❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NSTREME DUAL v Nku

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

Re: NSTREME DUAL v Nku

Příspěvekod okoun » 12 years ago

ppp76 píše:V jedny to nemam ma na kazdy strane dve dualni paraboly stouracky , rb800, r52n mmcx, az bude lepsi pocasi vezmu ty pasmovy propuste a testnu to s nima , v tomhle blevajzu co ej venku se mi nechce nikam lezt :)

:) jo ale Tx máš 4dB.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

iTomB

Příspěvekod iTomB » 12 years ago

1x GentleBOX JC-320 DuplEX
1x MaxLink anténa parabola 30cm 22dBi 5GHz
1x Jirous MiMo nebo jsem zprvu pouzil dual parabolu extreame
1x Panelová anténa Elbox 5 GHz, zisk 19 dBi RSLL, H20°, V20° konektor N Female

2x RB433UAHL
4x R52n-M

propustnost na cca 2.7km 70/40Mbit vse 20MHz kanal.
Jen jsem si tam musel dodelat script na nekomunikaci (spojeni bylo, ale nekomunikovalo). Jako se ted chova NV2 na ROS 5.22.

iTomB
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

okoun píše:
ppp76 píše:V jedny to nemam ma na kazdy strane dve dualni paraboly stouracky , rb800, r52n mmcx, az bude lepsi pocasi vezmu ty pasmovy propuste a testnu to s nima , v tomhle blevajzu co ej venku se mi nechce nikam lezt :)

:) jo ale Tx máš 4dB.

vetsi nepotrebuju ale pro tebe to muzu klidne osolit navic :)
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

Zdravim. Zkousim duplexni spoj viz obrazek . Zatim na stole jede. Chci to nasadit na 1.2 km Tak aby down byl 60Mb a up 20Mb.
Komponenty jsou zbytky co jsem vyhrabal, tak ty prosim nekomentujte.
Pojede to v malo zarusenem prostredi, nebo to ani nema cenu davat na stozar.
Dekuji za re
spoj duplex.png
spoj duplex.png (121.92 KiB) Zobrazeno 1122 x
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Chodit by to mohlo jen se bojim tech karet r52Hn, kdysi sem ej zkusit aradsi pouzivam klasiku bez teho H
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

neverhappy píše:Zdravim. Zkousim duplexni spoj viz obrazek . Zatim na stole jede. Chci to nasadit na 1.2 km Tak aby down byl 60Mb a up 20Mb.
Dekuji za re
spoj duplex.png

ak by ti to neslo resp. robilo problemy s oboma smermi nastavenymi v Nku, tak upload si nastav nech bezi cisto len v A a download, ktory potrebujes vacsi nech bezi v Nku, daj prosim vediet....
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

rado3105 píše:
neverhappy píše:Zdravim. Zkousim duplexni spoj viz obrazek . Zatim na stole jede. Chci to nasadit na 1.2 km Tak aby down byl 60Mb a up 20Mb.
Dekuji za re
Příloha spoj duplex.png je dlouhodobě nedostupná.

ak by ti to neslo resp. robilo problemy s oboma smermi nastavenymi v Nku, tak upload si nastav nech bezi cisto len v A a download, ktory potrebujes vacsi nech bezi v Nku, daj prosim vediet....

V sobotu jsem to nestihl, a ted jsme pod snehem. Nachystany to ale mam. Budu se nazit do konce tydne.
DSC_0240.jpg
DSC_0240.jpg (198.36 KiB) Zobrazeno 1122 x
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

jo tak jsem to měl přesně, ale nešlo to signál byl -60 Tx kolem 13dB, začalo to fungovat až při TX 3-4dB a to jen 30/30Mb protože signál byl -74.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

neverhappy - slusel by tam spis alubox nez ty umely potvory...sice by byl nutny pigtail asi 50cm odhadem, ale to myslim bordel neudela...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Nasazeno nstreme dual sice v acku ale v dualnich antenach od stourace a slape jak hodinky , ale pozor problem je kdyz se tam hodi rb43x s tema to dela bordel a nechodi musel sem nasadit rb800 a je po problemu , takze problem vidim v rb43x jak sou karty nahusteny na sobe :(
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

ppp76 píše:Nasazeno nstreme dual sice v acku ale v dualnich antenach od stourace a slape jak hodinky , ale pozor problem je kdyz se tam hodi rb43x s tema to dela bordel a nechodi musel sem nasadit rb800 a je po problemu , takze problem vidim v rb43x jak sou karty nahusteny na sobe :(

Zdravím,
můžeš to prosím upřesnit, ty hodinky? Dost jsem se natrápil na testech různých kombinací u Nstreme dual a žádná známá duální anténa neměla ani zdaleka takový výsledek jako dvě nejlevnější sólo antény stejného zisku.
Dále související dotaz: umí někdo udělat Nstreme dual ze dvou kusů RB, nejlépe propojených UTP? Jinými slovy, vyhnout se rušení, či co to vadí u kartiček, které jsou jen pár milimetrů od sebe?
Děkuji, mpcz, 02.02.2013
0 x

rado3105

ppp76 píše:Nasazeno nstreme dual sice v acku ale v dualnich antenach od stourace a slape jak hodinky , ale pozor problem je kdyz se tam hodi rb43x s tema to dela bordel a nechodi musel sem nasadit rb800 a je po problemu , takze problem vidim v rb43x jak sou karty nahusteny na sobe :(

tak v com to vlastne mas v Nku alebo v Acku, v uvode pises tak tu tak....
Preco robi rb433ah problem? mne to ide pri toku 40/20mbit/s uplne v pohode....
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

to mpcz ... tak solo anteny budou vzdy ta nejlepsi volba ale z duvodu mista na stozaru je tohel lepsi volba , hodinyk znamena ze mi to chodi jako kdyz pouziju dve solo anteny , v tcp bwtest 44 FD v acku 20Mhz kanal , pri pouziti rb43x jeden smer stale padal kdyz druhej mel vetsi provoz pri pouziti rb800 bez problemu z toho vyvozju problem je umisteni karet v rb43x jinej zaver z teho nemam :wink:

to rado ... tenhel spoj co sem ted rozjel mam v acku 20mhz kanal v nku se mi stale nedari stahnout odezvy pod 2 ms stabilne v acku to slape 0-1 pri toku 40MB FD , s rb433 a pri pouziti dualni MIMO anteny nkovy karty mi pokud sel spoj pres 50 procent mozne kapacity lehal jeden smer , jen sem to prendal do rb800 problem zmizel takze nic jineho jak umisteni karet v rb43x to delat nemohlo kdyz zbytek vcetne karet zustal stejnej , zlobilo to i kdyz sem dal kanalovej rozestup uplne maximalni

jinak vlakno je samozrejmne o nstreme dual v nku ale ted nemm moc cas se mu venovat
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

RB435 si nezkousel? je levnejsi nez 800ka a ma jednu kartu na druhe strane plosnaku, coz je asi jeste lepsi...
0 x
Jan Ptáček

rado3105

vykonova je ta 435 rovnaka ako 433ah nie?
Isiel niekomu dual nstreme na alixe?
0 x