❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Starší Cisco switch 2950

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Re: Starší Cisco switch 2950

Příspěvekod soucez » 12 years ago

Dalibor Toman píše:
soucez píše:Hrál jsem si s tím switchem tak dlouho, až jsem vymazal i flash, takže switch najede pouze do omezeného prostředí a konzola vypisuje pouze pár možných příkazů.
Při zadání SWITCH>enable to vypisuje chybu a nenajede.

Jakým způsobem se teď dá do switche dostat aktuálně stažený IOS?

google je rozbity? (cisco lost image recovery 2950)

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/ ... 9696.shtml

nekde slo nastavit v rommonitoru i IPcko a statnout image po TFTP coz je rychlejsi nez po seriaku. A;e asi to ta 2950 neumi

Už to tam hrnu. Je tam ještě na CISCO stránkách ke stažení IOS s web managmentem, ale to má koncovku *.tar Postup upgradu by byl stejný?
řeba by se pak ten switch nechal lépe nastavovat přes web.
Ta konzola mě moc nevyhovuje.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 12 years ago

soucez píše:
Dalibor Toman píše:
soucez píše:Hrál jsem si s tím switchem tak dlouho, až jsem vymazal i flash, takže switch najede pouze do omezeného prostředí a konzola vypisuje pouze pár možných příkazů.
Při zadání SWITCH>enable to vypisuje chybu a nenajede.

Jakým způsobem se teď dá do switche dostat aktuálně stažený IOS?

google je rozbity? (cisco lost image recovery 2950)

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/ ... 9696.shtml

nekde slo nastavit v rommonitoru i IPcko a statnout image po TFTP coz je rychlejsi nez po seriaku. A;e asi to ta 2950 neumi

Už to tam hrnu. Je tam ještě na CISCO stránkách ke stažení IOS s web managmentem, ale to má koncovku *.tar Postup upgradu by byl stejný?
řeba by se pak ten switch nechal lépe nastavovat přes web.
Ta konzola mě moc nevyhovuje.

Povel 'archive':
archive tar /xtract tftp://xxx.xxx.xxx.xxx/c2940-i6q4l2-tar.121-22.EA8a.tar flash:

Ale webovy management zasadne nepouzivam. Pri nejblizsim upgradu smaznu stary IOS i s managementem (delete /force /recursive flash:ADRESAR) a v CFG jej zakazuju. Zasadne pouzivam telnet/ssh. Z WWW stejne zadny rozumny informace nejdou vypsat a navic pres telnet/ssh je to mnohem rychlejsi a operativnejsi.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Tak přes ten Cisco Network Assistant to jde velice pěkně spravovat a nastavovat. Jsem s tím spokojený.
0 x

Dalibor Toman

soucez píše:Tak přes ten Cisco Network Assistant to jde velice pěkně spravovat a nastavovat. Jsem s tím spokojený.

tak jsem si ho znovu stahl a nainstaloval a jediny, co se mi chvili libilo byly live grafy a live QoS nez jsem zjistil, ze nemonitoruji to co me zajima.
Zakladni nastaveni se tim asi udelat da ale IMHO si myslim, ze telnetem switch nastavim mnohem rychleji.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Dalibor Toman píše:
soucez píše:Tak přes ten Cisco Network Assistant to jde velice pěkně spravovat a nastavovat. Jsem s tím spokojený.

tak jsem si ho znovu stahl a nainstaloval a jediny, co se mi chvili libilo byly live grafy a live QoS nez jsem zjistil, ze nemonitoruji to co me zajima.
Zakladni nastaveni se tim asi udelat da ale IMHO si myslim, ze telnetem switch nastavim mnohem rychleji.

S Tvojí praxí asi ano. Mě je ten konzolový způsob silně nesympatický. To jako Cisco pořád jede touto cestou? Co je na tom komfortního?
0 x

Dalibor Toman

soucez píše:
Dalibor Toman píše:

S Tvojí praxí asi ano. Mě je ten konzolový způsob silně nesympatický. To jako Cisco pořád jede touto cestou? Co je na tom komfortního?

kdo a na co ke sprave sitovych prvku potrebuje komfort? Potrebuju a preferuju to, aby se v zarizeni stalo to, co jsem pozadoval/nastavil. Za pripadne problemy v CLI si muzu sam. V tom GUI jednak nevim, co vlastne pri nekterych operacich udela (pouzivanim bych se to naucil, ale dalsi verze muze zmenit chovani) a jednak mam k dispozici jen podmnozinu povelu.
K tomu abych nastavil neco v Linuxu si tam nebudu instalovat Xka a podobne to plati i u tech sitovych zarizeni. Pokud si zvyknu na nejake GUI tak jsem vyrizenej v situaci, kdy se ocitnu u nejakeho problemu a nemam sebou ten spravny notebook nebo vubec zadny notas ale jen treba konzoli od linux serveru vedle. Pak jsem jako spravce k nicemu.

Btw: umi CNA pracovat jinak nez pres ethernet? Tj seriova konzole? Pokud ne tak si na 'telnet' stejne musis sahnout u noveho switche apod.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

kdo a na co ke sprave sitovych prvku potrebuje komfort? Potrebuju a preferuju to, aby se v zarizeni stalo to, co jsem pozadoval/nastavil. Za pripadne problemy v CLI si muzu sam. V tom GUI jednak nevim, co vlastne pri nekterych operacich udela (pouzivanim bych se to naucil, ale dalsi verze muze zmenit chovani) a jednak mam k dispozici jen podmnozinu povelu.
K tomu abych nastavil neco v Linuxu si tam nebudu instalovat Xka a podobne to plati i u tech sitovych zarizeni. Pokud si zvyknu na nejake GUI tak jsem vyrizenej v situaci, kdy se ocitnu u nejakeho problemu a nemam sebou ten spravny notebook nebo vubec zadny notas ale jen treba konzoli od linux serveru vedle. Pak jsem jako spravce k nicemu.

Btw: umi CNA pracovat jinak nez pres ethernet? Tj seriova konzole? Pokud ne tak si na 'telnet' stejne musis sahnout u noveho switche apod.[/quote]

To neumí. Jedině po ethernetu. Ale tím základním telnet nastavením mě provedl průvodce. Ale zlatej klikací MikroTik :-)
0 x

Dalibor Toman

soucez píše:To neumí. Jedině po ethernetu. Ale tím základním telnet nastavením mě provedl průvodce. Ale zlatej klikací MikroTik :-)

rozdil mezi Winboxem a tim CNA je obrovsky. Ve prospech Winboxu.
0 x