❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Montáž antény na barák

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Clant

Montáž antény na barák

Příspěvekod Clant » 13 years ago

Zdravim,

řešim momentálně jeden problém a to jest: máme klienta, který bydlí v paneláku. Na paneláku dělali zateplení (plastová okna, nová fasáda, zateplení atp..) a bylo zakázáno jakkoliv zasahovat do fasády. Takže momentálně je anténa čistě opřená o okno a drží silou vůle. Signál okolo -85 dBm a CCQ 5% - takže internet nefunguje. Jedná se o obyč malou panelku, koaxem píchnutou do routeru a pak vedeno do počítače.

Máte někdo nějaké rady?

Osobně mě napadá:
1) Dát nějaký NS na střechu a do bytu dotáhnout jen kabel
2) Nějakym způsobem ten výložník s anténou "přilepit" na tu fasádu/okno (čim přilepit?)

Předem díky za rady :)
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 13 years ago

Pokud jsou ta okna plastová, tak se dá použít tohle: http://ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=2465

DRAKK
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

Clant

DRAKK píše:Pokud jsou ta okna plastová, tak se dá použít tohle: http://ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=2465

DRAKK

To vypadá dobře :) Jinak ano, okna jsou plastový, zítra to tam dojdu checknout kvůli tý drážce a kdyžtak objednám.

Díky za tip! :wink:
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

ta drážka je na všech, bývají v ní nacvaklý takový krytky, krytku shodíš a je to
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Ja jsem v zoufalosti vzal nejakou misku (kvetinac) zapich trubku s antenou, zalil betonem a jen tak postavil na parapet.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 13 years ago

Na jednom parapetu paneláku jsem viděl takovou úzkou, ale dlouhou a poměrně vysokovou dlažební kostku v který byl přivrtanej klasickej držák na stěnu. Mno a na tom držáku sedělo takový to malý sejto od UBNT . . .
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

No jo, ale ve vsech zminenych pripadech stejne nakonec musite navrtat zed pro protazeni kabelu.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Nekdo nema problem si nechat udelat diru do plastoveho okna. Jinak mezi oknem a zdi je jen polis a pena, tak se to da prostourat sroubovakem.
0 x

Clant

Kabel protaženej za okno je, takže to problém neni. Jde pouze o to uchycení. Takže buď květináč a nebo tamten držáček :)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Květináč rači ne. Spadne to náhodou někomu na šišku a je průser... Rači ať to pevně drží na wokně.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

ked tak pozeram na to vodeo... so slovíčkom "pevne" by som narábal opatrne. Vacsie zariadenie ako locoM5 na to asi nepatri

mimochodom UBNT má držiak na sklo pre NS. Nechce sa mi to hladat, niekde na aspe to asi maju.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

takže ty se bojíš že šroub v plastu neudrží NS a přísavka na sklo jo? to mi nějak hlava nebere :-)

tady http://ipmedia.cz/?cls=spresenttrees&strid=391 maji přece i jiný držáky na plastový okna. Aha, na tom druhym držáku je vidět že to neni šroub do plastu ale skoba takže se to dá festovně utahnout... tak toho bych se nebál.
Naposledy upravil(a) hapi dne 23 Dec 2011 00:10, celkem upraveno 2 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Clant

midnight_man píše:ked tak pozeram na to vodeo... so slovíčkom "pevne" by som narábal opatrne. Vacsie zariadenie ako locoM5 na to asi nepatri

mimochodom UBNT má držiak na sklo pre NS. Nechce sa mi to hladat, niekde na aspe to asi maju.

Bude tam jen malá panelka o velikosti 10x10 cca, takže to si myslim, že může bejt úplně bez problému :)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

s těma věcma položenýma na parapetě bacha, byl tu případ, kdy chlapík na parapet dal kus asfaltový lepenky a na to kus silničního obrubníku, na to přivrtal satelit, v létě, když bylo horko a nastal takový ten vítr před bouřkou se ta nahřátá ipa smekla po tom parapetě a na hlavu to slítlo autorovi, kterej si běžel uklidit auto :roll:
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 13 years ago

Tak tenhle případ je už tak trošek extrém. Přecejenom satelitní parabola má o dost větší plochu do který se vítr může opřít. Vživotě by mě taková hovadina nenapadla . . . Anténa na net je vcelku malá a při promyšlenym výběru se nemůže nic stát . . .
0 x