❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UPC to neřeší

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Robotvor
antispam: Ano

Re: UPC to neřeší

Příspěvekod Robotvor » 12 years ago

Platební morálka lidí je čímdál horší.Jak řešíte dlužníky co nehodlají zaplatit?Přes právníka nebo vymahačské firmy?Právník se nám moc neosvědčil a ted uvažujeme pohledávky prodat, ale nemáme stím žádnou zkušenost.

U nás máme i takové ptáčky co když neplatí a odpojíte je tak si dají net od jiného poskytovatele a smlouvu s námi neřeší.....
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

Ja to resim jednoduse. Knyz nezaplati tak je odpojim. Pokud smlouvu neukonci tak cekam do zacatku prosince kde jim odesilam dopis s tim ze pokud neuhradi dluh do konce roku bude jim smlouva pro poruseni ukoncena a castka bude vymahana. Vetsinou je ten dopis bez reakce takze 31.12 ty neplatici definitivne ukoncim a na zacatku roku si pripravim podklady a posilam to k uznani dluhu na CTU. Tam jim to bude trvat cca rok nez z nich neco vypadne. Rozhodnuti pak donesu pravnikovi kterej za me udela zadost k soudu o narizeni exekuce, to uz je rychlejsi. Cca pul roku, no a soud to pak rovnou predava do rukou exekutora. Za jak dlouho to exekutor vymuze este nevim. Na to je moc kratka doba :-)

Ze ty lidi prejdou k nekomu jinemu je mi fakt jedno, neplatice a idealne i stahovace je lepsi na siti nemit.
0 x
Bývalý ISP...

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Robotvor, take male pohladavky v sume par sto korun alebo 1-2 tisicky ti ziadna firma zaoberajuca sa vymahanim pohladavok neodkupi. Nie je to pre nich zaujímavá hodnota.
Čo sa cien Inetu týka tak je to jedna z mála komodít, ktorá ročne namiesto toho aby rástla (cenove) kvoli inflácií...tak vlastne klesá.
Pritom všetky náklady s tým spojené (okrem konektu) dražejú. DPH šla hore, nafta ani nevravim o 40%? cca, náradie, spotrebný materiál...nájom, eletrika.....Keď sme kupovali minulý rok Loco pod 50€, dnes je to utópia..
Tento rok plánujeme mierne podražieť pri nových programoch nakolko, by som rad poskytoval služby aj nadalej....Ak si niekto myslí, že môže dávať internet pomaly za 6€ mesačne, tak ho to dobehne pri nutnosti prvej vacsej investície do siete.
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 12 years ago

No mám tu lidi co dluží třeba za celý rok takže je to v řádku tisíců kč 3 - 4k jak kdo......
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

zajímavý... před 5 lety se kupovaly ovisy na 2.4GHz za litra bez anteny, dneska mám duální sadu na 5GHz o něco málo dražší s antenou... ne všechno šlo nahoru. Náklady do sítě vidim jako postupně klesající protože všechno okolo wifi je stále levnější. Směrový anteny... kolik že stálap řed lety velká parabola od jirouse? byla tak drahá že jsme nikdy nekoupili límcovou verzi... dneska za pár korun seženeš rocket dishe se super ziskem...

Ale chápu že lidé si budou stěžovat vždycky. Jak tak chodim po těch skutečných podnikatelých kteří vědí co dělají a vědí jak si vidělat tak jsem nikdy nepozoroval že by si takhle stěžovaly jako vy tady. Děláte hovno a dostáváte prachy, šup s váma k pásu aby jste věděly co ty prachy stojí. Dělat ISPíka je naprosto snadná věc. Dělejte 8 hodin denně maximum pro svou činnost a budete se mít dobře. Já dneska připojil dva lidi za 3 hodiny a zbytek dne padla... jůůů to je ale práce a mám z nich 7k ročně... hmm ty voe to je namáhavy fakt že jo.

Ale znám taky hodně ISPíků co většina příjmů ze sítě jim jde do kapsy a kupujou si samí pěkný a drahý věcičky, staví barák, kupujou auta a nemají pak na to aby jim síť šlapala v pohodě a pak se diví že je válcuje konkurence.

Jo a pak znám lidi který jenom brečí a hovno dělaji takže na to seru a jdu makat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

Akú že sme to poskytovali rychlost na tych 2,4kach? O kolko je dnešna priemerna rychlost uzivatela vacsia ako tá z cias Ovislinkov? Keď povieš A, povedz aj B.
0 x

kousek

Příspěvekod kousek » 12 years ago

hapi píše:zajímavý... před 5 lety se kupovaly ovisy na 2.4GHz za litra bez anteny, dneska mám duální sadu na 5GHz o něco málo dražší s antenou... ne všechno šlo nahoru. Náklady do sítě vidim jako postupně klesající protože všechno okolo wifi je stále levnější. Směrový anteny... kolik že stálap řed lety velká parabola od jirouse? byla tak drahá že jsme nikdy nekoupili límcovou verzi... dneska za pár korun seženeš rocket dishe se super ziskem...

Ale chápu že lidé si budou stěžovat vždycky. Jak tak chodim po těch skutečných podnikatelých kteří vědí co dělají a vědí jak si vidělat tak jsem nikdy nepozoroval že by si takhle stěžovaly jako vy tady. Děláte hovno a dostáváte prachy, šup s váma k pásu aby jste věděly co ty prachy stojí. Dělat ISPíka je naprosto snadná věc. Dělejte 8 hodin denně maximum pro svou činnost a budete se mít dobře. Já dneska připojil dva lidi za 3 hodiny a zbytek dne padla... jůůů to je ale práce a mám z nich 7k ročně... hmm ty voe to je namáhavy fakt že jo.

Ale znám taky hodně ISPíků co většina příjmů ze sítě jim jde do kapsy a kupujou si samí pěkný a drahý věcičky, staví barák, kupujou auta a nemají pak na to aby jim síť šlapala v pohodě a pak se diví že je válcuje konkurence.

Jo a pak znám lidi který jenom brečí a hovno dělaji takže na to seru a jdu makat.

před 5 lety jsme kupovali MTR CNP SM za 215 USD, dnes za 158 USD, ano zlevnilo to, ale vzhledem ke zdrazení všeho kolem, a více jak 5 nasobné zrychlení netu. je to čim dál horší! Nevím na čem stavíš pateře, ale desítky stojí pořád fešný peníz. Konekt sel dolu ale né tak výrazně jako maloobchod! tipoval bych to tak 1:5.
Taky znám pár podnikatelů, a když se sejdem u skleničky, a probíráme bussines, tak ani jeden z nich by nedál to co já, i ten nejmenší nevstává proto aby si za den vydělal 5k čistá ruka, a ted ruku na srdce, kdo z Vás tady má měsiční plat přez 100k nebavim se o cistem příjmu, ale že si je dá do peněženky???
Hapi, vůbec jsi nepochopil podstatu o cem se tu bavíme!
0 x

midnight_man

5 nasobne? prva mikrovlnka s ovislinkom mala u nás 128-512kb...dnes 3-15 mbps. to je daleko cez 10 nasobok pani. Je pravdou, že sa dnes menej naservisujeme, technologie su stabilnejsie. No vtedy ak si dobre pamatam stal ten internet mesacne 750sk (ešte nebolo euro samozrejme). Dnes stojí menej ako polovicu z toho...ešte daky priklad na porovnanie najdem?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

to hapi - asi delam neco spatne :O
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

kousek

midnight_man píše:5 nasobne? prva mikrovlnka s ovislinkom mala u nás 128-512kb...dnes 3-15 mbps. to je daleko cez 10 nasobok pani. Je pravdou, že sa dnes menej naservisujeme, technologie su stabilnejsie. No vtedy ak si dobre pamatam stal ten internet mesacne 750sk (ešte nebolo euro samozrejme). Dnes stojí menej ako polovicu z toho...ešte daky priklad na porovnanie najdem?

myslel jsem poměr mezi cenou velkoobchod/maloobchod

technologie jsou stabilnejsí, ale rusení pribylo, zrovna dnes jsem v jednom malem meste na 17db sektorce v limitu nachytal 69 sítí, dokonce jedno AP freenetu vzdálené cca 25 km signálem -76 dbm !!!
Cena sitové práce sla taky dolů, dříve se běžně fakturovalo 500,-/hod. dnes diky tomu že to dělá kdo ma ruce nohy (taky to podle toho vypada) je 300,-/hod moc, když z toho zaplatim technika, vsechny odvody dane atd, nezbyde mi ani 100,- kde je nářadí, auta, školení atd!
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

300,- hod ? to fakturujes komu probuh ?
0 x
- programming
- development
- education

kousek

Viktor Novotný píše:300,- hod ? to fakturujes komu probuh ?

realizace datových rozvodu, rozvaděču v novostavbách, firmach ad
jestli ti to příjde hodně, tak pak chápu proč to tak je, je to kvuli takovým jako ty :D
i zedník si dnes neřekne pod 250,- a to dnes dělají úkolem, to jim pak hodinovka vychází i 700,- a více
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

No já ti nevím ... děl dvěma a dostaneš se na mzdu toho člověka. K tomu náklady na dopravu, přípravu, různé režie (zhusta zbytečné dané zákony či předpisy). A najednou je to prostě málo.
Viktor Novotný píše:300,- hod ? to fakturujes komu probuh ?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak pak uz asi vim, proc na takovych pi*ovinach projizdime prachy ... :(
0 x
- programming
- development
- education

kousek

jj, bohužel je to tak :? můžu zitra zaukolovat slečnu účetní ať mi vyjede čistej zdaněnej zisk z této prace, s odečtením všech přidružených nákladů. myslím že to nebude víc jak 100,-
Za 100,- netočej koláčem ani řidiči náklaďáků :lol:
0 x