❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
google DNS vypadky?
- midnight_man
google DNS vypadky?
Pouziva z vas niekto google DNS 8.8.8.8 a 8.8.4.4 ? Dnes na 10 minut nešiel internet na všetkých sajtoch ktore pouzivali tieto DNS servery...
0 x
nee,
pouzivame jen a pouze root servery , nikdy zadny problem nebyl
a az nastane, nepujde stejne nikomu nic zavysle na dns
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- midnight_man
treba reboot, odstavka, porucha , vymena, atd atd
0 x
reset píše:nee,
sprosta otazka... ktore su to tie root servery?
0 x
0 x
Ja pouzivam 8.8.8.8 na brane jako zalozni DNS servr.
Vypadek sem nepostrehnul...
Vypadek sem nepostrehnul...
0 x
midnight_man píše:Pouziva z vas niekto google DNS 8.8.8.8 a 8.8.4.4 ? Dnes na 10 minut nešiel internet na všetkých sajtoch ktore pouzivali tieto DNS servery...
mas tam vlastni dns server ? a jakej ?
0 x
- midnight_man
asi 5-6 sajtov ktore rutuju lokalne rozsahy mali ako DNS nastavene 8.8.8.8 a 8.8.4.4 ( v klientskych zariadeniach NS5 a M5 su potom ako DNS uvadzane lokalne IP RBčok) na novsich sajtoch uz boli DNS od mojho poskytovatela. Stalo sa to ze na vsetkych sajtoch kde bolo google dns zrazu zacali volat klienti ze im nejde internet...po patrani som zistil ze tam tie DNSka od googla nejdu, ani mikrotik nevedel pingovat samotne www stránky. Usudil som ze zrejme nepracuju tie dnska ako majú, kedze ine casti siete tento problem nemali. tak ?????????????????????????????????
0 x
co te vede k pouzivani dns od googlu? proc tam mas vlastne jen 2 dns (a jeste od stejne firmy)? dej si jich tam 5 a nebudes mit nikdy problem...
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:co te vede k pouzivani dns od googlu? proc tam mas vlastne jen 2 dns (a jeste od stejne firmy)? dej si jich tam 5 a nebudes mit nikdy problem...
Presne tak. Nejlepsi je mit vlastni DNS (napr. bind) - klient ho ma co nejbliz a je rozdil mit na dns odezvu 5 ms a nebo 20. Clovek se pak nemusi spolehat na jine ...
0 x
- midnight_man