Michale ona to nemusí bejt závist, je fakt, že NĚKTERÝ lidi, který pro vás dělaj, se opravdu k cizímu majetku chovaj bezohledně. Jenomže my máme svojí práce dost a nemáme potřebu někde někoho nahánět, že něco zkurvil, navíc když to u stárnetu nemá zájem nikdo řešit.
Mimochodem, ( nevím jak jinde ) ale v určitý oblasti JČ je zvykem, že se provideři dohodnou na využívání kmitočtovýho spektra, což zde funguje až na výjimku a tou jste právě vy.
Dále mě zaráží, s jakou vervou strkáš za stárnet ruku do ohně - nevím, ale klienti, co k nám přechází, tvrdí něco o nedostatečným servisu, podpoře a o aroganci. Je vysoce pravděpodobný, že o takových případech možná ani nevíš. Oni lidi už v dnešní době rohlíkem neopijete...............
Toto jsem pouze slyšel, nikdy jsem zákazníkem stárnetu nebyl informace předávám v původním kontextu.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Starnet
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak Michale, vypadá to, že jsou tyto montáže v rámci stárnetu ve Tvé kompetenci. Co se tedy sejít na oněch příslušných místech a osobně si o těch zpraseninách pohovořit ? Že bychom zase dospěli k závěru, že to tam asi montoval záhadný technik XY, který u vás už dlouho nedělá ?
Tahle odrhovačka od vašich techniků už mi přijde únavná.
Nemyslete si, že vám někdo z nás jihočeských ISP něco závidí, a jestli ano, pak je to snad už jedině míra sebezapření a drzost, s jakou se v mnohých případech do jednání pouštíte. Pokud považujete neurvalý přístup a lhaní klientům za záviděníhodné hodnoty, potom vás nechápu a s rozumem vás budu obcházet obloukem.
V zásadě nemám potřebu do nikoho rýpat, na tomto místě jsem však chtěl vyjádřit svůj názor, v němž se opírám o faktická zjištění, do nichž jsem byl osobně zainteresován.
Liška, Lipensko
Tahle odrhovačka od vašich techniků už mi přijde únavná.
Nemyslete si, že vám někdo z nás jihočeských ISP něco závidí, a jestli ano, pak je to snad už jedině míra sebezapření a drzost, s jakou se v mnohých případech do jednání pouštíte. Pokud považujete neurvalý přístup a lhaní klientům za záviděníhodné hodnoty, potom vás nechápu a s rozumem vás budu obcházet obloukem.
V zásadě nemám potřebu do nikoho rýpat, na tomto místě jsem však chtěl vyjádřit svůj názor, v němž se opírám o faktická zjištění, do nichž jsem byl osobně zainteresován.
Liška, Lipensko
0 x
hmm, to mi připomíná dvě situace kdy nám sestřelili 10GHz pojítko s tim že když se tam volalo jestli něco nedělají, bylo nám typicky zděleno že tam nikdo nic nedělá. Přitom při obětí vytypovaných bodů které by mohly rušit jasně ukázali techniky na střeše instalující 10GHz pojítko. Jindy zase že nejsou jinde a hle, starnetí auto před budovou. S timhle se jaksi těžko dokazuje že opravdu vina neni na vaší straně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
no já bych se tomu vůbec nedivil kdyby opravdu nevěděli kde mají zrovna své techniky 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
honzam píše:milanc píše:Ahoj,
já bych jen doplnil jedno čerstvé info z dneška, které se objevilo na rychlost.cz (nemám ověřené jelikož nemám starnet).Jo a ještě na speedtest mi to ukáže 17/17 mbit a to jen díky tomu, že si starnet udělal svůj vlastní server na speedtestu Všude jinde to měří realitu 2-5 mbit. Další způsob jak oblboval lidi.
Ano, Starnet opravdu provozuje v ČB jeden ze serverů Speedtest.net, tzn. pokud ho uživatel vybere jako nejbližší, měří právě přes tento starnetí. Takže logicky pro rozsahy ze své sítě mohou vracet klidně vyšší hodnoty (podvržené nebo neshapované). Naproti tomu však všechny ostatní rozsahy mohou dle libosti krouhat (pokud se jim zamane). Vzhledem k tomu, že speedtest.net je docela dost využívaný, přijde mi to jako dost silná zbraň na možné poškození ostatních ispíků. :/
Milan
Logicky když uvidím hosted by: Starnet
Tak tam měřit nebudu. Měřím většinou na BRNO a výsledky OK.
Takže i stárnetí měření se dá obejít jiným serverem
Lidi, dovolím si k threadu pár vět Napsat. Zvlášť po tom, co tady čtu konspirativní teorie "proč to tak asi je".
1) server NECOSSu je moje soukromá aktivita (ředitele NECOSSu), s majitelem firmy jsem to nekonzultoval
2) Server Starnetu vznikl na popud Majitele, chvilku po nás a zcela nezávisle.
3) Komunikace s provozovateli speedtestu trvala měsíc, náš NECOSS server zařadili po několika urgencích s omluvou, "máme toho hodně"
4) Proč se tam náš server střídal náhodně se STARNETím, na to neodpověděli, ale nedávno tam začali být vidět správně oba.
5) Servery jsou oddělené v oddělených serverovnách, na našich oddělených sítích v jiných budovách. Nedošlo k žádnému sežrání sítě NECOSSu STARNETem, oba ISP máme dokonce jiné AS i konektivity od jiných dodavatelů. Mezi sítěmi (včetně INET4) je ale dneska přímý 10GbE lokální propoj a peering, proto se můžou měření jevit identicky. Já na své Gbps domácí přípojce ale rozdíly měřím

6) Problém rychlosti a vlastně i funkčnosti je čistě v last mile, možná trochu i páteřech do lokalit, ale dávno ne konektivita, proto nic nepajcujeme ani neupřednostňujeme, ani STARNET to pokud vím nedělá. Na toku přes 10Gbps žádné shapování dělat nemůžete, není na to zařízení - to se prostě jen routuje L3 switchema. Daleko levnější a jednodušší je v případě nedostatku prostě přikoupit další 10Gbps okruhy a kapacity.
0 x
Jen postuju, třeba to někoho ne/potěší. 
http://m.itbiz.cz/starnet-pripojeni-k-internetu
http://www.misantrop.info/starnet-vi-jak-v-tom-chodit/

http://m.itbiz.cz/starnet-pripojeni-k-internetu
http://www.misantrop.info/starnet-vi-jak-v-tom-chodit/
0 x
http://www.c-budejovice.cz/cz/magistrat ... etail=7763
Todle je taky zajimave
Asi na tom neco bude ze jsou jak kovbojove na divokem zapade....
Todle je taky zajimave

Asi na tom neco bude ze jsou jak kovbojove na divokem zapade....
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
V jednom bych se StarNetu zastal - ten borec na tom blogu si taky myslí, že všichni - i starnet, máme v pr... mincovnu. Navíc není zřejmé, zda v těch boxech nejsou jen antény pro přípojky - pokud ano, tak by se mohl boreček i dost neúspěšně soudit.
0 x
To zdali tam maji jen anteny nebo cokoliv je preci jedno, jednou prisli a hodili antenu tam kam se jim zlibilo....nekdo za ten stozar zaplatil a co ja vim jak je to tam s tou strechou. Ale zdali si chce namastit kapsu na ispkovi nevim, jako ono kdyby to teda spocetli co ja vim 150-200Kc/mesic tak to pro firmu velikosti starnet nemuze byt zas takova rana ze by krachli nebo neco takoveho...
0 x
dantasik píše:To zdali tam maji jen anteny nebo cokoliv je preci jedno, jednou prisli a hodili antenu tam kam se jim zlibilo....nekdo za ten stozar zaplatil a co ja vim jak je to tam s tou strechou. Ale zdali si chce namastit kapsu na ispkovi nevim, jako ono kdyby to teda spocetli co ja vim 150-200Kc/mesic tak to pro firmu velikosti starnet nemuze byt zas takova rana ze by krachli nebo neco takoveho...
Ale třeba jim v roce 2008 stačil ústní souhlas majitele bytu (oni nevěděli, že je jen nájemník). Tahle problematika je hodně složitá, pokud někdo chce nájem jen za domy, kde nemám antény ale jen klienty, tak je to jednoduše parchant.
Věcné břemeno na městské byty od soudního znalce na umístění přípojek a přívodní antény na 25 let vyšlo na cca 500 korun za celých 25 let. Takže o nějakém nájmu 150 - 200 za měsíc nemůže být řeč. Ano, jde o soukromý majetek, ale kolik účtujou všichni tihle majitelé a) ČEZu b) plynařům c) vodařům d) O2. Ja si myslím, že ani korunu a kdyby to zkusili, tak jsou bez dané služby nebo by se jim pěkně vysmáli. Prostě internet je další služba na úrovni těchto, tak by se s tím tak mělo zacházet.
0 x
soooc píše:dantasik píše:To zdali tam maji jen anteny nebo cokoliv je preci jedno, jednou prisli a hodili antenu tam kam se jim zlibilo....nekdo za ten stozar zaplatil a co ja vim jak je to tam s tou strechou. Ale zdali si chce namastit kapsu na ispkovi nevim, jako ono kdyby to teda spocetli co ja vim 150-200Kc/mesic tak to pro firmu velikosti starnet nemuze byt zas takova rana ze by krachli nebo neco takoveho...
Ale třeba jim v roce 2008 stačil ústní souhlas majitele bytu (oni nevěděli, že je jen nájemník). Tahle problematika je hodně složitá, pokud někdo chce nájem jen za domy, kde nemám antény ale jen klienty, tak je to jednoduše parchant.
Věcné břemeno na městské byty od soudního znalce na umístění přípojek a přívodní antény na 25 let vyšlo na cca 500 korun za celých 25 let. Takže o nějakém nájmu 150 - 200 za měsíc nemůže být řeč. Ano, jde o soukromý majetek, ale kolik účtujou všichni tihle majitelé a) ČEZu b) plynařům c) vodařům d) O2. Ja si myslím, že ani korunu a kdyby to zkusili, tak jsou bez dané služby nebo by se jim pěkně vysmáli. Prostě internet je další služba na úrovni těchto, tak by se s tím tak mělo zacházet.
e) UPC
0 x
soooc píše:dantasik píše:To zdali tam maji jen anteny nebo cokoliv je preci jedno, jednou prisli a hodili antenu tam kam se jim zlibilo....nekdo za ten stozar zaplatil a co ja vim jak je to tam s tou strechou. Ale zdali si chce namastit kapsu na ispkovi nevim, jako ono kdyby to teda spocetli co ja vim 150-200Kc/mesic tak to pro firmu velikosti starnet nemuze byt zas takova rana ze by krachli nebo neco takoveho...
Soooc: +1, naprosto souhlasim.
0 x
soooc: Zřejmě tu došlo k nějakému nedorozumění. To jakože když si s majitelem domu vyjednám povolení k instalace stožáru na střechu, zjednám si na to odbornou firmu (ne že bych to nezvládl, ale přijít o záruku na novou střechu za to nestojí), které zaplatím za práci i matroš a pak přijde nějaký maník, který si říká ISP, dá si na tento můj stožár svojí krabici, prostřednictvím níž rejžuje penízky (je jedno, jak velké, jestli tam má jen klioše, nebo AP) a mě bude poučovat cosi o tom, že jsem nenažraný parchant? Proč si to tam za to pětikilo od pana znalce nepostaví a 25 let neudržuje sám ISP? Ještěže mám rodinný domek a na zahradě vlčáka, že se mi tu nic podobného v mé nepřítomnosti zjevit nemůže 

0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Tady je potreba rozlisit mezi nemovitosti k pronajmu a nemovitosti v osobnim vlastnictvi jako rodinny domek. A at se nam to libi nebo ne, tak pokud nekdo chce pronajimat i treba cast sveho domu, tak s tim musi pocitat. Neobhajuji starnet, to rozhodne ne. Ale je to jako kdyz situjeme panelaky ne?
0 x