ten drát mě nenapadl taky dobrá připomínka jen kde ho sehnat hromosvodovej je blato
❗️Toto je původní ISPforum.cz ve stavu k únoru 2020 běžící v omezeném režimu pro archivační účely. Aktivní verzi naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
čím zpevnit konstrukci
-
shooter
Re: čím zpevnit konstrukci
je to železná plotna 30mm tlusta a 700x700mm což by šlo
ten drát mě nenapadl taky dobrá připomínka jen kde ho sehnat hromosvodovej je blato
0 x
- stouracpetr
Tyc by mela byt pokud mozno rovna,zvlneni zpusobi pruzeni cele konstrukce.Ferona prodava 6m tyce z bezne oceli,ktere by byly vyhovujici,nebo betonarskou ocel[zebirka na povrchu],ktera je pevnejsi a je mozne zmensit prumer pri zachovani stejne pevnosti,napr.misto 10 mm bezne oceli pouzit 8 mm betonarskou ocel-stavebniny.
0 x
-
shooter
to jo ale na roxor se špatně děla zavit byla by tam další manipulace svaření a tak zase to musím udělat tak aby to barevní neodnesly
0 x
- trandak
- antispam: Ano
-
shooter
;slabší trubka je 6m a silnější je 5.5 takže je to kolem 10 metru a to mě tam stačí
0 x
- Selič
Můžeš zkusit vnitřek vysypat pískem. Mělo by to poměrně dobře tlumit.
U strojů se vnitřek vylívá směsí betonu a železných špon, ale to si u stožáru neumím představit.
U strojů se vnitřek vylívá směsí betonu a železných špon, ale to si u stožáru neumím představit.
0 x
-
shooter
Selič píše:Můžeš zkusit vnitřek vysypat pískem. Mělo by to poměrně dobře tlumit.
taky mě to nedošlo ale všechny ingredience bych měl
u jakých strojů se to dělá ?
0 x
- Selič
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Selič
Do praček se to dává jen jako závaží, protože beton je 10x levnější než litina.
0 x
-
shooter
takže záběr je že místo betonu mam do trubky narvat roxorovy pruty a zalít šponovým betonem 
0 x
-
Repkins
Pokud bys ty roxory při zalití do betonu napnul silou několika tun, vznikl by předepjatý beton a ten má vynikající tuhost v ohybu. Dělají se takhle mostní konstrukce.
0 x
- Selič
Mňo, jenže s tímhle přístupem už to rovnou může vyměnit za příhradu nebo betonový šroub na elektriku.
To vysypání pískem vyjde ještě relativně levně. Ostatní už stojí materiál, čas a práci.
To vysypání pískem vyjde ještě relativně levně. Ostatní už stojí materiál, čas a práci.
0 x
-
Leeonek
Repkins píše:Pokud bys ty roxory při zalití do betonu napnul silou několika tun, vznikl by předepjatý beton a ten má vynikající tuhost v ohybu. Dělají se takhle mostní konstrukce.
Hmmm, tak napnout ocelové roxory několika tunami. Dobře, udělám mu zhruba v několika bodech nástřel jak by to měl udělat.
1) vykopej již zakopaný stožár - tak tím bych zároveň i skončil :)
0 x
- LUKESM
- Kontaktovat uživatele:
Hele, ted jsem procital rady cos tim.
Jen dotazy:
- ta nastavena trubka je pridelana primo na stozaru z CD, nebo tam jsou "Ucka" jako distance?
- trepe se cely stozar, nebo se trepe jen vic na nastavene trubka?
Jen dotazy:
- ta nastavena trubka je pridelana primo na stozaru z CD, nebo tam jsou "Ucka" jako distance?
- trepe se cely stozar, nebo se trepe jen vic na nastavene trubka?
0 x