❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Internetove merace, ukazuju zly download...

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rado3105

Re: Internetove merace, ukazuju zly download...

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

mpcz píše:
midnight_man píše:Ved nech kazdy stahuje co chce :) ale ked vam klienti vyvolavaju, že im ide pomaly internet lebo tahaju 40kb/s. Nakoniec sa dozviete že tahali z ulozto. Potom musíte vysvetlovat kde je problem... :roll: Urcite to vsetci poznate

Zdravím,
už delší dobu vidím docela problém v těch internetových měřácích. Vždy pěkný začátek, pak do nich nacpou hromadu reklam a efektů, celé se to zpomalí, znepřehlední a je to k ničemu. Proto přemýšlím o vlastním systému. Klienta již mám, i serverovou část, ale chybí mi HW na internetu s dostatečnou konektivitou, kde jde spustit SW ve WIN NEBO linux. Neví někdo o někom, kdo poskytuje takovou službu?
Dík, mpcz, 15.11.2012

to by som aj ja uvital.....
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

ja uz pomerne dlouho testuju rychlost netu tak, ze dam stahovat slax pripadne jiny distro :)
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Walkeer píše:ja uz pomerne dlouho testuju rychlost netu tak, ze dam stahovat slax pripadne jiny distro :)

Přesně tak. Než začnu podepisovat smlouvu, tak dám z našeho test/test czsharu účtu stahovat film a to se potom ukáže, jak to frčí :o)
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

Tomáš Břinčil píše:
Walkeer píše:ja uz pomerne dlouho testuju rychlost netu tak, ze dam stahovat slax pripadne jiny distro :)

Přesně tak. Než začnu podepisovat smlouvu, tak dám z našeho test/test czsharu účtu stahovat film a to se potom ukáže, jak to frčí :o)

Zdravím,
aha a když zavolá klient třeba za týden z domova, jak to změří on? A pokud je poslední míli UBNT, které má jen ten srandaměřič, co pak?
mpcz, 15.11.2012
0 x

rado3105

iperf z nejakeho servera na danu klientsku jednotku....velice presne ukazuje.....popripade kto sa nevie do klientskeho ubnt dostat cez ssh a zapnut tam iperf tak cez novy aircontrol, meria to takmer rovnako....
to s tou distribuciou nie je zly napad....
0 x

mpcz

rado3105 píše:iperf z nejakeho servera na danu klientsku jednotku....velice presne ukazuje.....popripade kto sa nevie do klientskeho ubnt dostat cez ssh a zapnut tam iperf tak cez novy aircontrol, meria to takmer rovnako....
to s tou distribuciou nie je zly napad....

Zdravím,
mám v síti již jen pár posledních UBNT klientů. Vývoj SW UBNT tedy moc nesleduji. Proto pár malých dotazů pro UBNT GURU:
- umíme již do ubnt klienta nahrát malý SW a spustit ho? Nejlépe ihned po bootu? Tento systém jsem před mnoha lety aplikoval u jedné firmy vyrábějící AP a oni mi do sériového SW zabalili i moji rutinu.
Dodnes úspěšně používám. Bohužel 2,4-ka pomalu končí ...
- jak se tedy zapíná v UBNT iperf? Ví někdo, proč to není uživatelsky normálně spustitelné? Klient bez možnosti měření není podle mě použitelný.
- jak se používá aircontrol měření klient vs. AP ? Funguje dobře?
Dík, mpcz, 15.11.2012
0 x

rado3105

do ubnt sa dostanes:
ssh ubnt@x.x.x.x

iperf zapnes: iperf -s (ake chces aby si meral upload na tvoj server), alebo iperf -c -P 10 -t 60 x.x.x.x
aircontrol funguje presne ako iperf, akurat je to jednoduchsie ale nemas tolko moznosti nastavenia testu...

ten softwer som presne nepochopil co chces.
Aircontrol pusti na serveri kde ho mas nainstalovany iperf, ako keby si to robil rucne, ale je to rychlejsie....
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

měřáky jsou pekný bastly...
vč. sposty serverů na speedtestu - už nevěřím ničemu než přímému stahování, ze stahuj, premium účtů z share serverů, a nebo linuxových distribucí vysících někde na CESNETu.....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

A pak si měsíc píšeš s ulož.to, neboť 200kbit je na prémium účet trochu málo ...
rouchi píše:měřáky jsou pekný bastly...
vč. sposty serverů na speedtestu - už nevěřím ničemu než přímému stahování, ze stahuj, premium účtů z share serverů, a nebo linuxových distribucí vysících někde na CESNETu.....
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

stahovat linuxove distro mozes pri podpise zmluvy. No pochybujem ze vysvetlis klientovi ako si ma zmerat rychlost internetu stiahnutim linuxoveho distra. U nas meriame voci Viedni na speedtest.net, bohuzial to potrebuje rychlejsi PC kvoli flashku ale lepsi merac sme nenasli. Nemame problem odmerat 60mbps + - u klienta.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

mpcz píše:
Tomáš Břinčil píše:

Zdravím,
aha a když zavolá klient třeba za týden z domova, jak to změří on? A pokud je poslední míli UBNT, které má jen ten srandaměřič, co pak?
mpcz, 15.11.2012

iperf z aircontrolu posíláme jako protokol o měření.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

mpcz

rado3105 píše:do ubnt sa dostanes:
ssh ubnt@x.x.x.x

iperf zapnes: iperf -s (ake chces aby si meral upload na tvoj server), alebo iperf -c -P 10 -t 60 x.x.x.x
aircontrol funguje presne ako iperf, akurat je to jednoduchsie ale nemas tolko moznosti nastavenia testu...

ten softwer som presne nepochopil co chces.
Aircontrol pusti na serveri kde ho mas nainstalovany iperf, ako keby si to robil rucne, ale je to rychlejsie....

Zdravím,
teď zrovna potřebuji změřit klienta s UBNT WS5. Jeho rychlost oproti AP, kde je RB433. Přinejhorším až z mého NB s WIN. UBNT vývoj nesleduji, jaké mám prosím dnes možnosti?
Existuje něco jako UBNT Btest?
Děkuji za radu.
mpcz, 16/11/2012
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

vnitrni speedtest ubnt ma... v Nastroje - SpeedTest. Proti RB433 to meri ok.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

mpcz

pcwifi píše:vnitrni speedtest ubnt ma... v Nastroje - SpeedTest. Proti RB433 to meri ok.

PW

Bezva,
háže mi to ale chybu spojení. Jakéže tam zadáváš hodnoty?
Díky, mpcz, 16/11/2012
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

no to me taky bohuzel nekdy udela...duvod neznamy...nechavam vse jak je, testuju na branu...vic nic. Pouzivam ale zasadne IE !!! Opera apod. to kurvi a test vubec nejede.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))