❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

hocimin1 píše:Tak to mas zase spatne neco ty.

Poraď co :-) Kanál stejný, na výkonu nezávisle, B/G/N, WPA2 AES, fyzické umístění stejné a natočení nemá vliv, link 130M (notebook) / 72M (mobil) a stejně z toho nedostanu víc jak cca 21M. Vezmu jakýkoliv jiný router, klidně 2411ku a jede to přes 50M jak nic. Na 5G vše v pohodě, na 2G prostě naprd. Takže ani ten Mikrotik není spása. Ať chceš nebo ne, stejně to nakonec skončí u toho, že budeš tyhle věci řešit. Vem si kolik stovek značek, různých mutací čipsetů a software lítá po světě. Dodržování standardů nikdo neuhlídá.
Pokud ti funguje TP-Link a věříš mu víc, tak ho používej. Cenový rozdíl už není zase tak velký. Když se ale kouknu na nové TP-Linky, tak vidím jenom to, že je na stejné úrovni jako NETIS. Ojebávka až na kost. Vždyť už tam nedávají ani LEDky pro jednotlivé porty! Zase ale TP-Link má občas aktualizace FW. Netis ani prd.

Je pravda, že takové problémy se řeší až poslední dobou, řekněme 2 roky zpět. Trh zaplacený nejlevnějším šmejdem, notebooky počínaje, tablety a telefony konče.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 8 years ago

presne tak resi se to posledni 2 roky¨, protoze dva roky jsou ty votravny W10 co se kazdemu upgradovali z w7 a w8. A test kompatibility nikdo neresi

Hele ja nez jsem tam dal hAP ac, jsem mel RB962UiGS-5HacT2HnT hAP ac, to je navic s SFP. A to byla takova srazcka, ze jsem z toho nevytahnul taky vic jak 20 Mbits. Tak jsem tam mel potom toho netise a pak to hAP ac lite. Po vymene jsem treba kopiroval na tablet data s pc a jelo to normlane 100 Mbits

Tak bych to u tebe tipnul na to, ze tam mas spatny kus.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Nj jenže dělá to jak hAP ac lite, tak i 951G a bylo jedno jestli bylo zatlumeno nebo výkon naplno. Nevím proč, ale je to tak.
0 x

hocimin1

Tak sumarizace za tento tyden. Instalovano 8 routeru netis 2419. Vymena v 6 pripadech za TP-LINK.

Vesmes stare pc s win7 preupgradovane na win10, jeden fungl novy s win10 jeste horky z obchodu
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 8 years ago

To by mě asi kleplo :( ... dáváme TP 841N, kromě pískajících traf to vesměs funguje. Ano má to chyby, některé starší verze FW se nemají rádi např. s iMessage (či jak se to jmenuje) - když bylo více klientů naráz, tak nedokázali odesílat obrázky (text ano), pokud byl jen jeden zákazník, vše ok, přišel druhý a konec .....
0 x

hocimin1

vsak me uz taky klepe. Proto tech poslednich cca 30 routeru od netise co mam, asi prodam pod cenou
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

Dneska jsem taky jednoho mělnil za tp-linka. Ve skladu se nám tyhle krámy celkem dost hromaděj, reklamace nám neuznávaj, takže se to tam bude válet dál a pak to asi půjde směr popelnice.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Zkuste vymenit zdroje, to mne obcas pomohlo s funkcnosti, ale touto dobou jsou nejspis uz konecne vsechny pryc a tplinky misto nich ktere funguji. Ty take zlobi, ale vzdy pomuze lepsi zdroj a jede. Ale to jen obcas kdyz maji lidi blbou el.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

reklamovat to ani nema smysl, kdyz to jakoby normalne jede na oko, dycky se vracelo ze prepalili FW a nazdar a problem trval. Pristup jak svina, ta firma by mela zahynout v bolestech... kdepak, vzit a vyhodit je jediné správné. A samozrejme se te znacce nadosmrti vyhnout.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hocimin1

Mlynny melo pomalu a jiste.

Pokud je to softwarova chyba, tak by meli najit reseni. Pokud ne, tak jelikoz se vyskyt chyby zvetsije, pravdepodobne od nich vetsina prestane brat.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Tplinky z dluhodobeho pohledu funguji, davame je 10 let a zadne kardinalni problemy. Nejake jedou spolehlive doted.
0 x

pgb

Jeden čas jsme brali dlink dir615 a musím říct, že ten router vydržel dva roky téměř každý a třech let se jich dožilo jen minimum. Ke konci životnosti výpadky, záseky a nestabilita. Trafem to nebylo, zkoušeli jsme jich vyměnit mnoho. Ale kolik to rozhořčilo zákazníků :sweat: ... za to co někteří popisují s netisem bych už ty zákazníky možná neměl. Ke konci už jsme je měnili i po záruce zdarma za tplinky.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Za jaké TP-Linky měníte?
0 x

pgb

O pár řádku výše - TP 841n (levné, není to zádný zázrak ale vcelku stabilně fungují, minimum reklamací, občas nějaká chybka ve FW, nasazeno 200+). Případně montujeme capsmana v kombinaci hex poe lite + cap.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Proč ne 840N? Cena je ještě o kus nižší.

Když už řešíme ty TP-Linky... TP-Link Archer C20 dual router 2,4+5. Máte někdo vyzkoušeno? Cena už je pěkná a když vezmu, jak vypadá 2,4ka v panelácích, tak už teď je pomalu jediná možnost nasazovat 5G wifi.
0 x