Příspěvekod Cheprer » 12 years ago
Tak jsem rad ze se tu debata rozjela do zajimavejch rovin.
Takze jediny duvod proc pouzivam win, kdyz opomenu lenost, tak je to duvod ze potrebuji nahravat z IP kamer zaznamy na disk, vyuzit ficurek IP kamer, fungujici web server pro klienty pro zpravu zaznamu apod. czo mi ted zaobstarava Blue Iris pro podporu ubnt kamer. ?
zbytek co tam bezi si rozchodim pod linuxem, tzn dns, webserver, mailserver, ftpserver, mikrotik ktery mi zpravuje ispadmin, gameservery a par drobnosti.
Samozrejmne reseni pod linuxem se nebranim, jelikoz dalsi server co tam chci rozjet funguje pouze dobre pod linuxem, a zas bych musel poustet masinu ve virtualu. Takze pokud nekdo mate dobrou alternativu jak to vse namestit do linuxu a aby to chodilo jak ma tak mate u me flanderu te nejlepsi mediciny.
moje aktualni ideologie je ze jsem zavrhnul hyper-V kvuli nekolika nezdarum s timto virutalizacnim systemem, i kdyz jsem v biosu zapl HW virtualizaci tak to porad nechodi jak ma, a kdyz uz tak s tim byl problem, proto jsem volil VB. Ciste ted bezi Win a ve VB bezi mikrotik, Debian s ispadminem, a jeste ubuntu na testy, a jeste tam rozchazim pokud to nebude moc tajny tak oscam na develop.
takze suma sumarum na win serveru bezi ve finalnim hledisku sami linux, jenom kvuli jednomu softu, neni to moje nadseni, ale zatim jsem nenasel lepsi reseni.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.