❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Připojení načerno na moji linku
Re: Připojení načerno na moji linku
To je normální rozbočení kabelu viz popis ociora výše. Prostě 2 fyzicky oddělené přípojky. Samozřejmě s jistotou se to dá říct až při vyfocení vnitřku.
0 x
hocimin1 píše:jako paralelka to nemuze fungovat. To je prosti standartu UTP kabelu.
rozeber tu krabku a vyfot vnitrek.
Ok. Zítra vyfotím a dám sem.Teď v noci do toho už nejdu.
0 x
Bylo by dobre, kdybys nam zacal psat veci co nejsrozumitelneji. Docela v tom plaves a tvuj popis nedava smysl pro zadne zapojeni.
Mas tam spojku bez potisku netboxu, takze to bude docela stara instalace. Jsem si docela jisty (99%), ze v tvem dome netbox rozdeluje privodni kabel vzdy do dvou bytu.
http://www.intelek.cz/db/products.nsf/v ... ct_ss03_o1
Pokud je to paralelni linka, jak rikas, tak musi byt ve ctyrech svorkach po dvou dratech a ve ctyrech svorkach po jednom dratu. Pokud je to korektni zapojeni netboxu, tak je v kazde svorce prave jeden drat. Barvama si to komplikovat nebudeme, neni to nutne.
Mas tam spojku bez potisku netboxu, takze to bude docela stara instalace. Jsem si docela jisty (99%), ze v tvem dome netbox rozdeluje privodni kabel vzdy do dvou bytu.
Pokud je to paralelni linka, jak rikas, tak musi byt ve ctyrech svorkach po dvou dratech a ve ctyrech svorkach po jednom dratu. Pokud je to korektni zapojeni netboxu, tak je v kazde svorce prave jeden drat. Barvama si to komplikovat nebudeme, neni to nutne.
0 x
Dan Skoupý
Viliamka píše:tom-tom píše:Neměla by být tato fotka zařazená spíš do vlákna "vtipné fotografie"?
Nechápu tvoji narážku. Hledám tu pomoc a radu. Takže děkovat ti určitě nemůžu.
Svůj názor jsem napsal už na začátku a víc bohužel nevím jak pomoct (rozuměj, zde od klávesnice..kdybys byl můj zákazník, už to máš v cajku a pijeme kafe

Skutečně to vypadá jako rozdělení přívodu na 2 linky. Záhadou mi je teď ale jenom jedna věc:
pokud se potvrdí, že to je splitter, nebo že je to paralelní přípoj, CO S TÍM BUDEŠ DĚLAT PAK?
0 x
T-T
ocior píše:Bylo by dobre, kdybys nam zacal psat veci co nejsrozumitelneji. Docela v tom plaves a tvuj popis nedava smysl pro zadne zapojeni.
Krabička souhlasí. Je totožná s tou co jsi dával link. Já jsem z toho tak trochu vedle. Plavu ale neutopím se. Doufám. Já vím jak to je zapojené. Že to je bez potisku mně netrápí. Trápí mně to, že na můj oranžový a zelený drát je napojen modrý a modrobílý který jde někam jinam. Je škoda, že to nejde nějak softwarově zjistit. Pokud mi technik řekne, že toto není v žádném případě možné a já na to bez problému připojím dva cizí notebooky tak potom nevím co si mám o tom myslet a pochybuji a nevěřím. Jejich blábly o mac adresách nechápu. Registrovany tam mám pouze tři adresy. Router, stb a voip bránu. Nic víc. Před dvaceti minutami jsem otravoval souseda a ten se se svým ntb připojil před switchem taky v klidu. Není mi vůbec jasná odpověď techniků z netboxu. Když se dušují, že to není možné tak proč to jde? Že mám na svoje dráty přivařeny další je jasny. Jen doufám, že to moje N8 zvládne na makro zachytit. Instaloval jsem nespočet systémů ale nikdy se mi nezobrazila hláška která je na fotce. Toto mně před pár dny donutilo se tím trochu zabývat a hledat co se děje. Dohled před cust.nbox.cz totiž nechápu a na netboxu nebyl nikdo schopen mi nic vysvětlit.
0 x
tom-tom píše: CO S TÍM BUDEŠ DĚLAT PAK?
Já opravdu nevím. Je to vše divny. Pokud to bude paralelka zeptám se na názor tady. Bude li to splitter tak poděkuji asi za ochotu tady na fóru a půjdu se opít. No dnes vlastně ani není skoro kam.
0 x
Podle vseho nechapes ani spojku ani kabelaz.
Prichozi kabel za stoupacky je zapojeny na jednu stranu spojky (2 svorkovnice u vstupu kabelu), je to osm dratu, ctyri pary. Pokud to nedelalo nejake pako, tak souhlasi i barvy ve spojce. Z obou kabelu na druhe strane jsou pouzity jen dva pary, tady uz vsechny barvy nutne souhlasit nemohou.
Porad rikas muj kabel. Tvuj kabel je ten mezi spojkou a tvym bytem. Z toho kabelu co vede do sklepa jsou tve jen dva pary, tj. ctyri draty.
Misto opijeni si procti treba - http://www.intelek.cz/db/repository.nsf ... 13_web.pdf Najdes tam svou zasuvku, tu spojku i patchpanel co ma netbox zamceny v rozvadeci. Na strane 55 jsou rozdvojky, jedna z nich ma stejne zapojeni jako pouziva netbox.
Jeste doplnim to zapojeni - http://www.pouyanetwork.com/images/UTP/ ... TP-4-1.jpg Nahore netbox kabel, dole pak dve zakaznicke pripojky.
Prichozi kabel za stoupacky je zapojeny na jednu stranu spojky (2 svorkovnice u vstupu kabelu), je to osm dratu, ctyri pary. Pokud to nedelalo nejake pako, tak souhlasi i barvy ve spojce. Z obou kabelu na druhe strane jsou pouzity jen dva pary, tady uz vsechny barvy nutne souhlasit nemohou.
Porad rikas muj kabel. Tvuj kabel je ten mezi spojkou a tvym bytem. Z toho kabelu co vede do sklepa jsou tve jen dva pary, tj. ctyri draty.
Misto opijeni si procti treba - http://www.intelek.cz/db/repository.nsf ... 13_web.pdf Najdes tam svou zasuvku, tu spojku i patchpanel co ma netbox zamceny v rozvadeci. Na strane 55 jsou rozdvojky, jedna z nich ma stejne zapojeni jako pouziva netbox.
Jeste doplnim to zapojeni - http://www.pouyanetwork.com/images/UTP/ ... TP-4-1.jpg Nahore netbox kabel, dole pak dve zakaznicke pripojky.
0 x
Dan Skoupý
ocior píše:Podle vseho nechapes ani spojku ani kabelaz.
Nechci se dohadovat o tom co chápu a co ne. Netbox zde v Brně žádny rozvaděče v barácích nemá. Rozvaděče tu má pouze UPC. Netbox, zde v baráku, používá rozvody O2 tedy bývalého Telecomu. Ty jsou pochopitelně vedeny čtyřmy dráty a každý byt má samostatný přívod. Proč by ode mně měl jít další kabel někam naznámo kam? Uvidím zítra jak se mi podaří nafotit ta krabice.
0 x
Viliamka píše:Nechci se dohadovat o tom co chápu a co ne. Netbox zde v Brně žádny rozvaděče v barácích nemá. Rozvaděče tu má pouze UPC. Netbox, zde v baráku, používá rozvody O2 tedy bývalého Telecomu. Ty jsou pochopitelně vedeny čtyřmy dráty a každý byt má samostatný přívod. Proč by ode mně měl jít další kabel někam naznámo kam? Uvidím zítra jak se mi podaří nafotit ta krabice.
Netbox v Brne ma rozvadece a v nich cisco switche. Netbox nepouziva zadne draty O2, ani by pouzit nesly. Vedeni jsem ti vysvetlil dost podrobne. Troufam si rict, ze o tehle siti neco malo vim...
0 x
Dan Skoupý
Viliamka = Prosím nezdávej to fakt nás zajímá co je uvnitř. Diky
0 x
Jakozto zakaznik presvedceny, ze je na MOJE napichnute neco CIZI, tak to proste strihnu a pockam jestli se nekdo ozve
Jakozto ISP, ktery takhle zamerne udelal nejakou odbocku / rozdvojku / POE apod. a potom prijedu ke strizenemu kablu a zakaznikovi neznaleho situace, tak chytnu enrage a nafakturuji mu to

Jakozto ISP, ktery takhle zamerne udelal nejakou odbocku / rozdvojku / POE apod. a potom prijedu ke strizenemu kablu a zakaznikovi neznaleho situace, tak chytnu enrage a nafakturuji mu to

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
aliney píše:Jakozto zakaznik presvedceny, ze je na MOJE napichnute neco CIZI, tak to proste strihnu a pockam jestli se nekdo ozve![]()
Hmm dobrej napad. A co kdyz to bude zapojeny spravne a nepujde o cerny odber. To ze jsi o tm presvedceny neznamena ze muzes jen tak strihat. Bych te pak chtel videt kdyby ti nauctocali servis
0 x
Proto jsem napsal i tu druhou moznost "jako ISP" ... 
Prijde mi jako jedine logicke reseni teto situace zavolat odpovednou osobu, ktera to montovala at rozhodne / sjedna napravu.

Prijde mi jako jedine logicke reseni teto situace zavolat odpovednou osobu, ktera to montovala at rozhodne / sjedna napravu.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Přesně tak, tento názor zastávám od začátku.. mě osobně by jako poskytovateli vadilo, kdyby klient místo žádosti o servis šel do rozvodů s foťákem/kleštěma 

0 x
T-T
Koukám, že asi nikdo nezkoušel vedení 2x 100M linku "nezávislou" na sobě po jednom UTP. Prostě se uděla rozbočení (bez rozbočovače, který mi ty barvy přehodí správně) do jednoho bytu zapojím klasicky oranžový a zelený a do druhého modrý a hnědý s tím, že ty modrý a hnědý budou zapojený v konektorech a keystonech na místo kde měly být oranžový a zelený. Jako asi tam pak může docházet k přeslechům, ale na krátkou vzdálenost to jde. Ale osobně bych takový bastl nedělal. Ale je fakt že v roce 2002 se bastlilo snad všechno a nějak to jelo.
0 x