❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
LUKESM
Kontaktovat uživatele:

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod LUKESM » 12 years ago

Tomáš Nesrsta píše:
soooc píše:I ve slušných rodinách vypadne občas kostlivec ze skříně :twisted: :twisted: :twisted:

Tohle jsem měl taky na síti. Bylo to na 15m stožáru po bývalém letištním osvětlení, na kterej nevede žádněj žebrík. Nahoře byla velká plastová krabice od konkurence která tam dříve měla vysílač a pak ho přemístila jinam a bednu i elektrikou tam nechali. Tak jsem ji zneužil pro sebe a výsledek byl podobnej jako na tvojí fotce. Najít spránvej kabel od RB prostě problém, i když prostoru jsem tam měl 2x tolik. Nakonec jsem koupil outdoor Rack, stáhnul daťáky pod stožár a teď to vypadá takhle:

Cca 20 hod. práce a ještě tam v týdnu jedu se štítkovačkou :-)

Hezky udelane,
jen jednu drobnost, nemas to vetrane, tak se tam bude rada strazet voda a bude slevat na dno RACKu a tam mas polozeny zdroj a to by mu nemuselo udelat dobre..
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Ten položený zdroj mě taky zaujal. Dělám to dost podobně (a taky preferuju stíněný patch panel), ale nikdy žádné zařízení nesmí ležet na dně rozvaděče - vždy musí být na nějaké polici. Ať už zmíněná srážlivost nebo časem třeba špatně těsnící víko může zapříčinit trochu vody, která se bude držet vespod.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Nejlepsi izolace bedny je dira v jejim dne ... pokud mozno v kazdem rohu a nejaka nasrazena voda me pak netankuje :wink:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

jasne a pak ty muchy a pavuci to je velka parada .. a nejtlusci chrobak zdechne zaseknuty v dire :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

Ty se smejes Dade ale ty diry tam jsou uz od vyrobce. Akorat ne v rohu ale jak se tahaj kabely. Jsou tam totiz vyriznuty dva obdelniky a v to je nasazeny neco jako viko od listy a to netesni moc dobre.
0 x
Bývalý ISP...

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

jo dirky kolem těch ucpávek jsou ale to nemění nic na tom že jak se ti počase benda svěsí trochu dopředu tak pak tam může bejt lavor vody ale co já ti budu povídat, máme to stejně udělaný :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Najvacsia zahada je, ze aj ked diery nemame...za 2 roky je bedna plna pavukov a much! :D
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

A proto používáme goretexové průchodky ... :)
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 12 years ago

Pěkné, když je dostatek místa, dá se spousta věcí dělat hezky. Když je ho málo, bez převrácené maringotky komediantů to jde blbě. :-)
Ale, než absenci přepěťovek a děr na dně bych se možná ptal, proč nevidím zelenožluty drát mezi tím šroubem v boku rozvaděče, jeho víkem a PE přívodu (aneb ochrana při poruše - po staru ochrana před dotykem neživých částí). Očekával bych, že daný rozvadeč i s ohledem na ten AD zdroj, tak bych čekal, že to spadá celé do třídy ochrany I.
0 x

matrooni

Příspěvekod matrooni » 12 years ago

Také něco přidám.
Obrázek
Přílohy
IMAGE_314.jpg
IMAGE_314.jpg (220.04 KiB) Zobrazeno 1919 x
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 12 years ago

Ten rozvadec se mi vůbec nezdá byt hezky, naopak bych našel spoustu chyb. O rozvadecich mám trochu jinou představu, viz. foto.

edit: Kabely zemnime vzadu, na fotce to není vidět, ale každé FTP ma pevně na velké ploše takovou spec packou připojeny oplet na 4mm vodič, ktery jde do PE sběrny pod prepetovkou. Lety osvědčené řešeni, kdy prepetovka děla jen jemny filtr.
0 x
Lukas Kristek

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

nevim, ale nepopsane patchcordy by me mrdlo ja musim mit na vsem cedulku z popisovacky, pak taky zemnit pres lak a plastovou podlozku sroubu .. hmm ... ale jinak je to pekne :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

lukas píše:Ten rozvadec se mi vůbec nezdá byt hezky, naopak bych našel spoustu chyb. O rozvadecich mám trochu jinou představu, viz. foto.

edit: Kabely zemnime vzadu, na fotce to není vidět, ale každé FTP ma pevně na velké ploše takovou spec packou připojeny oplet na 4mm vodič, ktery jde do PE sběrny pod prepetovkou. Lety osvědčené řešeni, kdy prepetovka děla jen jemny filtr.

Třeba dole to provedení jističe - to se nebojíte, že si do toho technik sáhne? Jako vím, že by to byla náhoda, ale znáte to - protahuje se kabel, vleze všude :-D
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

lukas píše:připojeny oplet na 4mm vodič, ktery jde do PE sběrny pod prepetovkou.

To by mě fakt zajímalo, proč všichni používají tak hrubé vodiče? Vždyť PE(N) je v drtivé většině pak už stejně jen (v lepším případě) 2,5mm... Pokud teda nemáš svedeno až na hlavní svorkovnici v el rozvaděči, což jsem snad ještě nikde neviděl...

Ale jinak taky pekna prace :)
0 x
Jan Ptáček

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 12 years ago

Ahoj, jakou maj baterky kapacitu a kolik vydrzi minut/hodin napajet ? Tedy jakou mas na nich povesenou zatez/prikon ?

Tomáš Nesrsta píše:
soooc píše:I ve slušných rodinách vypadne občas kostlivec ze skříně :twisted: :twisted: :twisted:

Tohle jsem měl taky na síti. Bylo to na 15m stožáru po bývalém letištním osvětlení, na kterej nevede žádněj žebrík. Nahoře byla velká plastová krabice od konkurence která tam dříve měla vysílač a pak ho přemístila jinam a bednu i elektrikou tam nechali. Tak jsem ji zneužil pro sebe a výsledek byl podobnej jako na tvojí fotce. Najít spránvej kabel od RB prostě problém, i když prostoru jsem tam měl 2x tolik. Nakonec jsem koupil outdoor Rack, stáhnul daťáky pod stožár a teď to vypadá takhle:

Obrázek
Cca 20 hod. práce a ještě tam v týdnu jedu se štítkovačkou :-)
0 x