❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Cena elektřiny, kolik kde platíte?
Cena elektřiny, kolik kde platíte?
Zdravím lidi chtěl jsem se zeptat kolik kde platíte za elektriku. Dneska jsem dostal vyúčtování od SBD chrudim, kde mi účtujou za 1kWh 10 a 11kč je to vůbec možný ??? já měl za to že max cena elektriky v tom nejnevýhodnějšim tarifu je i tak max 6 možná 7kč...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
4 bez dane za kWh kdyz je jen pomerovy meridlo v baraku, nebo kdyz je pripojka cezu plati se tarif cezu.
0 x
rouchi píše:Zdravím lidi chtěl jsem se zeptat kolik kde platíte za elektriku. Dneska jsem dostal vyúčtování od SBD chrudim, kde mi účtujou za 1kWh 10 a 11kč je to vůbec možný ??? já měl za to že max cena elektriky v tom nejnevýhodnějšim tarifu je i tak max 6 možná 7kč...
to zalezi na najemni smlouve, pokud to nemas osetreno, muzou ti dat treba 100czk za 1kWh , je to vylozene na nich
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
reset píše:rouchi píše:Zdravím lidi chtěl jsem se zeptat kolik kde platíte za elektriku. Dneska jsem dostal vyúčtování od SBD chrudim, kde mi účtujou za 1kWh 10 a 11kč je to vůbec možný ??? já měl za to že max cena elektriky v tom nejnevýhodnějšim tarifu je i tak max 6 možná 7kč...
to zalezi na najemni smlouve, pokud to nemas osetreno, muzou ti dat treba 100czk za 1kWh , je to vylozene na nich
jen tak mezi nami, dle vseobecnych podminek se neda elektrina preprodavat, leda by ti to preprodaval nekdo kdo ma zivnostak na distribuci elektricke energie, coz SBD urcite nema. ale samozrejme muzou to udelat tak ze vezmou kwhodiny vynasobi to 11ti a pak ti to prirazi k najmu, ale nesmi rikat ze je to elektrika

jinak samozrejme daleko vyhodnejsi je dat si tam svoje hodiny, platit cisty najem a elektriku pekne zvlast primo distributorovi.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

-
to s elektřinou je pěkný ojeb i tady u nás. na SBD, napřed byl humbuk do konce roku všechny činžáky legalizovat všude revize elektromeřy - digi protože na mechanických a jejich odběru jako takovém by jsme je šulili.. jinak budou technici družstva / technička / chodit a zařízení isp demontovat.. narychlo se lítalo revidovalo davaly digi elektroměry nakonec papíry leží 6 mesícem na družstvě, nic se neděje, ticho po pěšině.. asi se chtěl nový ředitel ukázat jak uděla revoluci a skutek utek.. ale smlouvy to by ste čubrněli.. rozhodčí soudy, sbd bude posuzovat vizuelní újmzu družstva když někde bude vidět kabel a dávat pokuty.. ale to už je trochu OT
0 x
Heh, tak s takovym borcem bych vybehl velmi rychle. Do toho baraku te proste pustit musi (§ 104 odst. 15 b), o tom zadna. Pokud ma v planu uctovat energii za cenu vyssi, nez za jakou nakupuje, tak je na miste trestni oznameni (tady doporucuji si to prvni zjistit, uz jsem zazil situace, kde byl na spolecne prostory tarif 25czk/1kwh), pokud ty se domluvis s lidma v tom baraku, ze to proste bude pripojene na spolecne prostory a oni to pomerem hlasu, ktery maji ve svych stanovach odsouhlasi, tak si muze taky tak mozna nasrat. Taky je tu moznost to vzit ze svorek bytu nektereho z klientu, to jsou vlastni dispozice a do toho jim taky nic neni. No a nebo vzadlene napajeni, ale to je spis vec topologie. S najmem bych ho poslal tez nekam, najem bude za cenu beznou, to znamena, ze se zjisti, jestli v dome plati najem cez, eon, plynarny, vodarny a bubliny /ti jsou ve stejne situaci, poskytuji verejne prospesnou sluzbu s pridanou hodnotou/ a pokud oni najem neplati, neni na miste, abys ho platil ty. Odpovednost za pripadne skody zpusobene na tom baraku je jasne dana take § 104, k rozhodovani sporu neprislusi rozhodce, ale stavebni urad s CTU. Brojit zalobou u soudu urcite muzou, ale nejspis ke spravnimu az ve 3. instanci (spravni urad prvniho stupne, druheho stupne a pak az pripadne spravni zaloba). Tady uz si ale jistej nejsem, az jsem se se jeste nedostal. Nastesti.
V kazdem pripade vsem drzitelum osvedceni o verejne dostupne sluzbe doporucuji, aby si velmi peclive zjistili, co vlastne vsechno muzou, protoze mame vsichni uplne stejne opravneni jako treba bubliny. Na to fakt pozor.
V kazdem pripade vsem drzitelum osvedceni o verejne dostupne sluzbe doporucuji, aby si velmi peclive zjistili, co vlastne vsechno muzou, protoze mame vsichni uplne stejne opravneni jako treba bubliny. Na to fakt pozor.
0 x
Lukas Kristek
-
tj nicméně tady šlo o to že všude máme / jsme měli.. / elektriku od klienta ze svorek jak popisuješ.. neni co řešit.. jenomže tady se zase musel hledat klient který má byt koupený a ne v nájmu, protože nájemník má svorky jenom "pujčené" a podobné hlody jinak co do nájmu tak pokud je to jenom jako rozvod po baráku "pro nájemníky" tak si musíš zaplatit jednorázový poplatek asi 1200kč za povolení / za starého předsedy byl 100kč/ vyběhat revizi nakreslit schéma kudy co vede a dát do na družstvo, tak se stalo a papíry už tam zrajou už půl roku.. a vono ho...o kolik si účtuje družstvo to netuším protože to ani ve smlouve neni.. takže se někdy.. až to družstvo podepíše když to tak narychlo chtělo bude účtovat asi podle deštivých dnů v roce..
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
- midnight_man
40-50 € fixný ročný poplatok väčšinou. Inde je zase podružné meranie a podľa toho, koľko to zožere...tam kde je rack + par serverov je to horšie 

0 x