❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UPS + multiPC

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

UPS + multiPC

Příspěvekod hapi » 14 years ago

Zdravim, mám otázku ohledně nějaký UPS. Podmínkou je, aby bylo možný na linux i windows nainstalovat nějakej software, kterej bude komunikovat s UPSkou a dokáže korektně vypnout servery při výpadku napájení. Prostě mám dejme tomu dva wokení servery a dva linuxový servery na jedný UPSce a potřebuju je korektně vypnout když vypadne proud a pokud by to bylo možné, tak je vypínat třeba tak, že se po minutě vypne třeba jeden linux a windows a ostatní dva poběží dál a třeba 5 minut před koncem se vypnout poslední dva atd..

Umí tohle nějaký APCčko s management kartou na ethernet?

Díky.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

hapi píše:Zdravim, mám otázku ohledně nějaký UPS. Podmínkou je, aby bylo možný na linux i windows nainstalovat nějakej software, kterej bude komunikovat s UPSkou a dokáže korektně vypnout servery při výpadku napájení. Prostě mám dejme tomu dva wokení servery a dva linuxový servery na jedný UPSce a potřebuju je korektně vypnout když vypadne proud a pokud by to bylo možné, tak je vypínat třeba tak, že se po minutě vypne třeba jeden linux a windows a ostatní dva poběží dál a třeba 5 minut před koncem se vypnout poslední dva atd..

Umí tohle nějaký APCčko s management kartou na ethernet?

Díky.
Pokud vim, tak tohle by melo presne umet APC s management kartou:) Rozhodne podporuje jak win tak i linux. Ja pouzivam 5000VA SMART ON-LINE a tam uz karta byla. Zatim jsem to vsak neoveril, jestli to funguje. Nebyl totiz duvod :-D Prednastavene bych to vsak mel mit.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ok díky, nebyl jsem si jistej jestli to takhle funguje. Radši se zeptám než tady mít UPSku za 20k která to nebude umět.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

hapi píše:ok díky, nebyl jsem si jistej jestli to takhle funguje. Radši se zeptám než tady mít UPSku za 20k která to nebude umět.
I kdyz to by ti mel potvrdit kazdy produktovy manazer ve velkoskladu.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Používám APC SMART UPS 1500 a SW PowerChute. Na server, kterej je kabelem spojenej s UPS je nainstalovanej monitorovací agent, kterej v případě přechodu na baterky ohlásí toto přes LAN ostatním serverům kde je nainstalovanej shutdown agent a ten dle nastavenýcho času shodí server. Management karta do UPS není pro toto potřeba.
0 x