mpcz píše:Zdravím,
tak zrovinka tuhle značku má kamarád, co jezdíme spolu na ryby. Za 2 roky jsem ho v tom neviděl ani jednou! Podle jeho slov se jedná o auto, se kterým nikdy nikam nedojel. To může být z jeho strany nadsázka, ale pokud se podíváš na tabulku poruchovosti značek za poslední léta, tak tam tahle značka bude stoprocentně figurovat na "čelních" místech.
Máme značně rozdílné reálné zkušenosti. V tomhle se nemá cenu moc babrat. Jediný větší servisní zásah co se na Land Roverech co máme mimo běžné údržby dělal, byla výměna systému volantu v RangeRoveru, samozřejmě v rámci záruky zdarma.
mpcz píše:Články : "Nejméně spolehlivá auta jsou Land Rovery" se internet jen hemží.
A taky Ford, a taky já nevím co. Jen škodovky jsou držáci. Teda alespoň v českých médiích. Když se podívám na data třeba TUV je situace poněkud jiná. Btw. poslední místo za 2013 vymetá Dacia a embéčka nedopadla nějak slavně.
Na druhou stranu - auto který se mi nejvíc sypalo byla Impreza, ač zrovna ve žebříckách spolehlivosti je Subaru většinou na špici. Skončilo to prasklou klikovkou. Subaru ale vyměnilo celej motor zdarma, ač auto mělo po záruce. Jen jim to trvalo půl roku. Je taky pravda, že se ní jezdilo občas na hraně.
mpcz píše: Při ceně nového vozu nebo oprav a náhradních dílů u ojetiny bych tohle velmi dobře zvážil. V tomhle mám docela jasno. Jako majitel firmy = plátce všeho se rozhoduji pouze pro vozy s 5-ti a víceletou zárukou. Jsem si vědom, že pohled mladého technika, pro kterého je průjezd bažinou jen velkým zážitkem, je jiný.
Není záruka jako záruka. Papír snese všechno. Prémiový výrobci se většinou o klienta postarají, protože prostě zaplatil na začátku. Auta za 150 jsou zase spotřebák.
Jinak někdo se na auto holt dívá jako na krabici co ho doveze z místa A na místo B, někdo vidí víc a je ochoten si za to připlatit.
mpcz píše:Ano, takové firmy také znám. Vedle dveří mají všichni modrožlutou vlajku se hvězdičkama.
mpcz, 08/12/2013
Nevím jak ostatní, ale u nás jsem žádnou modrožlutou vlajku se hvězdičkama nenašel.