❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Virtual PC jako GW pro localhost

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
reset

Re: Virtual PC jako GW pro localhost

Příspěvekod reset » 12 years ago

ja ti to tvoje reseni neberu, kdyz se ti to libi, tak to pouzivej dal. To ze se to libi tobe, neznamena ze je to dobre reseni. :shock:
Rozdil aktualizaci linuxu od widli je prave ten, ze linux neni nutny restartovat kdyz si system usmysli. Coz je u widli na dennim poradku.
Navic ovladat server jen pres vzdalenou plochu mi prijde jako drbat se levou nohou za pravym uchem.
Osobne bych si widle na sit nikdy nedal.
Pro kterej sw jsi nenasel pod linuxem adekvatni reseni ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Hlavně musíš strašně kotlit železo kvůli IO.
Kernel v linuxu/mikrotiku je optimalizovaný pro některé síťové úkony velice dobře a tímhle to dost zabíjíš.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

Myghael

Příspěvekod Myghael » 12 years ago

Windows na síti? :shock: :roll: To mě naštěstí přešlo už dávno. Stejné železo s Keriem (asi to jediné s čím lze pustit widle aspoň na domácí síť) dalo s různými optimalizacemi a laděním při plném zatížení propustnost co ten samý stroj zvládl s linuxem víceméně bez ladění jen po laickém nastavení podle návodů z internetu s prstem v nose. :)
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 12 years ago

Tak jsem rad ze se tu debata rozjela do zajimavejch rovin.

Takze jediny duvod proc pouzivam win, kdyz opomenu lenost, tak je to duvod ze potrebuji nahravat z IP kamer zaznamy na disk, vyuzit ficurek IP kamer, fungujici web server pro klienty pro zpravu zaznamu apod. czo mi ted zaobstarava Blue Iris pro podporu ubnt kamer. ?

zbytek co tam bezi si rozchodim pod linuxem, tzn dns, webserver, mailserver, ftpserver, mikrotik ktery mi zpravuje ispadmin, gameservery a par drobnosti.

Samozrejmne reseni pod linuxem se nebranim, jelikoz dalsi server co tam chci rozjet funguje pouze dobre pod linuxem, a zas bych musel poustet masinu ve virtualu. Takze pokud nekdo mate dobrou alternativu jak to vse namestit do linuxu a aby to chodilo jak ma tak mate u me flanderu te nejlepsi mediciny.

moje aktualni ideologie je ze jsem zavrhnul hyper-V kvuli nekolika nezdarum s timto virutalizacnim systemem, i kdyz jsem v biosu zapl HW virtualizaci tak to porad nechodi jak ma, a kdyz uz tak s tim byl problem, proto jsem volil VB. Ciste ted bezi Win a ve VB bezi mikrotik, Debian s ispadminem, a jeste ubuntu na testy, a jeste tam rozchazim pokud to nebude moc tajny tak oscam na develop.

takze suma sumarum na win serveru bezi ve finalnim hledisku sami linux, jenom kvuli jednomu softu, neni to moje nadseni, ale zatim jsem nenasel lepsi reseni.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

Virtual PC jako GW pro localhost? Proc by to nemelo fungovat? Resil bych to 2 fyzickyma sitovyma kartama a VM ESXi. Zkousel jsem neco podobneho s VMware 8.0 (win+MK) a slapalo to.
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

2 fyzicke, tak si piskam, jde o to ze mam JEDNU fyzickou sitovku
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

aliney píše:2 fyzicke, tak si piskam, jde o to ze mam JEDNU fyzickou sitovku

aha, bud jsem to prehlid nebo jsi to neuvedl
co pouzit tohle: http://www.alza.cz/axago-ade-x1-d246593.htm
je to sice prasarna, ale fungovat by to mohlo
Naposledy upravil(a) Daxxim dne 06 Apr 2013 20:11, celkem upraveno 1 x.
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

prosim o smazani tohoto prispevku, dekuji
0 x

ikk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ikk » 12 years ago

To u VMware není problém. taky jsem to na jednom místě musel řešit. Stačí jen klasický menežovatelný switch (stačí podpora Vlan) a máš tolik síťovek kolik potřebuješ, a pokud si to správně nastavíš tak jednotlivé VM stroje ani nebudou vědět, že tam je něco navíc než jejich ethernet. Já třeba používám tento a bohatě na to co potřebuji stačí: http://cz.tp-link.com/products/details/?categoryid=223&model=TL-SL2210WEB
0 x
Síť není jen internet ...

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

ikk píše:To u VMware není problém. taky jsem to na jednom místě musel řešit. Stačí jen klasický menežovatelný switch (stačí podpora Vlan) a máš tolik síťovek kolik potřebuješ, a pokud si to správně nastavíš tak jednotlivé VM stroje ani nebudou vědět, že tam je něco navíc než jejich ethernet. Já třeba používám tento a bohatě na to co potřebuji stačí: http://cz.tp-link.com/products/details/?categoryid=223&model=TL-SL2210WEB

to me nenapadlo, ale jinak http://interlink.tsbohemia.cz/zyxel-gs- ... 47532.html vychazi o 400,-Kc levneji nez ten tplink, jen je zapotrebi ho trosku hw upravit
0 x