❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s Giga Ethernetem.

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Walkeer
antispam: Ano

Re: Problém s Giga Ethernetem.

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

hapi píše:co tim myslíš?

Xhapu dobre tvuj minuly prispevek, ze vsechny integrovane realteky jsou spatne nebo dokonce vadne? pokud ne, tak sorry
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

já jenom říkám že co jsem tu v tý době měl, tak pokud integrovanej realtek byl gigovej, switch byl gigovej, tak s dvěmi páry se prostě neslinkovaly.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Walkeer

hapi píše:já jenom říkám že co jsem tu v tý době měl, tak pokud integrovanej realtek byl gigovej, switch byl gigovej, tak s dvěmi páry se prostě neslinkovaly.

Je ti jasny, ze realtek sitovku ma vice nez 50% vsech notebooku ve firmach a ze jim to na gigabitu uplne vpohode jede? Ja osobne jsem s Gb realtekem v zivote nemel problem a "par" mi jich uz rukama ve firmach proslo..
Nebo si myslis, ze by si vyrobci dovolili davat do pocitacu sitovky, co nefunguji?

Asi jedine sitovky, se ktery jsem resil nejaky problem, byly stare 3comy, ktere se obcas chovali hodne podivne. Stare realteky sice obcas chciply, ale nepamatuju se, ze bych s nima resil jakykoli jiny problem.

Omluv prosim moji histerickou reakci, ale na podobna tvrzeni o levnych vyrobcich jsem trochu alergicky..a to predevsim v pripade, kdyz si to ten vyrobek vubec nezaslouzi.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

tak znova. Pokud jsem spojil gigový prvky pouze dvěmi páry, neslinkovaly se. Pokud 4 páry, jelo to v pohodě na gigu. Jasné? Prostě když si oba prvky řekly že maji gigo, přeply na gigo a nedomluvili se protože páry chyběly, tak přepnuly na 100Mbit a za chvilku zase na gigo. Možná záleží i na ovladačích.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Kdo pamatuje staré realteky (co měly i koax), toho asi neukecáš. Síťovka, co občas nějaký bit ztratí není síťovka, ale škrabka na podrážky.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Walkeer

hapi píše:tak znova. Pokud jsem spojil gigový prvky pouze dvěmi páry, neslinkovaly se. Pokud 4 páry, jelo to v pohodě na gigu. Jasné? Prostě když si oba prvky řekly že maji gigo, přeply na gigo a nedomluvili se protože páry chyběly, tak přepnuly na 100Mbit a za chvilku zase na gigo. Možná záleží i na ovladačích.

tak to reknu rovnou :D

Sem dneska resil problem na intel desce DH55TC s integrovanym intelem a div jsem to nerozslapal...bohuzel nejsem jedinej, komu ta sitovka blbne, takze tam pujde realtek a bude po ptakach :)
0 x

Walkeer

ludvik píše:Kdo pamatuje staré realteky (co měly i koax), toho asi neukecáš. Síťovka, co občas nějaký bit ztratí není síťovka, ale škrabka na podrážky.

To jsem nikdy nezaznamenal. Naopak jsem zaznamenal stare 3comy, ktere se tvarili, jakoze jedou na 100Mb, ale pritom nejakym zahadnym zpusobem jeli na cca 5Mb a k tomu jeste delaly brutalni PL.
0 x