❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL a jak se naj tesite

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
miract
Kontaktovat uživatele:

Re: VDSL a jak se naj tesite

Příspěvekod miract » 14 years ago

okoun píše:
Stanislav Hrncir píše:třeba tady známý provozuje "menší" síťku, má 3 linky od telecomu /doteďka měl adsl/ technici uo2 mu to vytáhli až na hůru k mikrotiku takže navýsost spokojený a co jsme včera zkoušeli hned když mu přišel modem tak 23.1mbit dává každá linka nezávisle na sobě - rozuměj skoro 75mbit za pár šušňů..

a tot to jako prodává na černo? pokud vím tak domácí internet nesmíš sdílet dál

A kdo ti to zakaze? O2 na to sere a CTU je to jedno.
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 14 years ago

lwq píše:Kazdopadne, je to "huste" a sem zvedavej co z VDSl za pruser jeste bude :roll: :roll: :roll:

Já zase myslím, že je to jen výrok jednoho blbečka co vystrašil všechny ostatní. No a pak taky vinu na tom nese to, že na jedno spojení to nedá 100% rychlosti. Ale těch 22mega z toho v praxi vytáhnu při stahování třeba z rapidshare naprosto v pohodě, jen to chce ty 2-4 soubory naráz
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

sdileni adsl je dlouhodobe znama vec ale lepsi business je sdileni netu z kabelovky..takovy 100mego za 11kil rozhazis mezi 20lidi po 5ti kilech, kazdymu to pojede celkem slusne a jeste si dotycny vydela :lol: lepsi prdel je, kdyz ho nekdo bonzne a kabelovka si na nej doslapne, to pak litaj pravnici luftem raz dva...ma vubec smysl kdyz je tolik cernych preprodavajicich smejdu kupovat draze konektivitu XXmbit za desetitisice a jak blbec se snazit o neco ? :roll: nekdy mam dojem ze ne.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Když tě pseudo 100mego (50-60Mbit otevřený na 100ku) přijde na cca 8-10tis+DPH tak bych v tom až tak extra rozdíl oproti té kabelovce za 11kil neviděl. Narveš na to s klidem 400+ lidí a to je větší příjem nežli nějakých 20-30lidiček z kabelovky... .
Naposledy upravil(a) David2006 dne 30 May 2011 21:53, celkem upraveno 1 x.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

mno 8-10KK je jedna cena v jednom miste v CR, jinde jsou zas ceny dat trosku jine ze...v mem kraji 100M jsem sehnal asi nejlevneji za 26tyček s dph a i kdybych z kabelovky vypumpoval tech 75, tak stale je to cenove jine 1100 : 26000 penez... ne vsude jsou data za pusu...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Teda před skoro 18měsíci mi O2 nabízelo 100ku za jestli 20-22tis+DPH...no je to už věk jo a bylo to na ustřednach v každé čtvrté či páté horní dolní kterou jsem si poptával, no hold ceny jsou už jinde až to budu potřebovat udělám si tendřík zase... . Ale je to už dost offtopic tak ať se každý snaží ve své kotlině jak umí :mrgreen: .

PS: Safra ono už to budou v létě 2 roky :D .
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Takhle pres adsl jsme meli zalohu site kdysi a kdyz na tom adsl viselo do 5 pc pohoda rychlost slusna ale jak jich byla 20 a vicei kdyz treba ani netahali, upload volnej relativne tak to bylo cely zabrzdeny vypadky paketu, myslim si ze to maji nejak osetreny aby jim to lidi moc nesdileli :)
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

ze by pocet konexi ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

czatlantis

Tak dneska pozoruju trochu zrychlení - ze začátku to jelo v praxi okolo 22-23mega (modem pořád syncnutej na 27000) a teď to pustili ještě na víc - aktuálně na speedtestu naměřím přesně 25mega a když něco stahuju, tak to valí okolo 3,1MB/s. Takže spokojenost nejvyšší
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 14 years ago

Leeonek píše:Buchar: člověče, ty ses nám nějak rozjel :)
moje poslední info ze včerejška od jednoho člověka je, že rychlost má 18Mbit, měřáky ukazují 18Mbit a stahuje kolem 2,2MB/s což odpovídá. Myslím že problém bude v lokalitě. Taky mám další info, z jiné lokality, že rychlost je kolem 22Mbit ale není problém 3 hodinový výpadek, a pak to "samo" zase neběhne.

Každopádně čím víc problémů u O2 se proflákne, tím líp pro nás ostatní....

Leeonku, já nemám konektivitu od 02 pro své klienty a ty časy pře x rokama kdy jsem z ADSL měl pár klientů připojeny jsoy dávno pryč a to myslím od našeho společného známého z Valach asi i víš. Mě jen fakt sere, že do té doby co jsem přešel na VDSL, řeším neustále neuvěřitelné problémy s Telefonikou. Není to problém jen u mě, ale i u mnoha jiných lidí a v jiných lokalitách a také se to ale netýká všech a některým to jede jak má. V každém případě jakákoliv takové fakta, které se dějí třeba u mě nahrávají jiným ISP .... já nevím, zda u tebe projde mít v podmínkách, že opravy jsou do 48 hodin a jim se to táhne tři týdny a navíc dělají podvody s měřením rychlosti. Jinak je jistě zajímavý poslední hovor, který jsem dnes v noci měl s technikem: http://rychlost.cz/forum/tema/2261/strana-9/ ... tak obrázek si můžete udělat sami...
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.

czatlantis

Buchar: na fóru rychlost.cz se mi nechce registrovat, ale co jsem proletěl ty tvoje posty, tak teda nevím, jestli není problém spíš někde jinde.
Že by O2 podplatili speedtest? to je taky dobrá blbost. Co tam píšeš "proč mi Telefonika O2 brání změřit si rychlost u nich a jak to slyším ze všech stran doporučuje dělat měření na speedtesttečka net .... čí to asi bude, že teď jsem tam provedl měření opět lživé !!! 36ms tak to je reálné , 23,20Mbit down je podvod a 2,02 up tak zhruba sedí...."
Znovu co jsem psal - je to tím, že speedtest používá víc spojení zaráz, proto to vyytíží to připojení na max co z toho jde vytáhnout. Takže jestli ti to jede 23/2 tak se nevztekej a buď rád, že ti to tak jede. :roll:

Za další píšeš o neveřejné IP adrese pro VDSL. No světe div se, máš pravdu jen s tou změnou. Dokonce se mi změnila dvakrát, ale samozřejmě že je veřejná/neveřejná je naprostá blbost. Jede mi na tom domácí server a naprosto normálně se odevšad dostanu. Nemáš to spíš nějak blbě nastavený?

Suma sumárum se vůbec nedivím těm operátorům, že tě nemají kam přepojit, protože se zdá, že ti to funguje úplně normálně.
Jinak já byl při přepojování z ADSL na VDSL den bez netu, takže ideálně jim to nefunguje, ael to co popoisuješ ty fakt vypadá, že se jen nudíš
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

czatlantis píše:Buchar: na fóru rychlost.cz se mi nechce registrovat, ale co jsem proletěl ty tvoje posty, tak teda nevím, jestli není problém spíš někde jinde.
Že by O2 podplatili speedtest? to je taky dobrá blbost. Co tam píšeš "proč mi Telefonika O2 brání změřit si rychlost u nich a jak to slyším ze všech stran doporučuje dělat měření na speedtesttečka net .... čí to asi bude, že teď jsem tam provedl měření opět lživé !!! 36ms tak to je reálné , 23,20Mbit down je podvod a 2,02 up tak zhruba sedí...."
Znovu co jsem psal - je to tím, že speedtest používá víc spojení zaráz, proto to vyytíží to připojení na max co z toho jde vytáhnout. Takže jestli ti to jede 23/2 tak se nevztekej a buď rád, že ti to tak jede. :roll:

Za další píšeš o neveřejné IP adrese pro VDSL. No světe div se, máš pravdu jen s tou změnou. Dokonce se mi změnila dvakrát, ale samozřejmě že je veřejná/neveřejná je naprostá blbost. Jede mi na tom domácí server a naprosto normálně se odevšad dostanu. Nemáš to spíš nějak blbě nastavený?

Suma sumárum se vůbec nedivím těm operátorům, že tě nemají kam přepojit, protože se zdá, že ti to funguje úplně normálně.
Jinak já byl při přepojování z ADSL na VDSL den bez netu, takže ideálně jim to nefunguje, ael to co popoisuješ ty fakt vypadá, že se jen nudíš

S tema verejka bych se moc neohanel - kdyz se podivas na 3G pripojeni, tak tam dostanes od O2 nejakou 10.0.0.0/8 adresa a pak mas "verejku", na kterou se ale zvenku neda dostat ... takze kdo vi, co jeste vymysleji ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

czatlantis

Jo tak o3G vím a štve mě to :-D ale tak tam to má přecejenom "dlouholetou tradici" a možná i trochu smysl (někdo se připojí přes mobil a má na notebooku rovnou veřejnou IP, což není zrovna nejlepší). Kdežto na xDSL byla odjakživa veřejná a takový čachry tam nemají moc smysl...a přijde mně divný, že by tím byli postiženi jen někteří
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

spravne by nemela byt verejna na DSL vubec ! prave diky takovemu trendu sr*t vsude verejne ip jsme ted tam kde jsme ... :( ipv4 konec
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

kdyz jich maj mraky, tak proc ne, oni by ipv4 adresy dosli tak jako tak
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam