nezajímá, respektive maximálně ukáže všeobecné pojistné podmínky, část o výlukách, kde snad všechny místní pojištovny shodně mají, že pojistka nekryje případy a škody od toho, když dojde k pádu antén, anténích systémů nebo stožárů přímo na budovu na které stojí. Takže pokud aktéři nemají smluvně vyjednánu vyjímku na tento případ, tak jim dá pojištovna prd.

Ohledně toho, že tam má být namláceno železo/závitová tyč, to záleží na konkréním návodu pro daný komínový systém. U řady je zpevnění požadováno jen když je komín vyšší jak něco, vyčuhuje víc jak něco a podobné, takže v řadě případů tam nemusí to železo být. Nicméně většina těch systémů má v dokumentaci, že na komín se nesmí nic montovat, zejména antény, pokud to nebudu mít odsouhlaseno předom od výrobce komínového systému. Takže pojištovna udělá dvojitý dlouhý nos. :-)
0 x