resim ted neco zajimaveho
klient ma 16Mb ,na hranicni router mu to da bandwidth testem TCP 1count plnou rychlost ale do netu tak polovinu a kolisa, s postupnym pridavanim connection se mu zveda rychlost do netu s 10count ma plnych 16Mb a drzi.
Conectivita na hranicni router predana portove na Vlanu.
budu rad za kazde nakopnuti dekuji.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Divne chovani netu
delaji to vsichni v cele siti. testovano z klientskych RB
resim to spis jako problem v dodavane konektivite ,par napadu mam ale potreboval bych je od vas potvrdit
resim to spis jako problem v dodavane konektivite ,par napadu mam ale potreboval bych je od vas potvrdit
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
a kdyz se pripojis PC primo na linku od dodavatel? Tohle tema je vecnej boj.. Nekomu to chodi dobre nekomu ne. Pak nabidnes klientovi treba 100Mbit na optice a on Ti druhej den vola, ze neudela ani 20. Nikdy jsme 100% neprisli na to, co to zpusobuje. Dela to i na L1. Nekdy to vypada vazne na problem v konektivite, nekdy na problem s velikosti TCP okna ve Windows Scalingu (problem uploadu).
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
miract píše:Moc L2 prvku v ceste.
proc se to deje i na lambde?
podle me je uplne jedno, kolik je tam L2 prvku v ceste, ale cim veci RTT, tim horsi vysledek na 1 spojeni.
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
sub_zero píše:miract píše:Moc L2 prvku v ceste.
podle me je uplne jedno, kolik je tam L2 prvku v ceste, ale cim veci RTT, tim horsi vysledek na 1 spojeni.
Odeslal jsem svuj prispevek par vterin po tobe, tak jsem ten tvuj predem necetl. Znami presne tohle resil, uz byl uplne bezradnej, tak nahradil hranicni switch routerem(v te dobe tusim RB1000) a nahle bylo po problemu.
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
miract píše:sub_zero píše:miract píše:Moc L2 prvku v ceste.
Odeslal jsem svuj prispevek par vterin po tobe, tak jsem ten tvuj predem necetl. Znami presne tohle resil, uz byl uplne bezradnej, tak nahradil hranicni switch routerem(v te dobe tusim RB1000) a nahle bylo po problemu.
no moment a ten pocet L2 myslis ve sve siti nebo celkove po ceste az ke zdroji? Protoze dobre, svoji infrastrukturu si pohlidas, ale pochybuju, jak budes treba Dialu diktovat, kolik a jakych boxu ma mit po ceste. Ja mam spis zase pocit, ze to je problem Windowsu nebo Mikrotiku.
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
takze upresneni :
v me siti vse chodi na 1 spojeni TCP na doraz co patere technologicky zvladnou az k hranicnimu routeru respektive az do L2 G switche za nim ,je tam pro test pichnuta RB450G. dodavatel inetu ma Catalyst 29xx.
mimo spicku v noci
od klienta na RB450G........................1C-36Mb/10C-32Mb
od klienta ke kolegovi do site......... max1C-24Mb/10C-32Mb
prez den ve spicce
od klienta na RB450G.........................1C-36Mb/10C-32Mb
od klienta ke kolegovi do site..........max1C-7-8Mb/10C-20Mb
v me siti vse chodi na 1 spojeni TCP na doraz co patere technologicky zvladnou az k hranicnimu routeru respektive az do L2 G switche za nim ,je tam pro test pichnuta RB450G. dodavatel inetu ma Catalyst 29xx.
mimo spicku v noci
prez den ve spicce
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
takze ta 450ka je pichnuta az do Tvyho nejakyho core switche, kterej je mezi Tvouji iGW a switchem poskytovatele, jo? a zkousel sis misto ty 450ky pichnout notas a zkusit to do te site kolegy? To je celkem podstatnej test...
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
Resil jsem stejne problemy, ovsem jen u nekterych lidi. Dosel jsem k tomuto:
1.Avast, NOD32 a jeste cosi omezuji rychlost, upload jednoznacne, na cca 6-8Mbps, download jak kdy
2.V routerech tplink vadny ovladac atheros sitovek - hlasi tcp lost segment, snizi window a proto klesne rychlost na cca polovinu, to se ale tyka jen openwrt verzi a ostatnich, ktere na tom stoji, jiz reportovano vyvojarum, pracuji na tom
2. "dvojí shapping" - přímo na bráně klienta jsem omezoval (generování SQ z DHCP, easy) a pak centrálně podle zátěže a času. Při použití této kombinace to prostě mrdalo a to bez ohledu na to, jaký typ fronty jsem použil (rychlost klienta v SQ na bráně byla vždy výrazně vyšší, než ta na na centralu). Odstranil jsem ty SQ pravidla z DHCP a nechal jen u wifin PCQ pro rozdělování konektivity upliku, u optik jsem to nehcal hole. Rekl bych, ze se mirne zvedla zatez centralniho routeru, ale jako dobry, to se dalo cekat.
3. V nekterych konkretnich pripadech to byly vadne Windows, pri mereni linuxem, nebo firemnimi ntbk to bylo OK. To jsem videl u freebone na FB:
http://www.speedguide.net/downloads.php
Kombinace techto reseni problem temer odstranila, obcas se nekdo najde, ale jsou to vadne Windows. Alespon zatim
1.Avast, NOD32 a jeste cosi omezuji rychlost, upload jednoznacne, na cca 6-8Mbps, download jak kdy
2.V routerech tplink vadny ovladac atheros sitovek - hlasi tcp lost segment, snizi window a proto klesne rychlost na cca polovinu, to se ale tyka jen openwrt verzi a ostatnich, ktere na tom stoji, jiz reportovano vyvojarum, pracuji na tom
2. "dvojí shapping" - přímo na bráně klienta jsem omezoval (generování SQ z DHCP, easy) a pak centrálně podle zátěže a času. Při použití této kombinace to prostě mrdalo a to bez ohledu na to, jaký typ fronty jsem použil (rychlost klienta v SQ na bráně byla vždy výrazně vyšší, než ta na na centralu). Odstranil jsem ty SQ pravidla z DHCP a nechal jen u wifin PCQ pro rozdělování konektivity upliku, u optik jsem to nehcal hole. Rekl bych, ze se mirne zvedla zatez centralniho routeru, ale jako dobry, to se dalo cekat.
3. V nekterych konkretnich pripadech to byly vadne Windows, pri mereni linuxem, nebo firemnimi ntbk to bylo OK. To jsem videl u freebone na FB:
Kód: Vybrat vše
Freebone s.r.o. Pro uživatele, kteří dostali možnost testovat 100 Mbit/s FTTH a používají MS Windows. Je potřeba upravit nastavení MS Windows, které ve své výchozí konfiguraci dovolují reálnou rychlost downloadu okolo 33 Mbit/s. Uživatelů Linuxu se to netýká. Pro optimalizaci je možné využít program TCP Optimizer. Dále je třeba mít na... paměti, že většina domácích gatewayí/routerů, pokud je používáte, má rychlostní limit okolo 50 Mbit/s.
http://www.speedguide.net/downloads.php
Kombinace techto reseni problem temer odstranila, obcas se nekdo najde, ale jsou to vadne Windows. Alespon zatim

0 x
Lukas Kristek
level píše:takze upresneni :
mimo spicku v noci
prez den ve spicce
Ja bych rekl, ze tvuj dodavatel ma ve spicce malo konektivity. Presne tak se mi to chovalo. Proste agregujes. Nic jineho za tim nehledej.
0 x
level píše:takze upresneni :
mimo spicku v noci
prez den ve spicce
Ja bych rekl, ze tvuj dodavatel ma ve spicce malo konektivity. Presne tak se mi to chovalo. Proste agregujes. Nic jineho za tim nehledej.
0 x
RB450G je paralelne pichnuta s hranicnim routerem v L2gigabit switchi, ten de do Catalistu dodavatele.
testy delam jak od klientu (vse RB411 nebo 711) tak z pateri Bandwidth testem na 1conn.
na RB450G nemam problem odkudkoliv to da max ,do netu to je vzdy mene a abych dosahl stejneho vysledku musim dat 10conn.
testy delam jak od klientu (vse RB411 nebo 711) tak z pateri Bandwidth testem na 1conn.
na RB450G nemam problem odkudkoliv to da max ,do netu to je vzdy mene a abych dosahl stejneho vysledku musim dat 10conn.
0 x
Něco podobného se nám stalo před dvěma měsíci, spoj přes Alcomu na optiku. Přes jedno spojení nedal víc jak +- 10 Mb s dalším spojením dalších +- 10 Mb a tak dále až do kapacity spoje upload v pořádku. Po třech dnech laborování se zjistilo že je něco vadného v ODU výměna ODU na obou koncích spoje nepomohlo, asi to nebyla tak vážná závada
Pak se zjistilo, že si jiný poskytovatel namontoval 10 GHz rádio vedle našeho, na straně dodavatele konektivity a vlezl nám do kanálu. Po domluvě se přeladil a vše fachá jak má. Netvrdím, že je to stejné i u tebe, ale třeba ti to pomůže.

0 x