❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EU chce stomegabitový internet pro každého

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
reset

Re: EU chce stomegabitový internet pro každého

Příspěvekod reset » 13 years ago

kdyz jsme u tech politickych projektu,
on socializmus (po valce) tu byl taky jako zivotaschopny projekt, ale po te, co sem vtrhli rusaci (68) zacalo to jit skopce , a po 20ti letech se jim to zacalo vymikat z rukou a predali vladu (sametova revoluce) soucasnym mamlasum , .... ono si nevyberes , kazdy obdobi melo svoje , i kdyz to po 68 bylo spatny
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

aliney

Příspěvekod aliney » 13 years ago

Peněz by se ale mohli chopit i společnosti budující jinou formu infrastruktury – například pokládající vedení nebo odpad. Tedy všechny firmy, které mohou nějakým způsobem do různých oblastí „dopravit“ internet a kabely.

Takze O2 si muze zazadat o velke prachy :lol:

...jednotný trh pro digitální obsah jako jsou hudba, filmy, e-knihy a další...

EU Market Place nebo euTune :D

...Vlády mohou soukromý sektor penalizovat, pokud neudělají něco z nařízení a stejně tak ho mohou odměnit, pokud udělá dobrý krok...

Pokuty uz u nas funguji, ted se musime pripravit na prival lizatek za odmenu :lol:

...ostatní digitální agenda u nás výrazně zaostává, mimo jiné kvůli korupci a nezájmu vlády...

S tim souhlasim, ale jinak jsem se u obeda dost pobavil :D
...a jdu zpatky do prace :?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

V tuto chvíli mi není dost dobře jasné, jak ten fond soudržnosti, skrz který bude EIB projekty financovat, uchopit. Na jednu stranu komisařka Kroesová ujišťuje, že se nebude jednat o dotace, nýbrž půjčky s úplnou návratností, na druhou stranu se vedle půjček a záruk, mluví o sdíleném financování.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 13 years ago

nevim jak vy ale ja uz mam nekolik let u klientu 100mbit dokonce FD :-D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

hmm, je vidět že v evropě chybí ti internetový giganti. Tady se do všeho musí srát EU jako kdyby někdo ten 100Mbit net potřeboval když je na druhou stranu řežou za wares a porušování autorských práv :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

aliney

Příspěvekod aliney » 13 years ago

100Mbit je naprosta zbytecnost, i klienti - firmy, kteri vyzaduji treba 10/10 bez agregace, protoze to proste POTREBUJI, dosahnou maxima tak jednou za tyden a to jen, kdyz si nejaky zamestnanec taha film. Ale kdyz to chteji, tak jim to klidne dam a k tomu odpovidajici cenu :wink:
Kdyz mi da EU z toho jejich ubercool projektu dotaci, tak ja to tem lidem klidne nataham, klidne vsechno legalne bez tunelu, protoze i tak se mi to vyplati... ze se to nevyuzije je druha vec...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

reset

ona EU je cela kompletne posahana ,
hlavne ze se tu staraji aby banany nebyly krive, ale ze se sem vozi jedy a nebezpecne veci , to nikoho nezajima , kseft je kseft
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Jen k té úvaze potřebnosti 100 Mbps internetu - aktuálně běžný zákazník toto nepotřebuje, protože k tomu nejsou služby (resp. nejsou masově rozšířené), které by na to využil. A služby nejsou, protože zatím takové připojení není většině lidí dostupné. Až bude připojení, budou služby, lidé budou cpát do cloudu všechno možné a to pak budou panečku přenosy. A hlavně jak o sobě dá vědět zatím lehce opomíjený upload :-)
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 13 years ago

reset píše:kdyz jsme u tech politickych projektu,
on socializmus (po valce) tu byl taky jako zivotaschopny projekt

Velice se omlouvám za offtopic, ale prostě musím zařvat jedno velké COŽE ???????

K tématu si musím jen povzdechnout. Naši nevolení ani ničím nekvalifikovaní sociální inženýři si zase snaží dokázat, že to dokážou. I když se jim zatím prakticky nic nepovedlo.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

Na druhou stranu mi pripada jako rozumne, kdyz se staty snazi nejakym zpusobem podporovat sluzby/technologie, o kterych si mysli, ze jsou dulezite pro udrzeni konkurenceshopnosti a pod. Myslet si, ze vse zaridi neviditelna ruka trhu, jako si to mysli nas pan vseznalek, tedy prezident, je mirne receno najivni.
0 x

hapi

neni to najivní. Takhle moje konkurence dostane dotace a já chcípnu i když máme lepší služby. Takhle je to ze všim. Výrobci mobilních telefonu se řežou mezi sebou a díky trhu si můžeš dneska koupit slušnej smartphone za pár tisíc. Koukni se co se za dotace v ČR vystavělo. Až přestane EU dotovat tyhle věci co bude pak? úpadek? jistě!!

žádnou podporu technologii bych nedával. Buď si to zákazníci vyžádaji sami nebo ne. Stát ví hovno co je konkurence schopná služba. To je ostatně vidět na jejich "podnikání".
0 x

reset

+1

problem s dotacemi ? ... chytre napsany , i kdyz nepravdivy projekt (tunel) projde , kazda dotace = spatna dotace
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

ok, takze jinymi slovy, nema smysl cokoli jakkoli podporovat a to i ikdyz by to treba ve finale znamenalo zanik evropy tak jak ji zname, ano? Tak to si ja proste nemyslim. Myslim si ze je dobre ze EU podporuje a dotuje napr. vedu, ze nam napr. velmi vyrazne prispela na stavbu evropskeho nejvetsiho laseru a pod. Jsou proste oblasti, ktere samy o sobe nejsou zrovna komercne uspesne ale presto mohou rozhodovat o budoucnosti EU jako takove... veda a budovani komunikacni infrastruktury sem IMO rozhodne patri.
0 x

hapi

před 14 dny jsem byl na prodlouženým víkendu v Nových Hradech. V celim hotelu byly nálepky "dotováno eu". Zrcadlo v koupelně, skříně, obrazy, záchodová mísa.... všude polepený EU. Všude v parcích cedule "oprava/přestavba/obnova dotována eu". To městečko se ani neusralo bez toho aniž by muselo na to nalepit EU. Až nebudou dotace tak nevim co budou dělat. Jedna věc je podnikat a druhá věc je žít na dotacích a já vim přesně jak se s dotacemi zachází a kam se prachy přeroutujou :-D
0 x

reset

rekni mi, co tady EU dokazala ? ..... akorat tak zrujnovat zemedelstvi a vsechno , cyklostezek (drazsich nezli dalnice) se nikdo nenazere , vozi se sem jen bordel , solar ? at si ho nechaji, ja chci elektriku jen a jen z atomu , zarovky , atd atd , je to jen a jen lobby
kdyby se na tohle vsechno vystrali, nechali tu volny trh, udelali by nejlip , ale to ani nee, ani preci nejlip vedi nake my mame chute , ze ?

nerikam , ze to tu bylo nejakej med (pred 89), ale kdyzby tu nechali probne podnikani a otevreli by hranice , myslite, ze by nekdo sel cinkat klici ?
a lidi by se sem jeste radi vraceli , ... ted po 20letech ? mame tu vsechno kurevsky drahy, navic je to jeden smejd vedle druhyho
nerikam , ze to tu fungovalo zrovna dobre (pred 89), ale fungovalo to , byli jsme sobestacni , ted ? .. a to toho zase tak moc nepamatuju

navic ve spojeni s "chytrymi" ceskymi hlavickami (ti nahore) , ti tomu dali korunu , mozna i bura
2 biliardy dluh za 20let ... :lol:
0 x