❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČRa chtějí pokrýt venkov rychlým internetem

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Re: ČRa chtějí pokrýt venkov rychlým internetem

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Píše člověk, který má v podpisu napsáno UBNT 10G...
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

no jo cece, uvazuju asi dost blbe, kdyz na lokalitu mezi kopci, kde je totalni cisto ve vsech pasmech krom 2G4/5G na 50 klientu nechcu dat Ray za 100 tacu, kdyz to tam utahne UBNT za 21...tak mi posli par kacek, ja si to upgradnu :P
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

To, že si těmi 50 klienty na lepší spoj než UBNT nevyděláš, bohužel není můj problém. Samozřejmě to, že s UBNT krátkodobě ušetříš nepopírám.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

no pokud máš někde konektivitu za hubičku, což někteří soudruzi mají :) tak si na 50 krásně můžeš pořídit alču na splátky 8000 Kč/měsíčně.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

ja nepotrebuji pomyslne jezdit v mercedesu, me staci fabia, proc tam cpat neco tak luxusniho ? Jo ta lokalita mi ten ubnt hajzlik zaplatila za ani ne mesic,ale toky tam sou tak male, ze je nesmysl to aktualne menit. vim ze se dost nazorove rozchazime, ale ja v tom investovat do neceho FD profi vidim zbytecny vydaje tedkomc. az to bude padat na hubu, tak jako oká.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Pintero

Příspěvekod Pintero » 11 years ago

Radek Úlehla píše:Rozhodnutí ČRa, že nechce, aby na věžích byla cizí technologie naprosto chápu. Zvláště, když vidím, co se tu na ISPforu řeší.

No ja si prave myslim, ze to je naopak. Ja byt majitelem stozaru, tak bych preferoval najemce s profi radii, nez dratenika s 5GHz.
CRA pokud na prevadec pousti najemce 2,4 + 5,6 GHz, riskuji, ze tam furt poleze neco preladovat a poskodi jinou technologii.
Jako najemce lupnu na stozar 3 FODy svedu kabelem do bedny a roky se tam neukazu. Podle me ciste reseni.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Pokud je alternativa, tak nemaj v dané lokalitě od místních ISP kšeft. Pokud alternativa není, tak se stejně každý 3x rozmyslí než něco od nich vezme. V mém okolí je nepotřebuji, stejně nemaj nikde sklo.
0 x

bezdratsmrdi

Příspěvekod bezdratsmrdi » 10 years ago

Hnuly se ledy? ČRa prý dost pokročily v kopání skla a pomalu se posouvají od "nesmyslného" po "uvažovatelný" zdroj konektu a kolokace...
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 10 years ago

U nás mají nově sklo a slevnili asi 5x.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

jakoze co bylo po radiu za rekneme dvacku ted stoji čtverec po skle ? s CRa bylo vzdy jen problemy, i kdyby slevnili na 1/10 tak politika neumisteni svych spoju nad 5G na jejich barakach je zatlouka do zeme neustale.
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

Aha a proto na vezich vsude ty 5-tky vidim :-) Vite proc se velmi limitne stavime k tomuto pasmu ? Protoze rada ISP si rada plete vyznam slova "zakon" a "zachod". Napriklad leceni zarusenych spoju v dolni casti pasma 6GHz, za ktere se plati poplatky CTU, opravdu nikoho nebavi. Kritiku tedy prosim smerujte predevsim do vlastnich rad.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

pcwifi

a jaka vymluva padne kdybych chtel pouzit licencni pasmo z vaseho objektu ? stejne kecy jako u volnych...kdo chce psa byt hul si najde.
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

To neni vymluva pane. Pokud je skutecne zajem nekam neco umistit, kontakty predpokladam mas.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

pcwifi

ten zajem padl pred 2 roky a polepsili sme si jak nikdy. uvalili sme ranec aby sme prepojili APcka na nove spoje, objekty CRa maji dobrou pozici vesmes a hledat alternativni trasy bylo o hubu ale podarilo se. My jdem kupredu, ne zpatky.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 10 years ago

dubrma píše:U nás mají nově sklo a slevnili asi 5x.

Musím to výhledově prozkoumat, zatím o tom nic nevím. Sice nikdy za 12 let co jsem je kdy poptával nebyli sto s ničím cenově neutopistickým přijít (tedy ala Sloane,ČDT nebo Dial). Ale kdoví, třeba to někam k mému okolí skutečně dotlačili sklem a změnili mentalitu že chtěj skutečně kšeft jako ostatní zmínění a bez překážek. Bylo by to jen dobře.
0 x