❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Firemný Offroad ISP

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
mpcz

Re: Firemný Offroad ISP

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

stepan.benes píše:21cm je už slušný, ale etalon třídy to není. Zrovna výše zmíněný Forester má světlou výšku 22cm. Discovery pokud se nepletu umí nafoukat podvozek na 23.5 cm.

Zdravím,
tos mě trošku rozesmál, současně si ale připadám totálně neschopný, že nemohu svým zaměstnancům dopřát luxus firemního offroadu s 23,5 cm za zhruba 1.100.000,- - 1.600.000 Kč. Jen přemýšlím, co bych si koupil na ježdění já, aby se na mě nedívali kluci shora?
mpcz, 08/12/2013
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

a) reagoval jsem na větu, že větší světlou výšku má snad jen traktor, ne na cenu
b) jako firma jsem nikdy nekupoval auto za ceníkovou cenu, nový Disco se po 1M dá sehnat
c) pokud ti stačí ojetina, pak s nájezdem okolo 60-80 tisíc se k 0.5M dostaneš
d) nová verze má světlou výšku dokonce 24 cm
e) pár firem z oboru, který si dokázaly na Disco nebo Range vydělat znám ...
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

mpcz

stepan.benes píše:a) reagoval jsem na větu, že větší světlou výšku má snad jen traktor, ne na cenu
b) jako firma jsem nikdy nekupoval auto za ceníkovou cenu, nový Disco se po 1M dá sehnat
c) pokud ti stačí ojetina, pak s nájezdem okolo 60-80 tisíc se k 0.5M dostaneš
d) nová verze má světlou výšku dokonce 24 cm
e) pár firem z oboru, který si dokázaly na Disco nebo Range vydělat znám ...

Zdravím,
tak zrovinka tuhle značku má kamarád, co jezdíme spolu na ryby. Za 2 roky jsem ho v tom neviděl ani jednou! Podle jeho slov se jedná o auto, se kterým nikdy nikam nedojel. To může být z jeho strany nadsázka, ale pokud se podíváš na tabulku poruchovosti značek za poslední léta, tak tam tahle značka bude stoprocentně figurovat na "čelních" místech. Články : "Nejméně spolehlivá auta jsou Land Rovery" se internet jen hemží. Při ceně nového vozu nebo oprav a náhradních dílů u ojetiny bych tohle velmi dobře zvážil. V tomhle mám docela jasno. Jako majitel firmy = plátce všeho se rozhoduji pouze pro vozy s 5-ti a víceletou zárukou. Jsem si vědom, že pohled mladého technika, pro kterého je průjezd bažinou jen velkým zážitkem, je jiný.
Ano, takové firmy také znám. Vedle dveří mají všichni modrožlutou vlajku se hvězdičkama.
mpcz, 08/12/2013
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 11 years ago

Forester, stejne jako Outback jsou skutecne SUV, reps. allroady, ale k offroadu maji hodne daleko. Mam Outbacka 2.5 2009 s redukci, projede to kde co, nedela mu problem tahat tuny betonu na kouli po bahne vzhuru kopcem na redukci, za sebou necha kdejake pseudo SUV, ale ciste na teren to neni. Obema chybi uzaverka difu, kterou castecne kompenzuje elektronika pribrzdzdenim prokluzujiciho kola, coz je pouzitelne, dokud ma alespon nejakou trakci a jede, ale jakmile se zastavi, vetsinou konci. Driv jsem hodne jezdil s Grand Vitarou. Brodil jsem s ni potoky, skrabal se po sjezdovkach a nikdy nezapadnul. Ma zebrinovy ram, ukrutne silnou redukci a hlavne uzaverku. Je to neco mezi skutecnym SUV a offroadem. Jako univerzalni auto do firmy urcite vhodne, jen ten miniaturni kufr a slaby hladovy dvoulitr to trochu kazi. Na teren kazdopadne lepsi volba, nez Forester. Ten kraluje na silnici.

Pripinatelne pohony doporucuji vynechat uplne, jejich misto je uplne jine, nejsou to auta delane pro trvalou zatez, ale pro zasnezene mesto, okresni cestu, nebo cestu k chate. Takovej haldex s protocenym tisicihranem, nebo odrovnanou lamelou je draha sranda.
0 x
Lukas Kristek

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

mpcz píše:Zdravím,
tak zrovinka tuhle značku má kamarád, co jezdíme spolu na ryby. Za 2 roky jsem ho v tom neviděl ani jednou! Podle jeho slov se jedná o auto, se kterým nikdy nikam nedojel. To může být z jeho strany nadsázka, ale pokud se podíváš na tabulku poruchovosti značek za poslední léta, tak tam tahle značka bude stoprocentně figurovat na "čelních" místech.

Máme značně rozdílné reálné zkušenosti. V tomhle se nemá cenu moc babrat. Jediný větší servisní zásah co se na Land Roverech co máme mimo běžné údržby dělal, byla výměna systému volantu v RangeRoveru, samozřejmě v rámci záruky zdarma.
mpcz píše:Články : "Nejméně spolehlivá auta jsou Land Rovery" se internet jen hemží.

A taky Ford, a taky já nevím co. Jen škodovky jsou držáci. Teda alespoň v českých médiích. Když se podívám na data třeba TUV je situace poněkud jiná. Btw. poslední místo za 2013 vymetá Dacia a embéčka nedopadla nějak slavně.
Na druhou stranu - auto který se mi nejvíc sypalo byla Impreza, ač zrovna ve žebříckách spolehlivosti je Subaru většinou na špici. Skončilo to prasklou klikovkou. Subaru ale vyměnilo celej motor zdarma, ač auto mělo po záruce. Jen jim to trvalo půl roku. Je taky pravda, že se ní jezdilo občas na hraně.
mpcz píše: Při ceně nového vozu nebo oprav a náhradních dílů u ojetiny bych tohle velmi dobře zvážil. V tomhle mám docela jasno. Jako majitel firmy = plátce všeho se rozhoduji pouze pro vozy s 5-ti a víceletou zárukou. Jsem si vědom, že pohled mladého technika, pro kterého je průjezd bažinou jen velkým zážitkem, je jiný.

Není záruka jako záruka. Papír snese všechno. Prémiový výrobci se většinou o klienta postarají, protože prostě zaplatil na začátku. Auta za 150 jsou zase spotřebák.
Jinak někdo se na auto holt dívá jako na krabici co ho doveze z místa A na místo B, někdo vidí víc a je ochoten si za to připlatit.
mpcz píše:Ano, takové firmy také znám. Vedle dveří mají všichni modrožlutou vlajku se hvězdičkama.
mpcz, 08/12/2013

Nevím jak ostatní, ale u nás jsem žádnou modrožlutou vlajku se hvězdičkama nenašel.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

mpcz

Zdravím,
2 LandRovery mám ve své bezprostřední blízkosti vč. majitelů a na na mém DUSTROVI 45.000 km naježděných po ISP i do divadla. Plus dalších 5 u kolegů u elektro firem.
Jinak samozřejmě gratuluji. Kupovat takové auta pro kluky, co mi jezdí zajišťovat síť, to chce asi opravdu vyjímečné schopnosti.
A ani prodejci/servis nejsou asi všude stejní. Když se mi po zhruba po měsíci provozu na mém AUDI zhruba v ceně LR utrhly gumky na stěrači, samozřejmě, že jsem je nedostal zadarmo. Ani se neptej, kolik stály. Dovedu si však představit, že pokud zákazník pravidelně kupuje jeden vůz za mego nebo 2 co půl roku, hledí na něj jinak.
Tabulky poruchovosti beru samozřejmě s rezervou, je dobré se podívat, kdo je vlastně tvořil a proč ...

Obrázek
Přílohy
Picture0018.jpg
Picture0018.jpg (119.84 KiB) Zobrazeno 2398 x
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago

Ale néééé. nic proti článkům, sám mam Škodovky hodně rád ale dát se článek z TN.CZ nemůžeš přeci myslet vážně. To je to samý jako blesk jenom to má trochu jinou grafiku.
0 x
Bývalý ISP...

Myghael

Příspěvekod Myghael » 11 years ago

TN.cz a Blesk není to samé. Blesk je serióznější. :D
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

Jasne ze je landrover nespolahlivé auto...a hned za ním vedú jeepy s USA, cherokee atd. Lenze problem nie je vo výrobe auta, ale v jeho servise. Land rover je UK auto, Jeep je USA. Obe krajiny majú svoje špecifiká a tie autá vyžadujú inú "mentalitu" pri servise. Nie sú to európske vozidlá ako BMW, skoda, VW a pod.... Na landroveroch kapú 4x4 pohony, kardany trasú, lamu sa rozvodovky a pod lenze 70% tychto zavad tvorí nesprávny servis, respektívne nedodržanie výmenných intervalov jednotlivých dielov.

Na jeep cherokeech sú slávne tie ich automaty, každý 3tí okolo roku 2004 + - má "chytený automat. Prečo? lebo v našich servisoch Vám do toho nalejú olej do automatickej prevodovky, ktorý tam vôbec nemá byť, nevedia spraviť základné nastavenie po jeho výmene....a nevedia ani ďalších XYZ vecí ktoré to auto potrebuje k životu. Tak sa potom nečudujte ze najspolahlivejšie auto je škodovka, keď to jediné tu vo vacsine pripadov servisy vedia poriadne spravit.
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

midnight_man píše:Jasne ze je landrover nespolahlivé auto...a hned za ním vedú jeepy s USA, cherokee atd. Lenze problem nie je vo výrobe auta, ale v jeho servise. Land rover je UK auto, Jeep je USA. Obe krajiny majú svoje špecifiká a tie autá vyžadujú inú "mentalitu" pri servise. Nie sú to európske vozidlá ako BMW, skoda, VW a pod.... Na landroveroch kapú 4x4 pohony, kardany trasú, lamu sa rozvodovky a pod lenze 70% tychto zavad tvorí nesprávny servis, respektívne nedodržanie výmenných intervalov jednotlivých dielov.

Na jeep cherokeech sú slávne tie ich automaty, každý 3tí okolo roku 2004 + - má "chytený automat. Prečo? lebo v našich servisoch Vám do toho nalejú olej do automatickej prevodovky, ktorý tam vôbec nemá byť, nevedia spraviť základné nastavenie po jeho výmene....a nevedia ani ďalších XYZ vecí ktoré to auto potrebuje k životu. Tak sa potom nečudujte ze najspolahlivejšie auto je škodovka, keď to jediné tu vo vacsine pripadov servisy vedia poriadne spravit.

tak tak...
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 11 years ago

Po tomhle treba breci nas hlavni technik. Samozrejme ve verzi "dodavkove zastavby" ma to uzaverky, 4x4. To auto bude neskutecnej dric.

http://auto.idnes.cz/gaz-gazella-c8x-/a ... _testy_fdv
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

lukas

Příspěvekod lukas » 11 years ago

Gazelku jsme taky hodne zvazovali, tady je pekny video http://www.autosalontv.cz/autosalon-28-1-1/gaz-gazelle-1
0 x
Lukas Kristek

_zp

Příspěvekod _zp » 11 years ago

lukas píše:Pripinatelne pohony doporucuji vynechat uplne, jejich misto je uplne jine, nejsou to auta delane pro trvalou zatez, ale pro zasnezene mesto, okresni cestu, nebo cestu k chate. Takovej haldex s protocenym tisicihranem, nebo odrovnanou lamelou je draha sranda.

QuadraDrive nebo SelectTrac je take pripinatelny pohon a problemy s tim nejsou...

midnight_man píše:Na jeep cherokeech sú slávne tie ich automaty, každý 3tí okolo roku 2004 + - má "chytený automat. Prečo? lebo v našich servisoch Vám do toho nalejú olej do automatickej prevodovky, ktorý tam vôbec nemá byť, nevedia spraviť základné nastavenie po jeho výmene...

Pominu, ze zrovna u techto aut plati, ze co motorizace, to jina automaticka prevodovka, ale tohle plati pro libovolne auto a nejen pro prevodovky, je potreba hlidat, zda servis skutecne provedl ukony, ktere si uctuje a je pochopitelne idealni si "hledet sveho", takze vedet, co presne kam patri a proc. Zrovna offroady jsou takovymi sbirkami ruznych maziv (jine v motoru, jine v prevodovce, jine v pridavce, jine v diferencialech), kazdopadne vsechno se to pise i v navodech, i v servisnich manualech, takze majitel se nema moralni narok vymlouvat, ze "on nevedel".

stepan.benes píše:c) pokud ti stačí ojetina, pak s nájezdem okolo 60-80 tisíc se k 0.5M dostaneš

I vyrazne pod. Neni to vubec drahe, jen to chce par veceru zasvetit studiu techniky, pak trochu shanet a zejmena verit poctivym jednoduchym atmosferickym benzinum s velkym objemem, kde se vicemene nema co porouchat. I provozni naklady jsou celkem snesitelne.
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 11 years ago

0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago