❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dostupnost ADSL modemu v bridgi
Dostupnost ADSL modemu v bridgi
Ahoj, nedaří se mi MK nastavit tak, abych se mohl dostat na ADSL modem. ADSL je v bridgi má nastavenou IP 10.0.10.138, MK vytáčí připojení. Je to RB532A RoS 4.17 modem je na LAN1, LAN2, LAN3 a WLAN jsou v bridgi, bridge má IP 10.0.0.138. Zkouším nastavovat IP 10.0.10.1 na LAN1, nastavovat routy, ale marně, něco dělám špatně, díky za každé nakopnutí.
0 x
Mazzalo píše:.....ADSL je v bridgi má nastavenou IP 10.0.10.138
...LAN2, LAN3 a WLAN jsou v bridgi, bridge má IP 10.0.0.138....
Pokud mas dve zarizeni se stejnym IPckem, je to v pasti. Hod si na ten MK bridge jiny IPcko, treba .139
0 x
...Linux is like a Wigwam. No Windows, no Gates, Apache inside...
Pokud mas dve zarizeni se stejnym IPckem, je to v pasti. Hod si na ten MK bridge jiny IPcko, treba .139
Asi jsi se přehlédl, ale ADSL modem má IP 10.0.10.138 a MK má 10.0.0.138
0 x
aby to bylo dostupne, je nutne nastavit maskaradu na ten iface s modemem. Do out iface prijde ten port kde je modem
0 x
Díky, vyřešeno, už to maká
Maškaráda mě nenapadla, pořád jsem myslel, že to vyřeší přidání IP adresy z rozsahu modemu na iface s modemem a routa.

Maškaráda mě nenapadla, pořád jsem myslel, že to vyřeší přidání IP adresy z rozsahu modemu na iface s modemem a routa.
0 x
Hlavni uskali tohoto problemu je, ze modem nema vychozi branu, tim padem se na nej neda dostat z jine adresy, nez jen z te co je na iface, proto je nutne to maskovat aby se to tvarilo, ze to jde ze stejne adresy.
0 x