❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Switch s port speed a grafovanim?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ludvik

Re: Switch s port speed a grafovanim?

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Grafovat na switchi :-) Uvědom si jednu věc - ty switche mají slaboučký procesor a v podstatě minimum paměti (k čemu by jim vlastně byla). A to nemluvím jen o low-cost, ale o všech. Snad až na velké routovací stroje to zase tolik neplatí.
Takže chtít od nich jenom trochu víc on-line práce je vražedné. Jsou rádi, že dávají něco alespoň přes SNMP. Případně online grafy v Javě jako Allied-Telesyn (GS950 apod), což je ale applet na straně počítače a vytahuje data mám takový pocit právě z toho SNMP.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

josefp píše:í
Majklik

s firmou CTS mame docela dobrou zkusenost , vetsiny chybek odstranili pomerne rychle, co se tyce SW tak zrovna tato firma ma nekolik urovni SW napriklad u switche OS-3126-PLUS-XX je upne jiny nez u levnych switchu a bran. Pokud by jsi chtel muzeme ti zapujcit model FOS-3124-1A L2 switch 20x 100/1000Mbps SFP 4x COMBO RJ45/SFP zde jsem zatim nenarazil na zadny problem.

Děkuji, zvážím. Prvně se musím uklidnit od toho překvapení s tím malým switchem (a zbavit se z něj větráků). Asi koncem ledna začnu řešit náhrady tohodle velkého. Spíše mám zkušenost, že jsem ještě nenarazil na switch, s kterým bych problém neměl. Asi jsem moc velký štoural. :-)
0 x