Ahoj,
kolik kdo máte v reálu naházenejch na jednom iface VLANů? Nám se třeba stává, že pokud dáme víc než 6 na jeden iface, rapidně klesá propustnost. Řešíme to potom tak, že vytváříme další VLANy na jiných fyzických portech a tím se to snažíme rozdělit.
Je to vlastnost? Železo je x86 Supermicro X7SBI-LN4
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
iface a VLANy
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
iface a VLANy
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
v jakym řádu rychlostí mluvíš? Mohl bych to testnul jelikož mám na jednom ethernetu 16 vlanů a nic nepozoruji. Vlastně jsem to testoval i na RB450G kde aktuálně je připravených emm něco přes 50 vlanů a mám to tady na stole takže to můžu testovat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:v jakym řádu rychlostí mluvíš? Mohl bych to testnul jelikož mám na jednom ethernetu 16 vlanů a nic nepozoruji. Vlastně jsem to testoval i na RB450G kde aktuálně je připravených emm něco přes 50 vlanů a mám to tady na stole takže to můžu testovat.
počítám do 800Mbit součtem všech VLAN
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
Nemáš to lehce nabořený sdílením IRQ? Je možné, že omezenou propustnost to má i bez vlanů, jen se to projeví při daleko vyšším toku než s nimi. Ale je to výstřel do tmy
Každopádně ani Skopčákmikro není záruka, že problémy s propustností díky sdílení linek a IRQ nenastanou (osobní zkušenost, hádalo se to občas taky).

0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
pfadmin píše:Nemáš to lehce nabořený sdílením IRQ? Je možné, že omezenou propustnost to má i bez vlanů, jen se to projeví při daleko vyšším toku než s nimi. Ale je to výstřel do tmyKaždopádně ani Skopčákmikro není záruka, že problémy s propustností díky sdílení linek a IRQ nenastanou (osobní zkušenost, hádalo se to občas taky).
IRQ je ok, kazdej fyzickej iface ma svoje IRQ, vyhodil sem i USBcka na samostatny IRQ.. bez VLANu s propustnosti problem neni, jeste tedy vyzkousim jinou sitovku do PCIe
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
Jo, pozoroval takový problém a byla to otázka low cost debilního switche, který uměl v HW řešit jen max 8 VLAN na port a jak jich bylo víc, tak to už obsluhoval interní CPU míto hradlového pole a celková propustnost switchme přes ten port klesla do výšin vytáčeného internetu...
co to bylo za šmejd si už nepamatuji, letělo to hnedka oknem.
co to bylo za šmejd si už nepamatuji, letělo to hnedka oknem.
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
switchem to urco neni. za routerem je ProCurva 2610G-48, zkousel sem i na EdgeCore 4528FLV, na C2960.
Dal sem na test do PCI-X Dual server adapter od Intelu a dostanu o cca 60Mbit vic, ale CPU jede na 80%
coz nechapu proc. Pri stejnym toku pres integrovany karty jede na max 20%. Zitra v noci zkusim jeste update na nejakou 5kovou verzi (s naivnim doufanim, ze bude treba vyladenejsi driver nebo neco podobnyho)
Dal sem na test do PCI-X Dual server adapter od Intelu a dostanu o cca 60Mbit vic, ale CPU jede na 80%

0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
ta petka by mohla pomoci, nebot v ni je zasadni pokrok v podpore intelovych karet
0 x