moju zahadu uz riesi 8 ludi, zatial nikto neprisiel na nic co by pomohlo.

Zahada spociva v mojej wifi sieti, mozno u providera,... no neviem...
Po lokalnej sieti idem 50-60Mbit/sek, skusam stahovat lokalne z ftp,http a ide to vzdy vyborne, este raz 50-60Mbit/sek.
Ako nahle zacnem stahovat nieco z ineternetu, ide to velmi velmi zabrzdene, 1/3 - 1/4 z rychlosti konektu.
1) Z gateway(linuxovy box), mimochodom su na sieti dva zapojene redundantne, skusam to cez oba boxy a ide to plnou rychlostou konektu.
2) Z prveho hopu mi to ide 800kBit/sek, z dalsieho vzdialenejsieho hopu v poradi mi to ide 400kBit/sek.
3) Sranda je ale taka, ze ak si rychlost linky zmeriam badwitchom z mikortiku, ktory je niekde v nete na mikrotik, ktory je hocikde v mojej sieti tak mi to ide plnou rychlostou konektu.
4) Ak na lokalnej masine uzivatelovi nastavim proxy server(teda gateway) ide to plnou rychlostou, ak proxynu vyhodim ide to 1/3 - 1/4 rychlosti konektu.
Problem zacal len tak jedneho krasneho dna, bez toho aby niekto nieco nastavoval, menil, rusil....
Pouzivam RB433AH, miniPCI karty R52Hn, nstream a novy protokol nv2, cela siet je routovana.
Takze GATEWAY su 2linuxove boxy---ethernet--->RB433AH s kartou R52Hn---PTP--->RB433AH s kartou R52Hn(prvy hop)---PTP--->RB433AH s kartou R52Hn(druhy hop) .....
Prosim vas o radu, napady, pripomienky... Budem Vam velmi vdacny...
v pripade ak by ste ma chceli kontaktorvat: