❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sdileni irq - vadi ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

sdileni irq - vadi ?

Příspěvekod Viktor Novotný » 18 years ago

Zdravim, mam v provozu cca rok pc kde mam 2 * 4portovou kartu .... jede to pekne ... ridi to MK takze pohoda ... no a je tam na jedno irq dva porty ... pohoda ... vse ok

ted stavim novou masinu kde mam 4* 4portovou kartu ... no a na jedno irq ted mam uz 4 porty .... otazka zni - vadi necemu sdileni irq ... jak to MK zvlada ?? DIKY

- pro upresneni tok pres cele zarizeni nebude vice jak 5 mego FD ...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Dade_Marfi píše:Zdravim, mam v provozu cca rok pc kde mam 2 * 4portovou kartu .... jede to pekne ... ridi to MK takze pohoda ... no a je tam na jedno irq dva porty ... pohoda ... vse ok

ted stavim novou masinu kde mam 4* 4portovou kartu ... no a na jedno irq ted mam uz 4 porty .... otazka zni - vadi necemu sdileni irq ... jak to MK zvlada ?? DIKY

- pro upresneni tok pres cele zarizeni nebude vice jak 5 mego FD ...

Dřív bych tam byl schopný narvat klidně 2x RB18 ale teï radši víc komplů s hodně slotama (serverovou desku) ruší se to a ty IRQ taky nic moc model
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

?? co jsi tim chtel jako rict ?
0 x

Leeonek

Že teï už na dalším routeru nepoužiju ani RB14, pouze v případě nouze a rozhodně jen jednu , jinak 1PCI = 1 karta, a pokud to jde tak navzájem odstínit. Jednak se to ruší když je jich tam moc a další věc je ta že ne nadarmo se dělají serverové desky které majé 5 PCI pozic a každé sou schopné přiřadit jedno IRQ :) takhle sem to myslel
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

a prosimte povis me jak se odstinuji sitove LAN karty od sebe ??

on to priradi kazdemu adapteru 4 irq .... ale .. to je malo
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 18 years ago

Leeonek píše:... že ne nadarmo se dělají serverové desky které majé 5 PCI pozic a každé sou schopné přiřadit jedno IRQ :) takhle sem to myslel

Hoï mi sem pls odkaz na nějaké serverové desky s 5PCI. Asi nejen mě se to bude hodit, protože dnes např.žádná serverová deska od Intelu nemá víc jak 1-2PCI, jináč mají PCI-e, PCI-X apod. :(
díky :?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

... ale stejne se stane totez ... ona sice priradi kazdemu PCI irq ... ale co kdyz v kazdem pci je jeste bridge a v nem dalsi 4 sitovky ? ... pak je jak serverova tak jina deska porad v riti ...
0 x

optinet

Příspěvekod optinet » 18 years ago

StoupaLutin píše:
Leeonek píše:... že ne nadarmo se dělají serverové desky které majé 5 PCI pozic a každé sou schopné přiřadit jedno IRQ :) takhle sem to myslel

Hoï mi sem pls odkaz na nějaké serverové desky s 5PCI. Asi nejen mě se to bude hodit, protože dnes např.žádná serverová deska od Intelu nemá víc jak 1-2PCI, jináč mají PCI-e, PCI-X apod. :(

Tak treba tahle, Stoupo, pokud nevadi, ze ma 6 pci :)
kdyz se podivas na vybavu, myslim ze tezko budes shanet lepsi desku. otazkou je cena, pod 6372 bez dane jsem nenasel, chcu ju koupit.
Naposledy upravil(a) optinet dne 14 Nov 2006 16:14, celkem upraveno 1 x.
0 x

Leeonek

Dade_Marfi píše:... ale stejne se stane totez ... ona sice priradi kazdemu PCI irq ... ale co kdyz v kazdem pci je jeste bridge a v nem dalsi 4 sitovky ? ... pak je jak serverova tak jina deska porad v riti ...

P8SCT-B SuperMicro a mají je třeba v abacus.cz, pravda je že jsou dražší. Pokud tam narveš RB14 po 4 kartách na jednu PCI tak si na tom uplně stejně to je fakt. Tady se počítá s tím že z takového stroje vemeš třeba 2x nstreme a použiješ rovnou PCI karty atheros a nebo 1 minipci v redukci na 1 PCI + nějaký další jeden spoj třeba jen s jednou kartou. Deska má 2x gigabit ethernet přímo na desce takže myslím hw vybavení dost dobré.

Odstínění karet se koná nabastlením plechů mezi jednotlivé PCI karty ale musí se dávat velký pozor
0 x

teo

Příspěvekod teo » 18 years ago

StoupaLutin píše:Hoï mi sem pls odkaz na nějaké serverové desky s 5PCI. Asi nejen mě se to bude hodit, protože dnes např.žádná serverová deska od Intelu nemá víc jak 1-2PCI, jináč mají PCI-e, PCI-X apod. :(

Správně je PCI-EX
0 x

ro000917

Příspěvekod ro000917 » 18 years ago

Mám serverovou desku SUPERMICRO PDSMA+, mám tam 6x PCI redukci na miniPCI a v nich R52-jky. Mám s tím velký problém, když aktivuji více než tři R52 rozhraní, tak MIKROTIKpadne a je nefunkční.Ve winboxu jede CPU na 65% a pak to zkolabuje. Co s tím? Při dvou aktivních R52 je CPU na 25% a někdy to taky padá. Myslel jsem, že takto výkonná deska bude bez problémů. CPU Pentium 4 3,2GHz, RAM 1GB. Je pravda, že systém mi ukazuje sdílené IRQ. Mohl by to být problém?
0 x

Leeonek

ro000917 píše:Mám serverovou desku SUPERMICRO PDSMA+, mám tam 6x PCI redukci na miniPCI a v nich R52-jky. Mám s tím velký problém, když aktivuji více než tři R52 rozhraní, tak MIKROTIKpadne a je nefunkční.Ve winboxu jede CPU na 65% a pak to zkolabuje. Co s tím? Při dvou aktivních R52 je CPU na 25% a někdy to taky padá. Myslel jsem, že takto výkonná deska bude bez problémů. CPU Pentium 4 3,2GHz, RAM 1GB. Je pravda, že systém mi ukazuje sdílené IRQ. Mohl by to být problém?

Zajímavá skutečnost, mám na starší verzi desky 5 karet CM9, každou v jiné PCI pozici a nemám s tím problém.
0 x

vencakubik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vencakubik » 17 years ago

mám stejný problém jako: ro000917, deska MSI K9MM-V procesor AMD 4400+, 8karet miniPCI, dvě redukce RB14 , jede jede, připojí se na to pár klientů a padne to...
0 x

Blurcak

Příspěvekod Blurcak » 17 years ago

vencakubik píše:mám stejný problém jako: ro000917, deska MSI K9MM-V procesor AMD 4400+, 8karet miniPCI, dvě redukce RB14 , jede jede, připojí se na to pár klientů a padne to...

no mozna nestiha napajeni redukce z PCI sbernice.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

Osobne mam v jednom pc 4x ethernet kartu intel, jednu integrovanou 3comu, a 2x rb14 (osazeno 5x atheros) a sem tam ten comp tuhne, nez tam prisla ta druha rb14 + karta bylo to ok, podle me se tam mydli irq...
0 x