❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

O2 zrychluje ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
basty
Kontaktovat uživatele:

Re: O2 zrychluje ?

Příspěvekod basty » 8 years ago

T-mobile bude reagovat na O2 air fix podobne, ale pry nebude omezen rychlosti, ale co da bts. Zatim neoficialne telefonicky... To uz muze byt realnejsi hrozba. Podobne budou nasledovat i vdf pocitam.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 8 years ago

tihle tri operatorsti nymandi at si radeji daji dohromady rouamingovou DB a neserou se do Inetu, dost casto se mi stava, ze se mi na volane cislo ozve suse VOLANE CISLO NEEXSTUJE.
A nestava se to jenom me.
Vyzkouseno i na telefonu, ktery jsem mel v ruce a byl u jineho mobilniho nymanda. Zpet prozvonit slo a pak uz to fungovalo normalne.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

basty
Kontaktovat uživatele:

ok... to je na jinou diskuzi :)
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 8 years ago

JirkaK píše:Ano, to ze je v par63 ZoEK povinnost uvadet "minimální nabízenou a minimální zaručenou úroveň kvality " je znamo a predpokladam, ze to temer vsichni splnuji.
Mne jen udivilo, ze v jednom ceniku to u mobilni sluzby explicitne uvadi a u pevne nikoliv.

V tom ceniku mi ty pojmy Odhadovaná maximální rychlost /Inzerovaná rychlost/Běžná rychlost spis ale asociuji narizeni
EU č. 2015/2120. Jak to je aktualne s touto povinnosti. Ve vzrorech smlouv jsem to videl zapracovane pouze u zlomku ISP.

JK

Nařízení EU 2015/2120 platí od dubna 2016, takže v této chvíli by již smlouvy a obchodní podmínky měly reflektovat jeho znění. Pozor na to, že pro mobilní a pevné připojení požduje jiné sady parametrů. Článek 4, bod 1d:
jasné a srozumitelné vysvětlení toho, jaká je minimální, běžně dostupná, maximální a inzerovaná rychlost stahování a vkládání u služeb přístupu k internetu v případě pevných sítí, nebo jaká je odhadovaná maximální a inzerovaná rychlost stahování a vkládání u služeb přístupu k internetu v případě mobilních sítí
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

tak dle zkusenosti od par lidi je vzdusne VDSL 20/2 aspon prozatim velmi dobre funkcni. Protaveno i 150GB za 14 dnu a stale jede a jede a jede s jen lehcim kolisanim. A u nas z lidi v siti protavi 150GB jen velmi velmi male procento za mesic natoz za pulku. Vydrbavka je 249 za pevnou verejnou IP, znamej ma ted nove pres pevnou VDSL a tam uz to taky neni jako kdysi, verejna dynamicka, dneska uz sdilena zvecni uplne zavrena IP a chces li verejku, tak si zaplat. Inu na necem vydelavat musijou... Nicmene, kde je LTE, tam O2 pripoji, nehlede na to, ze vic a vic se roztahuje VDSL do obci a pokud zrychli i tvou obec / adresu, tak gratis prechod na pevne VDSL, jako pesimista byt nechcu, ale nevypada to moc dobre.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

basty
Kontaktovat uživatele:

to jsem rikal uz davno...
0 x

hol

Příspěvekod hol » 8 years ago

pcwifi píše:tak dle zkusenosti od par lidi je vzdusne VDSL 20/2 aspon prozatim velmi dobre funkcni. Protaveno i 150GB za 14 dnu a stale jede a jede a jede s jen lehcim kolisanim. A u nas z lidi v siti protavi 150GB jen velmi velmi male procento za mesic natoz za pulku. Vydrbavka je 249 za pevnou verejnou IP, znamej ma ted nove pres pevnou VDSL a tam uz to taky neni jako kdysi, verejna dynamicka, dneska uz sdilena zvecni uplne zavrena IP a chces li verejku, tak si zaplat. Inu na necem vydelavat musijou... Nicmene, kde je LTE, tam O2 pripoji, nehlede na to, ze vic a vic se roztahuje VDSL do obci a pokud zrychli i tvou obec / adresu, tak gratis prechod na pevne VDSL, jako pesimista byt nechcu, ale nevypada to moc dobre.

My mame pulku lokalit, kde vdsl jede tak jak pises uz x let 20/40Mb, ted uz zkousi i tech 80Mb. I pres to k nam lidi prechazi a nezda se, ze by se trend menil. Jediny co se zmenilo, tak to je procento zakazniku co se ozvou a nakonec je neziskame. Tam jsou duvodem balicky sluzeb, kdy samonty internet ma pak velmi nizkou cenu, tahnou to mobily.

Jinak se zatim az tak moc nedeje. Spis na nas dotira wifi konkurence s cenama kolem 300 a nesmyslnou rychlosti 50 a vic na wifine.Nastesti ani to lidi moc nezerou, ale narozdil od VDSL musime vysvetlovat a zlevnovat.

Lidi se u nas bohuzel naucili, ze rychlosti/ceny jsou vicemene realne, dostupnost sluzby a servis bez problemu a tak automaticky nepredpokladaji, ze by to bylo u konkurence jinak.
0 x

pcwifi

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

to vedení které mají v paneláku ve společných prostorech je O2?, cetinu?, svj?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 8 years ago

Vtipne :-D a na jakou vzdalenost a pri jake urovni preslechu ??? Bohuzel kvuli temto vtipalkum neni optika skoro nikde ... Idioti ... Ale vlastne jedine dobre ;-)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

basty
Kontaktovat uživatele:

jenomze 20 pojede vsude, a v reklamach bude 50 100 250.
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 8 years ago

basty píše:jenomze 20 pojede vsude, a v reklamach bude 50 100 250.

A uživatelům, kterým stačí do 10 Mbit/s to bude šumák.
0 x

Rambo

Příspěvekod Rambo » 8 years ago

Jenže "rychlost" stahování není všechno...
Nedáno jsem se přestěhoval k ženské a tam je VDSL linka od 0^2 a jede tam Down. cca 20Mb (mimo špičku, v 8 večer to bývá horší ale poslední dobou to je v pohodě), jen ten Up. 2Mb je trága, pig 50ms+ je taky hnus a ještě k tomu ta "parodie na modem (ZyXEL VMG1312-B30B)", u kterého se tak jednou týdně zasekne DHCP server... Kdybyhc měl možnost (jak politicko-rodinnou, tak technickou) tak od 0^2 uteču...

A ještě tohle mě strašně pobavilo v jejich ceníku (měsíčně):

Kód: Vybrat vše

Veřejný pevný IPv6/64 rozsah    99,00 Kč (119,79 Kč s DPH)
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

No a za jednu veřejnou IPv4 chtějí dokonce 254 Kč/měs :-)
0 x

pcwifi

kdyz sem znamyho verboval ke kyslikum, tak sme to taky cekovali... ta verejna IPv4 to pekne vosolili... ale tak dovolit si to muzou. Nastesti ma k mani ve meste UPC pripojeni, kde je verejka v cene a tam je dokonce statika, tak se udelalo VPN a nazdar.
0 x