❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rada Evropy: bezdrátový internet je možná škodlivý, raději h
Taky bych ty rádia zakázal
kolik na to už umřelo lidí
a když to zakážeme tak to stejně nikoho neomezí
vidím že jim to pořád pálí...

vidím že jim to pořád pálí...
0 x
ja bych hlavne zakazal mobily a televizi , a satelit a v podstate i elektriku
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
To potes koste , sem zvedavej kolik klinetu si to precte a bude chtit zrusit net

0 x
Na druhou stranu, nekde si vsimli toho, ze stromy, ktere jsou v blizkosti wifi spoju, usychaji casteji a maji horsi kvalitu listi. Vyslo to jako zaver nejakeho vyzkumu kdesi v EU. Pokud to je pravda, tak to asi nic zdraveho nebude. Ostatne DDT bylo take pokladano za neskodne mnoho let a podobnych prikladu jsou tisice.
Samozrejme v tom pripade by se jako prvni mely zakazat mobily, protoze mit az 1W vykon 2cm u hlavy je precijen horsi nez nejakych 40mW wifi minimalne metr od hlavy (ntb).
Samozrejme v tom pripade by se jako prvni mely zakazat mobily, protoze mit az 1W vykon 2cm u hlavy je precijen horsi nez nejakych 40mW wifi minimalne metr od hlavy (ntb).
0 x
Zda je horší 1W u hlavy na 900 Mhz nebo 40 mW metr od hlavy na 2,4 Ghz je otázka. Ono může hrát i to, že 2,45 GHz je rezonanční frekvence molekuly vody a tím pádem se bude lépe pohlcovat a předává energii (proto je toto pásmo i oblíbené u mikrovlnných trub). V podstatě při pohlcování dojde k trhání vazeb mezi molekulami (ne k trhání molekul na atomy, to je jiná frekvence a výkon) a jsou nuceny se natáčet dle působení toho elmag pole. Normálně ty molekuly jsou v nějakých shlukách o pár kusech k sobě natočeny. Po přestání působení má trvat hodiny, než se zase uspořádají do své přirozené struktury.
Takže je možné, že pokud to wifinou hodně smažíš trvale v úzkém svazku, tak ty stromy v cestě vysušuješ nebo narušuješ přirozené proudění vody v nich a může se to projevit. Ale pořád se mi ty výkony s ohledme na vzdálenost zdají dost malé na to, aby se to v reálu projevilo (zase když to bude X let, tak čert ví).
To už se mi zdá pravděpodobnější, že nasraní wifináři chodí v trase spoje a podlejvají stromy randapem, aby chcíply a nestínily spoj.
Naopak, ber to jako obchodní příležitost. Zrušíš jim domácí wifinu, vyhodíš mikrovlnnou troubu a dodáš horkovzdušnou místo toho, položíš a zalištuješ rozvod Ethernetu po baráku (minimálně Cat7 dráty a Cat6 zásuvky, ať myslíme na budoucnost). Estétům zasekáš do zdi. Vliv wifi přípojky k domu odstíníš úpravou domu na faradayovu klec - nalepíš pokovené fólie na okna (čímž i vylepšíš obvykle trošku termoizolační vlastnosit a zhoršíš průnik oknem zlodějem, další pozitiva), vytapetuješ tapetama s měděnou vrstvou a vymaluješ. Pokud je klient echt paranoidní, tak mu v rámci toho na ty fólie dáš peizoelektrické šumové měniče pro zabránění odposlechu odrazem. To hodí v součtu slušnou sumičku. Připojení k Internetu k tomu pak dáš na 5 let jako buonus zdarma, protože ho budeš potřebovat, aby jsi po něm dostal odposlech z toho odstíněného bytu ven a toto nabídneš patříčným zájmovým skupinám za drobný poplatek, čím to cele monetarizejš podruhé. Na můj účet pošleš 5% inkasované částky jako licenční poplatek za business plán.
Ale nesmál bych se. Nějaké individuum z EU si toho výplodu Rady Evropy učitě všimne a zahájí svatý boj. Zvláště bude-li nezištně podpořeno kabelovými telco operátory.
Takže je možné, že pokud to wifinou hodně smažíš trvale v úzkém svazku, tak ty stromy v cestě vysušuješ nebo narušuješ přirozené proudění vody v nich a může se to projevit. Ale pořád se mi ty výkony s ohledme na vzdálenost zdají dost malé na to, aby se to v reálu projevilo (zase když to bude X let, tak čert ví).
To už se mi zdá pravděpodobnější, že nasraní wifináři chodí v trase spoje a podlejvají stromy randapem, aby chcíply a nestínily spoj.

ppp76 píše:To potes koste , sem zvedavej kolik klinetu si to precte a bude chtit zrusit net![]()
Naopak, ber to jako obchodní příležitost. Zrušíš jim domácí wifinu, vyhodíš mikrovlnnou troubu a dodáš horkovzdušnou místo toho, položíš a zalištuješ rozvod Ethernetu po baráku (minimálně Cat7 dráty a Cat6 zásuvky, ať myslíme na budoucnost). Estétům zasekáš do zdi. Vliv wifi přípojky k domu odstíníš úpravou domu na faradayovu klec - nalepíš pokovené fólie na okna (čímž i vylepšíš obvykle trošku termoizolační vlastnosit a zhoršíš průnik oknem zlodějem, další pozitiva), vytapetuješ tapetama s měděnou vrstvou a vymaluješ. Pokud je klient echt paranoidní, tak mu v rámci toho na ty fólie dáš peizoelektrické šumové měniče pro zabránění odposlechu odrazem. To hodí v součtu slušnou sumičku. Připojení k Internetu k tomu pak dáš na 5 let jako buonus zdarma, protože ho budeš potřebovat, aby jsi po něm dostal odposlech z toho odstíněného bytu ven a toto nabídneš patříčným zájmovým skupinám za drobný poplatek, čím to cele monetarizejš podruhé. Na můj účet pošleš 5% inkasované částky jako licenční poplatek za business plán.

Ale nesmál bych se. Nějaké individuum z EU si toho výplodu Rady Evropy učitě všimne a zahájí svatý boj. Zvláště bude-li nezištně podpořeno kabelovými telco operátory.

0 x
Tak busines plan dobrej ... jeste tu mit nejakyho takovyho paranoidniho vatare co by na to mel prachy
S tim ze se toho nekdo chytne aby se zviditelnich na ptakovine tomu verim ....i kdyz kabelovej operator ho asi podporovat nebude protoze sou zprovazany vselijak s tema mobilnima takze by si delali do vlastniho pisecku ... ani vodoprdi u nas do teho nepujdous tim jak skupujou posledni dobou wifi site

S tim ze se toho nekdo chytne aby se zviditelnich na ptakovine tomu verim ....i kdyz kabelovej operator ho asi podporovat nebude protoze sou zprovazany vselijak s tema mobilnima takze by si delali do vlastniho pisecku ... ani vodoprdi u nas do teho nepujdous tim jak skupujou posledni dobou wifi site

0 x
já co takhle slýchám od lidí, kterým jsem dělal domácí wifi tak jsem jim říkal, nedávejte si ten router na noční stolek a když už tak si ho vypněte aby vám v noci nesvítil do palice a odpověď byla taková, "nám je to jedno...."
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Mobily by mohly způsobovat rakovinu mozku
http://www.ct24.cz/svet/125847-mobily-by-mohly-zpusobovat-rakovinu-mozku/
http://www.ct24.cz/svet/125847-mobily-by-mohly-zpusobovat-rakovinu-mozku/
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
a já jinde čet že přispívají k tvorbě rakoviny což je trochu jinej význam.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Nemuzu si pomoci, ale na lidstvo pusobi daleko vyznamnejsi a smrtelnejsi vlivy nez nejaky el.mg. zarezi za soucasne regulace ...
Mozna to bude mit efekt ten, ze CTU zacne
konecne
poradne resit ty co malej vysoko pres limit atd atd, vsak to zname, ze ?
zbozne to prani 
EDIT : Ale jak znam EU a podobne pablby, tak jak uz nekdo psal - urco se najde nekdo kdo zahaji valku proti kazdymu MW zareni - i tomu z Vesmiru

Mozna to bude mit efekt ten, ze CTU zacne

EDIT : Ale jak znam EU a podobne pablby, tak jak uz nekdo psal - urco se najde nekdo kdo zahaji valku proti kazdymu MW zareni - i tomu z Vesmiru

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...