http://www.novinky.cz/internet-a-pc/222881-vlada-schvalila-strategii-pro-zrychleni-internetoveho-pripojeni-v-cesku.html
Mobilnim operatorum se to bude pekne podnikat, nove frekvence s LTE bude silny tahoun z hlediska zajmu netu a nejen toho mobilniho, za nejaky ten patek se jim zaplati cena nakupu licence i technologie a rejzujeme vesele dal...
Neni na case, aby CTU uvolnilo nejake rozumne frekvence i pro bezdratove ISP ? Do nekonecna se na 5tce pusobit neda...
PW
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
mobilni OP´s si koupi frekv. na LTE,co uvolni CTU pro WiFi ?
mobilni OP´s si koupi frekv. na LTE,co uvolni CTU pro WiFi ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
co ti brání v tom aby jsi se stal virtuálnim mobilnim operátorem a mohl "využívat jejich frekvence a jejich body"?
Stejně si myslim že to jak to oni vidí, se tak nestane. Vždycky jak něco řídí vláda, tak to do 2 let vyhasne. Těžko si i představuju jak připojí nějakou oblast kde každej bude mít minimálně 2Mbit a vůbec bych chtěl vidět tu technologii. Operátoři už teď brečí, že jim mobilní internet zabírá kapacity a co budou dělat pak? Proč se vlastně ČR furt sere do bezdrátů? Nějak nevidim v okolních zemích masivní nasazování bezdrátů.
Stejně si myslim že to jak to oni vidí, se tak nestane. Vždycky jak něco řídí vláda, tak to do 2 let vyhasne. Těžko si i představuju jak připojí nějakou oblast kde každej bude mít minimálně 2Mbit a vůbec bych chtěl vidět tu technologii. Operátoři už teď brečí, že jim mobilní internet zabírá kapacity a co budou dělat pak? Proč se vlastně ČR furt sere do bezdrátů? Nějak nevidim v okolních zemích masivní nasazování bezdrátů.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
ne ne chlapci ... bude pekne 50 - 100 mego v mobilu ... huraaaa
... ne delam si pr*el ... protoze me to pripomelo, jak me tuhle novinku vykladal jeden nas uzivatel a musel jsem se mu smat ...

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
hapi píše:Vždycky jak něco řídí vláda, tak to do 2 let vyhasne.
To je pravda. Stačí bezdrátová praha a další projekty
hapi píše:Proč se vlastně ČR furt sere do bezdrátů? Nějak nevidim v okolních zemích masivní nasazování bezdrátů.
Seš snad pro to aby všude bylo ADSL? Seš na ISP foru

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
dsl ne ... on jiste myslel optiku atd .. proste alternativni moznosti k bezdratu .. tedy "draty" 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
jo jasně, dráty. Kdyby obce a úřady povolovaly výkopy jak na běžícím pásu a dokopaly lidi aby to prostě podepsaly v zájmu rozvoje netu, to bych byl okamžitě pro optiku do země která má smysl.
Hmm, byl jsem v zahraničí na dovolený a nijak jsem si nikde nevšimnul nějakých wifin nebo nějakých sajtů pro wifisty v takových měřítkách jako tomu je v ČR. Když už něco bylo, tak max mezi třeba výrobními halami nebo podobný věci.
Hmm, byl jsem v zahraničí na dovolený a nijak jsem si nikde nevšimnul nějakých wifin nebo nějakých sajtů pro wifisty v takových měřítkách jako tomu je v ČR. Když už něco bylo, tak max mezi třeba výrobními halami nebo podobný věci.
0 x
ze by v zahranici na temer nepritomnost Wi-Fi meli podil i 3G site, ktere tam jsou rozhodne dyl, nez u nas ? Nebo maj vic DSL ustreden nebo nevim
V chorvatsku sem pred 2 roky videl jen asi 2APcka a par paternich spoju v meste s cca. 3000 obyvateli...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Ja byl letos v zari 14 dnu v Anglii(od jinu na sever) a jedinou outdoot wifi, kterou jsem videl, bylo nejake nano v Edimburku. 

0 x
-
miract píše:Ja byl letos v zari 14 dnu v Anglii(od jinu na sever) a jedinou outdoot wifi, kterou jsem videl, bylo nejake nano v Edimburku.
ja tam byl tri roky

mimochodem podobna situace je v nemecku, francii a prakticky ve vsech "vyspelych" zemich evropy. ukrajina, slovensko, cechy, polsko, madarsko - to je wifi raj. jsme bastliri, velci operatori vyderaci a tak je tu prosto pro WIFI ISP. bohudik.
zajimave bude ale sledovat vyvoj "internetizace" byvale ruske federace. internet uz se tam pomalu rozdi, na stejne urovni jsou tam adsl linky ve velkych mestech a wifi v ridceji osidlenych oblastech. trh se tam rozjizdi a jeste dlouho bude, a urcite by bylo zajimave tam nejakou wifi sit postavit ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

No vsak ja psal o outdoot, a to jsem hodne profesne deformovan a porad cumim po strechach a kominech. 
Atim dns mas pravdu, segra ho tam mel, ale rychlost taky nebyla nijak zavratna.

Atim dns mas pravdu, segra ho tam mel, ale rychlost taky nebyla nijak zavratna.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych do tý sítě na východě šel taky.
0 x
hapi píše:jo jasně, dráty. Kdyby obce a úřady povolovaly výkopy jak na běžícím pásu a dokopaly lidi aby to prostě podepsaly v zájmu rozvoje netu, to bych byl okamžitě pro optiku do země která má smysl.
no když vidím jak úřady dokopávají nějaké farmářky k tomu aby se dodělala dálnice tak to je asi trochu bez komentáře, stejnak ve spoustech větších městech i menších optika je a na ty vesnice se bezdrátem dotáhne
honzam píše:hapi píše:Vždycky jak něco řídí vláda, tak to do 2 let vyhasne.
To je pravda. Stačí bezdrátová praha a další projektyhapi píše:Proč se vlastně ČR furt sere do bezdrátů? Nějak nevidim v okolních zemích masivní nasazování bezdrátů.
Seš snad pro to aby všude bylo ADSL? Seš na ISP foru
nevíte jestli se bude rozprodávat HW z bezdrátové prahy? měl bych zájem. ten projekt byl takový nesmysl, že jsem nic horšího neviděl a zase kolik to stálo peněz

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
trochu jinak a podrobněji http://www.lupa.cz/clanky/digitalni-ces ... o-zelenou/
to co tam píšou o těch rychlostech asi trochu zaspaly ne? To přece běží nám na vesnicích už několik let.
to co tam píšou o těch rychlostech asi trochu zaspaly ne? To přece běží nám na vesnicích už několik let.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
njn ... zase nejake "centralni planovani" ... jo super miluju tyhle myslenky ..
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education