❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PCI vs. PCI-E - zkusenosti ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

PCI vs. PCI-E - zkusenosti ?

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Ahoj vsem,

na foru vyatty sem narazil na pozadavek na opticke PCI-E karty ... Docela by me zajimalo, zda nekdo tyhle karty ma a pouziva ? Jde mi ted o hlavne rozdil PCI vs. PCI-E. Rozdil v rychlosti, zatizeni zbytku pocitace pri prenosech mezi kartami a tak ...

http://www.alibaba.com/product-gs/336220680/PCI_E_gigabit_ethernet_network_card.html - za ty prachy slusny :D

Predem diky za odpovedi ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

nasel jsem je uz pred delsi dobou, ale tady to nikdo neprodava a nejak se mi nechtelo riskovat 300 usd za neproverenou kartu. navic mi ta cena taky neprijde zrovna dobra, 6 litru za pouhou redukci pciex na dva SFP sloty.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

baz píše:nasel jsem je uz pred delsi dobou, ale tady to nikdo neprodava a nejak se mi nechtelo riskovat 300 usd za neproverenou kartu. navic mi ta cena taky neprijde zrovna dobra, 6 litru za pouhou redukci pciex na dva SFP sloty.

Vim ze prodava, ale pri nejakem tom pozadavku na i4wifi ci APSA a.s. by se snad neco povedlo domluvit. $300 riskovat je dost, ale jinak mi ta karta prijde celkem ok, kdyz vezmes, ze to kupuje provider do patere a ne jouda do baraku co chce vse nejlepsi, nejspolehlivejsi, nejrychlejsi a nejlevnejsi ...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

určitě pcie. Předně vnitřní komunikace probíhá na stejnym principu jako u pcix a taky má dneska většina moderních desek podstatně kratší cestu k procesoru z pcie než pci který jde většinou přes další můstek. Pro OS neni rozdíl mezi pci a pcie, chová se to pro něj stejně takže stačí zaručil kompatibilitu HW a SW tedy ethernetu a OS. Jenom pozor na to, že některý desky maji například druhej PCIe slot vyvedenej z můstku dal jako PCI, tam by to mohlo brzdit a zvyšovat latenci k CPU a tedy i nižší propustnosti. Některý procesory tušim maji dokonce PCIe linky přímo z CPU vyvedený na sloty tak je třeba koukat i na tuhle věc která jistě taky napomůže k výkonu... aby ne, ty linky jsou primárně určený pro živení grafický karty.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

lwq
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:určitě pcie. Předně vnitřní komunikace probíhá na stejnym principu jako u pcix a taky má dneska většina moderních desek podstatně kratší cestu k procesoru z pcie než pci který jde většinou přes další můstek. Pro OS neni rozdíl mezi pci a pcie, chová se to pro něj stejně takže stačí zaručil kompatibilitu HW a SW tedy ethernetu a OS. Jenom pozor na to, že některý desky maji například druhej PCIe slot vyvedenej z můstku dal jako PCI, tam by to mohlo brzdit a zvyšovat latenci k CPU a tedy i nižší propustnosti. Některý procesory tušim maji dokonce PCIe linky přímo z CPU vyvedený na sloty tak je třeba koukat i na tuhle věc která jistě taky napomůže k výkonu... aby ne, ty linky jsou primárně určený pro živení grafický karty.

Bracha mam jednu z nejluxusnejsich desek pro AMD a ma tam 4x PCI-E pro grafiky a to nemluvim o dalsich co tam jsou - to by mohl byt velmi povedeny router ...

Jen ty karty jeste ... :wink:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

já používám Asus P5Q premium. Potřeboval jsem hodně ethernetů a 4 jsou rovnou na základní desce skrz pcie a je luxusní kompatibilita v mikrotiku. Pak to má ještě 4 sloty pro pcie a když je osadíš všechny, tak deska rozloží pcie linky tak, že na každej slot vychází 4 linky což stačí například i pro ethernetovou kartu se 2 ethernety který tam mám. Celkem 8 ethernet portů. Uptime 125 dní. Něco přes 80 vlanů. Jenom je blbý že je to dneska už zastaralá patice.

http://www.abacus.cz/site-a-san-prvky-e ... c2769.html

tyhle tam mám. Jednu z nich, už nevim jakou :-D

mám do abacusu páky takže to dodaji do cca měsíce a jednu maji skladem ale ty si vlastně chtěl optickou co.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dr.Easy » 14 years ago

ahoj,

mam skromny dotaz :). pouziva tu nekdo gbit optickou kartu do PCI slotu? Rozjizdime docela jeden vesti projekt a potrebujeme primo optiku z routeru, router, ktery na to mam vyhraneny ma bohuzel pouze PCI sloty, je to celer 2,5Ghz, na sluzby a traffic, co tam pobezi to maximalne staci (premysleli jsme i nad atomem), ale nakonec zbyl... a rad bych ho pouzil.

PCI slot by mel byt schopny rychlosti do 1gbitu v klidu prenest, hm? s timhle jsem se jeste nesetkal, tak kdyby nekdo mel nejakou zkusenost. diky :)
0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...