❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NSTREME DUAL v Nku
Re: NSTREME DUAL v Nku
hmm tak to není zas tak daleko na 2km, to mě fungovalo také, horší bylo dát karty přes 10dB a ject se signálem -60, to je problém, nicméně ta ltence tedy není nikterak zajímavá...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Tu latenci uz sem stahnul dolu ale jeste chci mit cas to poladit , na delsi vzdalenost ted nemam nikde misto kam bych to namontoval a hlaven ani chut v tej zime se nekde patlat 

0 x
no pokud tam nemáš při 50Mb 1ms tak je to divný.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Kdyz dam turbo normal acko tak to 0 - 1 ma ale s tim mimo ne e
respektive ano ale pouze pokud up jedu mimo a down jen acko a to me sere 

0 x
tiez rozmyslam nieco podobne, ale vyzera ze nstreme-dual nie je ta cesta. Takze alternativy bud 2x rocket a cez multipath ospf urobit jeden rocket up a druhy down. Ale skor by som siel do 3x3 mimo, kedy sa pouzije jeden kanal(menej rusenia), v pripade padu lahsia vymena, lahsia konfiguracia, menej zariadeni, lacnejsie....
0 x
rado3105 píše:tiez rozmyslam nieco podobne, ale vyzera ze nstreme-dual nie je ta cesta. Takze alternativy bud 2x rocket a cez multipath ospf urobit jeden rocket up a druhy down. Ale skor by som siel do 3x3 mimo, kedy sa pouzije jeden kanal(menej rusenia), v pripade padu lahsia vymena, lahsia konfiguracia, menej zariadeni, lacnejsie....
hmm to nebude moc dobrá cesta to furt není FDD.
nicméně opět mě přesvědčilo to, že použiju klasické áčkové karty, 70Mb FDX stačí a i to turbo neřeším má to ject 2x20Mhz či 1x40Mhz, pro mě je to stejný zvěrstvo

0 x
Z hlediska ctu to je ale jiny zverstvo
2x20 na to ti nemuzou nic rict ale na 40 muzou
nicmene az bude vic casu jeste ten spoj dotahnu k dokonalosti aby se to motalo kolem 1 ms pri 100mb kdyz to fyzikalne bude mozne , porad nekde delam nejakou chybku
a v tom mimo modu se mi to mota kolem 3

0 x
Tohle se vrací jak bumerang. Dokaž to.
ppp76 píše:Z hlediska ctu to je ale jiny zverstvo2x20 na to ti nemuzou nic rict ale na 40 muzou
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Jako pravda ČTU na to nadává, ale on už bude poblém to jen dohledat, protože NS2 není 802.11a, takže se to nascanuje jen nějakým spektrákem, což jak jsem si všiml tak ČTU nerado používá, ČTU rádo scanuje MKčkama, nevím proč, ale scanuje a tam nic vidět nebude.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
ono je 40MHz a 40MHz. Pokud to beres jako turbo tak s tim problem je protoze hlavni nosna je presne uprostred mezi kanaly. Pokud to mas v Nku tak jsou to dva kanaly vedle sebe a tam s tim problem bejt nemuze.
0 x
Bývalý ISP...
http://www.etsi.org/deliver/etsi_en/301 ... 10501p.pdf
Už na dvanácté stránce máš důkaz, že se mýlíš.
Už na dvanácté stránce máš důkaz, že se mýlíš.
Tomáš Nesrsta píše:ono je 40MHz a 40MHz. Pokud to beres jako turbo tak s tim problem je protoze hlavni nosna je presne uprostred mezi kanaly. Pokud to mas v Nku tak jsou to dva kanaly vedle sebe a tam s tim problem bejt nemuze.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
ludvik píše:http://www.etsi.org/deliver/etsi_en/301800_301899/301893/01.05.01_60/en_301893v010501p.pdf
Už na dvanácté stránce máš důkaz, že se mýlíš.Tomáš Nesrsta píše:ono je 40MHz a 40MHz. Pokud to beres jako turbo tak s tim problem je protoze hlavni nosna je presne uprostred mezi kanaly. Pokud to mas v Nku tak jsou to dva kanaly vedle sebe a tam s tim problem bejt nemuze.
omlouvam se ale vychazim z mereni ze spektraku ktere delal Klima
0 x
Bývalý ISP...
take vychazim, z mereni na spektraku kde bylo jasne videt ze mimo na spektraku jsou dva kanaly kdezto turbo jede v kuse
0 x
Hraju si teď taky s myšlenkou použítí Dual NStreame MIMO. jde mi ale o spoj na 1km v málo zarušených podmínkách, tka jsem přemejšlel, jestli by další případnou alternetivou nebylo použití normálního 2x2 MIMO na 40MHZ kanále.. 

0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Zalezi kolik chces aby tam teklo a v nsdual budes mit porad lepsi odezvy jak na klasickym mimo
0 x