❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Napajeni

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Peyrak

Re: Napajeni

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

mám v amorfech 4x225W + 2x 68Ah baterku a taky mi to v zimě jednou lehlo
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

midnight_man píše:Vyprdnut sa na vypočty, realna skusenosť.....2 x 270W solare + 40Ah baterka...človek by povedal ze tam nikdy v zivote nepojde. V zime 2x do mesiaca vystup.

pochopitelně, žes tam měl ten druhý panel jen na parádu :) Ikdyž panely měly dost světla pro nabití akumulátoru a regulátor uměl pustit vyšší proud pro rychlonabíjení, většinu času ty panely jely na prázdno, protože nejslabším článkem by právě ten akumulátor. Škoda nevyužitého panelu, který tak mohl syslit šťávu na horší časy.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Moje realna zkusennost je napajeni preskoku s RB600 akumulatorem neco pres mesic, nez jsem s eonem vyridil pripojku. Pri teplote nad nulou plne nabity aku 60 Ah vydrzel neco pres 48 hodin.
Pak zacalo mrznout a vydrz klesla na polovinu. Kdyz zacalo snezit a tahal jsem aku na bobech lesem zacal jsem rychle resit co je s tim elmerem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
IMAG0237.jpg
IMAG0237.jpg (114.37 KiB) Zobrazeno 1594 x
0 x

tom-tom

Tak ale zdravému životnímu stylu to neodporuje :)
0 x

Pintero

tom-tom píše:Tak ale zdravému životnímu stylu to neodporuje :)

Jako supr, ale musis na to porad myslet ze to klekne a nehnes se z baraku.....
Dobry je, kdyz to RBcko ukazuje napeti a muze ti poslat mejl, ze to jde do kytek.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

2 solare, 300Ah a mate po starostiach
0 x

Pintero

midnight_man píše:2 solare, 300Ah a mate po starostiach

Jeste ted je tam pul metru snehu.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

no u nas keď snežilo a nešiel net...sneh ne-sneh....muselo sa ísť. Aspoň kondička :mrgreen:
0 x

tom-tom

Jo, samozřejmě záleží na tom, v jakých klimatických podmínkách to má běžet, že. U nás letos byla taková zima, že jeden den nasněžilo, druhý den jsme šli s dětma sáňkovat a na třetí den to roztálo :)
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 13 years ago

Kdyz jsem nekdy pred 2 roky stavel svuj posledni sloup v poli, tak jsem to hodne resil, ruzne pocital a dosel jsem k tomu, ze tyto systemy se nekde do 500m elektricke pripojky vubec nevyplati, kdyz teda muzes kopat bagrem a nemas kdo vi jak extremni vecny bremeno. Je teda fakt, ze dneska je ta nabidka daleko vetsi a hlavne levnejsi, ale porad to bude stat balik, abys mohl byt i v zime klidny. A to vubec nepocitam s zivotnosti celeho reseni, spolehlivosti a potrebou nahradnich dilu, kdyz se to v patek vecer vysere, nedej boze 24. prosince.

Mimochodem, pocitat, ze kdyz potrebuji 6W, tak mi staci system 10W je sebevrazda, az ti ten routerboard nebude stacit a ty budes potrebovat nejaky poradny spoj, nebo jen neco pridat, muzes to cele vykopat a delat znova. Jak nemas ten system nastaveny alespon na ctyrnasobek toho, co realne ted potrebujes, nema vubec smysl to vubec delat.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 13 years ago

pani nedalo mi to nepridat aj svoje info... tiez som tak ratal a ratal... v jednej lokalite sme inu moznost nemali (les a cca 2km nikde nic) tak to nakoniec dopadlo tak ze 250W solar+400W vrtula, 2x 12v/105ah baterka (v lete sa doplnia zrejme este dalsie dve baterky a jeden solar koli nasadeniu dalsieho 1 ci dvoch zariadeni a tym padom aj switchu) a napaja mi to aktualne 2x rb711... naviac tam siel velky sarelacky rozvadzac pretoze do nicoho maleho sa to akosi nevmesti.. takze ked si zratate realnu cenu ono je na zvazenie ci nevybavit aj ten 1-2km vykopu, zobrat nejakych lopatakov a nechat im to vykopat... tolko moj nazor.. ale na druhu stranu je to nieco ine nez obykle a kedze sa na firme radi hrame tak preco nie :))
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Ozivim toto tem dotazem.
Mame male modelarske letiste 4x solarni panely, ktere davaji kazdy 48-60V/5A.
Mame zasobu 6x 48V bateriovych paku (serioparalelne zapojene 12V/7,2Ah baterie, 14,4Ah pack, celkem tedy v paralelnim zapojeni 86,4Ah) a potrebuji je nabijet a zaroven z nich cerpat energii.
Pro pripadne dotazy proc to je tak zapojene, jsou to bateriove packy z UPS APC 3000 :-)
Bude to napajet:
1x UBNT nano bridge 25dBi 24V napajeni
1x VivoTek IP8332 kamera 12V napajeni
1x RB750G 24V napajeni
1x GIOM 3000 - meteostanice 12V napajeni, ale pry umi pres POE az 30V

Co byste doporucily za stabiliozator mezi to?
Resp co dat mezi panely a tuto eletroniku?
Panely asi zapojime paralelne.

Diky Lada
0 x