❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nejcastejsi dotaz po vanocich ?
Re: Nejcastejsi dotaz po vanocich ?
My máme hesla definovaný a vytisknutý už na smlouvě a je to. Je to vždy: netxxxxxx kde xxxxxx je číslo jejich smlouvy. SSID je taky všude stejný, jen se měněj poslední tři znaky do kterejch se píše buď popisný číslo baráku, nebo několik prvních písmen z přijmení na koho je smlouva. Takže když lidi zavolaj že nevěděj heslo, tak stačí znát číslo jejich smlouvy a zbytek si člověk odvodí. Vše se ještě ukládá ke klientovi do naší databáze pro přehlednost . . . Jinak před chvilkou k nám někdo volal že si smáznul nastavení routeru . . . Má peška, počká do 2.1. 

0 x
DarkLogic píše:Navíc spousta z nich si koupí jako tablet ten nejlevnější šunt, a pak se diví, že s ním mají problémy. U jedněch se tablet vůbec nedokázal připojit k domáci wifi a to i potom, co jsem zkušebně vypnul jakékoliv šifrování na wifině. Nakonec se ukázalo, že se v tabletu neotevře ani internetový prohlížeč a skončí nějakou chybovou hláškou při spouštění. A to byl prý nový tablet...za 1.300 Kč
Jeden zákazník si taky přinesl tablet že se nemůže připojit k vlastní wifi. Ale s notebookem to jde. Tak na to koukám a v SSID bylo dlouhé á. Android to nevzal. Po přejmenování OK, samozřejmě si to tak blbě nastavili sami
0 x
""samozřejmě si to tak blbě nastavili sami""
A to je prave to. Ja dodavam zakaznikovi RJ45, co ma za tim me vicemene nezajima, ale vetsinou si ode me vezmou i wifirouter, coz jim evokuje myslenky, ze za to vsechno trapeni s wifi muzu porad ja, ackoli jsem jim rikal ppak a maji to i ve smlouve. Taky maji hodne lidi fixnute v hlave, ze spatny signal ve windows = spatny signal ze strechy na AP, protoze je venku zrovna hnusne.
A to je prave to. Ja dodavam zakaznikovi RJ45, co ma za tim me vicemene nezajima, ale vetsinou si ode me vezmou i wifirouter, coz jim evokuje myslenky, ze za to vsechno trapeni s wifi muzu porad ja, ackoli jsem jim rikal ppak a maji to i ve smlouve. Taky maji hodne lidi fixnute v hlave, ze spatny signal ve windows = spatny signal ze strechy na AP, protoze je venku zrovna hnusne.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
To nejen u vas to je vseobecny ... a kdyz na monitoru sviti no signal protoze si vykopnuli kabel tak volaj jaktoze jim nejde internet at s tim neco udelam ......aliney píše: Taky maji hodne lidi fixnute v hlave, ze spatny signal ve windows = spatny signal ze strechy na AP, protoze je venku zrovna hnusne.

0 x
ppp76 píše:To nejen u vas to je vseobecny ... a kdyz na monitoru sviti no signal protoze si vykopnuli kabel tak volaj jaktoze jim nejde internet at s tim neco udelam ......aliney píše: Taky maji hodne lidi fixnute v hlave, ze spatny signal ve windows = spatny signal ze strechy na AP, protoze je venku zrovna hnusne.
Jednou se mi stalo, že mi volali, že jim nejdou internet. Měl jsem to cestou, tak jsem se zastavil. A jim nejde zapnout ani počítač.

0 x
kure05 píše:Jinak před chvilkou k nám někdo volal že si smáznul nastavení routeru . . . Má peška, počká do 2.1.
jakto peška? pracovní den a na dálku je to spravený za 5 minut

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
dneska ale neni pracovni den ze...rekl bych mi at se pripoji pres kabel a stahne si manual a nazdar !
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Však samozřejmě, po kabelu mu to jede, takže pohoda. A zejtra k němu zajedu mu to zprovoznit . . .
0 x
pcwifi píše:dneska ale neni pracovni den ze...rekl bych mi at se pripoji pres kabel a stahne si manual a nazdar !
no, psal to 31.12 takže pracovní den byl a čas ukazuje 13:50 takže mu volal někdo minimálně před hodinou takže...

no samozřejmě by mě zajímalo proč mu to nespravil po kabelu.
0 x
aliney píše:""samozřejmě si to tak blbě nastavili sami""
Taky to to tak máme ve smlouvě. Ale přeci když volá zákazník že mu nejde internet (wifi) tak mu neřeknu že to je jeho problém ale snažím se mu poradit případně nastavit wifi. I když jí má koupenou kdekoliv
0 x
a to my zas na ne dlabem at ma wifi odkudkoliv, krucinal prece mi z datartu pri koupi nove TV a neporozumeni s nastavenim neposlou zdarma ladice a nebo nekoho z CRa protoze chytam pozemni digital
lidi sou svine line ! necist manual je zaklad ! radejc provolaj penize a stravi vic casu stezovanim si do telefonu nez aby se sami snazily.taq to faq ne...hlody nejde mi net a pritom mu nestartuje ani PC to uz tu bylo pred lety a sem tam misty nekdo zaperli i v dnesni dobe. a jinak ano, predavame sluzbu na RJ45, jakozto asi vsici...jenze lidi si mysli, ze RJ45 co maj svoje spojeni z routeru do PC je to samy.

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
samozrejme je neignoruju a heslo se zjisti, ale jak jsem psal ""maji pocit, ze je to moje starost se starat o jejich domaci wifi""
poprve to je temer pokazde zdarma, ale planuju to tak az pojede technik kolem, at to neni nakladne, coz jim zase staci rict, ze tehdy a tehdy a bude to zadarmo, pokud chteji hned, tak spesl vyjezd za 500,-
poprve to je temer pokazde zdarma, ale planuju to tak az pojede technik kolem, at to neni nakladne, coz jim zase staci rict, ze tehdy a tehdy a bude to zadarmo, pokud chteji hned, tak spesl vyjezd za 500,-
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
no a to mě docela zaráží proč výjezd? to nedokážeš nastavit na dálku?
0 x
Ono to nějak jde když ma router v defaultu zakázaný přístup na wan z venku?
A ty nejlevnější TP-LINKy myslim nejdou zvenčí přes WAN port konfigurovat vubec ne? S ofiko FW samozřejmě, s alternativníma FW nemam zkušenost.
A ty nejlevnější TP-LINKy myslim nejdou zvenčí přes WAN port konfigurovat vubec ne? S ofiko FW samozřejmě, s alternativníma FW nemam zkušenost.
0 x
pokud vim kazdy novejsi TPlink a asi nejen ty maj veskere dobyvaci snahy na WAN zakazany...a donutit se sebelepsi navigaci majitele aby toto vypl...to se nekdo vyslovene nudi a nevi co s casem a nebo nevim
jinak samozrejme konfig pres wan jde po povoleni, o tom zadna !

0 x