❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PDSMA+ a nové verze RoSu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: PDSMA+ a nové verze RoSu

Příspěvekod net.work » 14 years ago

Leeonek píše:to je nesmysl, víš jaký odběr snesou ty kabely? Stejně když se podíváš na 4 žilový a 8 žilový přívod, na desce zdroje, tak vedou z jednoho místa, není tam na to sólo větev.

no to si nejsem prave uplne tak jisty - podle me ty kvalitni zdroje maji prave pro kazdy 4kolik v tom8koliku vlastnivetev.
Ad kabel - samozrejme ze ten kabel snese hrozne moc - myslel jsem spise z pohledu zdroje, ze neni na ten 8kolik dimenzovan = treba dodava malo proudu...

Jinak CPU je tam nejake C2D (ono moc procesoru do tech PDSMA+ nepasuje)...
0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

nenene, to je omyl o zdrojích. Ano, některé maji několik napájecích větví ale čistě logicky, je to špatná cesta. Najdi si někde na netu 10 mítů o zdrojích nebo jak to je. Nicméně zvětšený počet pinů je kvůli rozdělení zátěže u spojovaních konektorů protože ty se vyhřejou jako první a dostávaji největší sodu. Pro ten kabel je to podstatně menší zátěž ale ty kontaky v konektoru to odnesou dřív.

Jako neřešil bych dál. Je možný že ta deska má jinak rozložený napájení ale to docela pochybuju a problem ve zdroji nebude.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ef

Příspěvekod ef » 14 years ago

S těmi koliky je to jednoduché. Doopravdy se přidávají jen z důvodu sečtení průřezu vodičů pro dosažení přenosu větších proudů. A doopravdy jsou ve výsledku vodiče zapojeny v desce zdroje na stejné místo vedle sebe v plošném spoji a propojené. Propojené bývají i piny na základní desce (Stačí vzít měřák a propísknout si to). Pak vě věc pohledu jak kdo považuje za více či méně kvalitní zdroj který má více 12V větví. Takový to zdroj nepatří do skupiny s 80% a vyšší účiností.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

diky za nazory!

tak v cem potom muze byt zakopany pes, ze se to s novou verzi RoSu seka?!... ja uz fakt nevim...
0 x
Jan Ptáček

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

pročítal jsem celé tohle téma, co tam teda teď máš za verzi? Mám 2ks PDSMA+, na jednom verzi 3.28 a na druhém 3.30. Na první je asi 6 eth + 1 cm9 a na druhém zase 4 minipci karty v sólo redukcích. Co se týče uptime, nemám s tím vůbec žádný problém, první deska napájená přes M3 a druhá klasickým zdrojem na 230V. Jediný problém co mám na jedné, jsou RX Drop pakety objevující se čas od času, ale mám pocit že je problém na kartě supermicro (pakety se objevují na obou portech síťovky), jednu vadnou supermicro kartu jsem asi před 14 dny vyhodil, zlobila - malé propustnosti a chybovost.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Mam tam v2.9.51 a s touhle verzi je to rock stable (mel sem donedavna uptime pres 400dni)...
Jakmile dam v3, V4, nebo v5 (vsechny vyzkouseny) tak router nahodile tuhne - nekdy za 7 dni, nekdy 3x denne...
Konfigurace je PDSMA+, zdroj Fortron 350W, 512MB RAM, IDE Flash disk, RoS L6, 5miniPCI karet (CM9, dBii) v single redukcich (tuhlo to i bez dBii karet pouze s cm9), CPU C2D 2.0Ghz, IPMI modul. Sitovky pouzivam ty interni (nemel sem s nima zatim zadny problem)...
0 x
Jan Ptáček

hafieror

Příspěvekod hafieror » 14 years ago

Mě se to tu číst nechtělo, ale zkušenost s náhodným sekáním mám jednu a to bylo špatným zdrojem. Problém byl s 5V, který dával nějak divně. Po výměně v pořádku. Těchto desek mám v síti spoustu a jedou jak na 2.9.51 či co to je za verzi, tak i na 4.x i 5.x a bez problému.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Takze ted je ta deska s veskerou puvodni konfiguraci (zdroj, ram....) na v 5.4 s 10x ethernetem a zda se byt OK (nyni uptime diky vypdku napajeni 11 dni, dohromady cca. mesic bez zaseku), takze to vypada ze problem byl bud v redukcich PCI->miniPCI a nebo v ruznych kartach (CM9, R52, DBii).
0 x
Jan Ptáček

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

moj nazor, ze je to zapnutim podpory multi cpu. mal som dve taketo stroje a obe mrzli. ked som na nich vypol podporu multi cpu, tak zatazenie cpu stuplo, ale stroj ostal stabilny a nemrzne.

pri verzii 5,4 to mas aj zo zapnutou podporou multi cpu?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

ano, multicpu samozrejme zaple.
vsechno krom wlan karet je tam stejne, tudiz je problem v kompatibilite wlan, popr. pci-minipci redukci
0 x
Jan Ptáček

mato1

Příspěvekod mato1 » 13 years ago

net.work píše:ano, multicpu samozrejme zaple.
vsechno krom wlan karet je tam stejne, tudiz je problem v kompatibilite wlan, popr. pci-minipci redukci

este stale ti to bezi stabilne? nemal som odvahu to nasadit spat do terenu... ale akurat mi treba na jedno miesto jeden stroj a tam by sa to hodilo.
skus zreferovat...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

Tohle asi mluvi za vse ;)
pdsma.png
pdsma.png (35.62 KiB) Zobrazeno 1632 x
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 13 years ago

net.work píše:Tohle asi mluvi za vse ;)
pdsma.png

stale tam mas 5.4 a zapnute multicpu?

asi sa necham ukecat a skusim to tiez... hadam neolutujem :D

ked uz sme pri tom... kde najdem link na download 5.4?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

jo, je tam v 5.4 - vsechno stejne jako predtim, akorat tam nejsou wlan karty, pouze ETH
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Nevim co sem komu udelal, ale dneska (po temer 260dni uptime) se to supermicro zase zvejklo... a po chvili zas... tak nevim jestli mu neni nahodou zima, pac venku -10 a na situ tak kolem 3°C... Ted sem tam nahral v 5.12 a zatim jede (pul hodiny).... :-(
edit: tak v 5.12 nepomohlo, ale zrejme pomohlo elektricke topitko, zatim uptime 8hodin
0 x