Zdravím,
mám tu na stole jeden tento kousek a chtěl jsem na něm rozjet routeros, abych ho skusil nacpat do sítě pro výkonostní hrátky. Z CD se systém bez problému nainstaluje, ale po restartu nenabootuju.
Disk je tam scsi, sice se v nějaké historické konferenci píše, že nepodporuje scsi, ale třeba se něco změnilo. Je škoda takovej kousek, aby tu ležel. Samozřejmě to nemá ide nebo sata slot a ani pci na vložení řediče.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
HP DL 380 instalace routeros
to nepude, podpora pro jakýkoliv scsi neni. Skuz nainstalovat MKčko na flashdisk a strčit ho do USBčka.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
presne toto som skúšal dva roky dozadu a vtedy tam nebola podpora driverov tých ethernetov čo sú tam ...
teda bola ale išli len na 100 Mbit
teda bola ale išli len na 100 Mbit
0 x
To jsem zkoušel, ale zřejmě to neumí bootovat z usb. Teď mě ještě napadlo dát na ten scsi disk debian a grubu dát volbu, že může načíst systém i z usb. Ale to budu muset nějak vymyslet.
0 x
jo takhle to fungovat bude. Měl jsem ve virtualu připojený do jednoho systemu jak disk na kterej jsem instaloval debiana tak mikrotika na sekundaru, a grub na konci instalace našel mikrotika a normálně ho zařadil do bootovacího menu takže jenom přehodit grub aby byl primární mikrotik a snad to pojede.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Takže varianta instalce mikrotiku a pak nainstalování debianu neklapla. Sice grub našel jiné instalace a mikrotik dal do boot meni, ale po vybrání volby skončím na chybě
error: no such device: a šílený uuid číslo disku
error: hd1,msdos1 cannot get c/h/s values
Pokud nabootuju debian, tak se k té partišně na /dev/sda1 normálně dostanu. No tady moje síly končí.
Co se týká poznámky, že cdrom má určitě ide, tak nemá. Takovej úplně normální server věci jako ide nezná, nemá ani pci slot pro vložení řadiče.
error: no such device: a šílený uuid číslo disku
error: hd1,msdos1 cannot get c/h/s values
Pokud nabootuju debian, tak se k té partišně na /dev/sda1 normálně dostanu. No tady moje síly končí.
Co se týká poznámky, že cdrom má určitě ide, tak nemá. Takovej úplně normální server věci jako ide nezná, nemá ani pci slot pro vložení řadiče.
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hafieror píše:Co se týká poznámky, že cdrom má určitě ide, tak nemá. Takovej úplně normální server věci jako ide nezná, nemá ani pci slot pro vložení řadiče.
a jak tam instalujes systemy atd, kdyz to nema CDromku?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Cdrom tam je, neni to ale nic běžnýho. Prostě dostat tam ide disk je nereálný,
0 x
Nemá to pci slot, jen pci-x a nato zase sehnat ide řadič není až tak běžný a nedostatkový.
0 x
..holt neni nad enterprise zelezo 
neni nahodou PCI-X zpetne kompatibilni s PCI? podle wiki by mela byt

0 x
Walkeer píše:..holt neni nad enterprise zelezo
tak tak
0 x