❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Win 7 pevná IP x DHCP

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Peyrak

Win 7 pevná IP x DHCP

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

Vysvětlete mi někdo fungování win7 co se týká sítí. Když tam dostanu od DHCP přidělené nastavení IP, maska, GW a 2 DNS, tak mi to napíše, že připojení k inetu je k dispozici, když tam to samý zadám ručně tak mi to napíše, že inet není k dispozici a nepustí mě to ani na webovky routeru, firewall tam žádnej není. Podle čeho to zjišťuje??? Dá se to nějak zmrtvit??? Díky
0 x

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

to je nejaky podezrely chovani. mam 7 v ruznych edicich na x strojich, na vetsine se pouziva dhcp. na nekterych je to rucne nastaveno. funkcne zadny rozdil.
tedy jen snad kosmeticky - nekde je na ikonce site (dole v liste vpravo u hodin) takova mala modra zemekoule, kdyz je net dostupny. nekde je jen seda ikonka. zatim jsem nevysledoval proc, ani me to nezajimalo. dulezita je funkce.
ale na nastaveni dhcp/rucni je to opravdu sumafuk, funguji obe.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

kdyz chces pingnout na router, co ti to vypise?
0 x

Peyrak

pingnu kamkoliv, i seznam.cz, google cokoliv, DNS tedy šlape, ale třeba ssh, ftp, www Tě z kompu pryč nepustí, dokud to nezačne hlásit že net je k dispozici, když to nastavení dám růčo tak to občas jde a občes ne, třeba 10min tak, pak zas 10min naopak, .... fakt to nechápu
0 x

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

chyba v sitovce/stroji/nabourany win.
0 x

Peyrak

Teď aktuálně to tu shodně dělaj dva funglový kompy, jeden z mironetu, druhej comfor, jednou v historii už se mi to tu ale stalo, myslím že na vistách
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jo tak něci podobnýho se mi taky na win7 stalo. Je to jenom další paskvil od microsoftu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků