❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EPS CyberPower

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
neverhappy

Re: EPS CyberPower

Příspěvekod neverhappy » 11 years ago

Viktor Novotný píše:nova baterie nutne neznamena, ze je bez zavad ... zkus prohodit za jinou pokud mas ... slusna upska nez by zabila nabijec / baterku, tak snizi amperaz :)

V pondeli ji dotahnu dom na testy a dam vedet
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

měl bych nápad jak udělat dohled tohoto zařízení, jen mi napište jestli to půjde, koupil bych http://www.i4wifi.cz/mFi/mPort-mFi-hlav ... -Wifi.html což umí měřit napětí, měřák bych připojil na baterie kteér jsou do cyberpoweru a potom bych udělal script který by odesílal emaily dle napětí, když bude napětí pod nějakou úroveň tak mi to napíše kolik je cca % baterie a když budou stoupat tak mi to napíše že se nabíjí, šlo by to?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Voju
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Voju » 11 years ago

Ať koukám, jak koukám... kde máš prosímtě to info, že mFi umí měřit jakékoliv napětí ? našel jsem akorát sondy na AC proud
0 x
Michal Vojáček, CC INTERNET s.r.o.

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

takto mame spraveny monitoring na 60% sajtoch. MK monitoruje napatie. Dnes uz sa da kupit IP board ktory dokaze monitorovat viac velicin nez len napatie a mas krasny monitoring
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

Voju píše:Ať koukám, jak koukám... kde máš prosímtě to info, že mFi umí měřit jakékoliv napětí ? našel jsem akorát sondy na AC proud

někde jsem to tam viděl, ale tak jsou jiné hračky, které to umí http://shop.mypower.cz/lan-modul-hlidac ... nabbRAvufW, jde jen o to že se tím vyřeší problém ohledně snmp monitoringu
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lukas-svk

Příspěvekod lukas-svk » 11 years ago

Tak ja mam napr s tym vetracikom trosku ine skusenosti.

Ci je load 10, 30 alebo 50 percent huci furt ..

Voju píše:10A jistič to udrží, ale standardní 6A nebo větší jističe s nedostatečnou rezervou jdou do kolen :)
Na IPMedii je nejlepší přímo zavolat a chtít někoho kompetentního, telefon zvedají tvorové podivných existencí. Standardně když si je v IPmedii objednáme, doručí nám je - jenom to není hned, čekací doba cca 2-3 týdny..
Co se týče chlazení, tak ano. Má to zabudované větráčky, které při vyšší zátěži a teplotě sepnou a ofukují měnič...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

ja sem vypozoroval to, ze je pusteny porad, kdyz dobiji baterii. Kdyz je baterka dobita, tak se spousti az nad nejakych 30% zateze +- pak uz ale bezi porad, bez ohledu na okolni teplotu
0 x
Jan Ptáček

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 11 years ago

Sundal jsem cyberpower cps1000e s 110Ah se sajtu. Jak jsem vypozoroval, tak doba zalohy neni primo umerna zatizeni. Pri 175W je doba behu na 200Ah udavana 10 hodin, ale pri 525W uz jen 4 hodiny. Tam je asi muj problem. Pridal jsem spotrebic a doba zalohy se rapidne snizila.
Testoval jsem to takto. Na UPS jsem dal 500W zatez. Za 45 minut zacla ups kvicet pri napeti baterie 11.1V. To jsem nevydrzel a test prerusil. Pak jsem baterii zacal dobijet. Nabijeci proud pomalu rostl na 12A, kde drzel asi 5 minut. Pak si UPS
5x pipne a proud snizi na 0,2-0,5A. Po chvilce zase proud vyskoci na 12A a to je furt dokola.
Snizil jsem tedy nabijeci proud na 75% a baterie se nabiji proudem 9A, 5xpipnuti se ozve cca co 30 minut a proud padne na chvilku na 0A. Za chvilku vyskoci na 9A.
Nikde jsem nevycetl, co znamena to 5xpipnuti. Ventilator se pri nabijeni netoci.
Jsem zvedav, kdy se prerusi nabijeni, aby nedochazelo k prebijeni baterie. V zaloze jeste druha baterie
Pozor na ten pipak. Sice se da vypnout, ale jen pri vypadku proudu , ale sam se zapne pri dosazeni minimalni kapacity baterie , tedy v mem pripade 11,1V a nejde vypnout.
Jako zalozni zdroj mi funguje cca 2 roky, zadne zarizeni s tim nema problem (2xPC, 2x Orcave, 1x AF24, Nejaky switch d-link, cisco, mnoho routerboardu).

edit. Pri vykonu 60W si UPS sezere 83W
Pri vykonu 120W si UPS sezere 153W

edit. Slaba baterie (74Ah) neudrzi napeti pri zatezi 120W a UPS ji za chvilku vypne, i kdyz neni baterie vybita

Zaver. Chce to poradnou baterii, na sajt s 200W aspon 200Ah baterii. Co tohle? http://www.battery-import.cz/varta-professional-deep-cycle-2/trakcni-baterie-varta-professional-deep-cycle-230ah--20h-12v--lfd230
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Tu baterku (resp. 2x180Ah) tam mám 3/4 roku a pohoda má mít cca 200 cyklů. O víkendu jsem tam přišel s 1600W vysavačem a prvních cca 10minut jsem si vesele vysával - pak to chcíplo a cca 2min se nic nedělo/bylo mrtvé, pak to šlo nahodit a musel jsem se přepojit na nezálohované vysávání :lol: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 11 years ago

Tak jsem si taky jeden koupil a ono je to opravdu doporučeno jen na osvětlení, zálohu topení, nebo jak psal tady David na zálohované vysávání v serverovně. Prostě na takové to domácí žvýkání. Neříkám že se to na zálohování telekomunikací nedá použít, ale je to prostě bastl. Tak jak jsem se díval na ten graf, jak tu někdo postoval, opravdu z toho leze chvílema 237V jak je na vstupu, ale vzápětí to klesne na 207V. Prostě zase do republiky dotahl někdo něco levného s primárním určením pro domácnost, a v ČR se to bude používat jako profi řešení :)

Teď mě s tím kolísáním napětí napadá jedno báječné využití. Tak jak je na krabici vyobrazen ten svítící ověšený domek, lze pak použít normální žárovky a poblikávání zajistí právě CyberPower.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 11 years ago

Leeonek píše: Tak jak jsem se díval na ten graf, jak tu někdo postoval, opravdu z toho leze chvílema 237V jak je na vstupu, ale vzápětí to klesne na 207V.

V manuálu píšou o volbě modu robust a standard. Já pak nastavil standard a ty výkyvy už tam nemám. Nicméně si teď dodávám odvahu, kdy udělám jističovej test, protože při testech se to chovalo normálně, ale teď mě to dvakrát vypeklo.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 11 years ago

hafieror píše:....ale teď mě to dvakrát vypeklo.

Jak vypeklo? Při testech ok a při opravdovém výpadku to lehlo? :) Už pomalu začínám litovat že jsem nezainvestoval do něčeho kvalitnějšího. 1KW zálohovaný zdroj od BKE sice stojí kolem 20 bez dph, ale zase na hlavním bodu nehodlám šetřit. Uvidím jak to pojede, časem to ale stejně vyměním.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 11 years ago

Já už to tu někde psal, že tu e-on 2x v týdnu udělal kratkodobej výpadek a rebootlo se mě to všechno. Kolega tam ještě něco přenastavil, ale nemám sílu někdy brzo ráno jít dělat test.
0 x