❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak si dát náklady na el. do účetnictví ...

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
astec

Re: Jak si dát náklady na el. do účetnictví ...

Příspěvekod astec » 12 years ago

Majklik píše:Kvůli tomu se to snad dělá, ne? Aby se všichni tvářili spokojeně a mě zbylo ještě na nový model Cesny (jsme skromný). :-)

astec píše:Asi bych tam nezmiňoval nic okolo elektřiny..... Zbytečné problémy

Bereš to z pohledu, že distrinuce a prodej elektřiny je licencováná činnost, takže pokud jsem tak blbej, že podepíšu někomu smlouvu v které se přiznám k přeprodeji eletřiny, je potencionální problém?
Nu, na ERU jsou lidi, na rodiče podepisující takový papír synáčkovi ISPíkovi by byli hodní a víc jak 50 kKč by ho to určitě nehodnotili. :-)
To spíše na SVJčka/firmy by blyi už nepřijemnější... Ale nezdá se mi, že by blyi tak důslední v této oblasti.

Přesně tak, srážka s blbcem s funkcí je nebezpečná. Zbytečně dávat záminku
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 12 years ago

Jo, ale zatím to vypadá, že ERU je v klidu, asi se bojí lézt do středu prostého lidu, aby je někdo nezkusil udusit přehledem vyučtování za podporu OZE. :-)
Ale jisnak, jistě, potencionální problém to je, takže je lepší mu předcházet. A z pohledu toho ERU takových věcí ohledně eletriky je. Nebo snad všechno své zařízení, které máš kde rozházeno, je napájeno z tvého odběru nebo někde náhodou ti některé napájí nějaký domácí dobrovolník (či SVJ) přes PoE - ať vědomě nebo nevědomě (neberu případ, kdy zařízení je majetkem toho klienta/SVJ, to je v pořádku)? Tak každý takový bod je samořejmě proti energetické legislativě, neboť maskuješ zařízení za odběrné místo rezidentní, pro které platí jiná pravidla. :-) Ale na to také naštěstí celkem dlabou.
Z latergie je leda probudí, pokud to už splní podmínky distribuční soustavy. Čili nápad typu, že optikou FTTB zasíťuji sídliště a ať se nedrbu s tunou odběrných míst/napichování lidí, tak si s tím paralelně natáhnu 230V~ pro krmení switchů v barákách. Na to už za určitáých okolností můžou mít názor, že to není OK. :-)
0 x