❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

U:FON - telefon na technika

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
knedlik
antispam: Ano

U:FON - telefon na technika

Příspěvekod knedlik » 14 years ago

Nevíte někdo číslo na technika od "U:FON" .
Budeme budovat trasu, která jde skoro souběžně s jejich a tak bych se chtěl zeptat v jakém pásmu jedou a pokud by to byla náhodou 10-ka, tak se domluvit na koordinaci.
Zkoušel jsem jejich stránky, ale tam nějaká "technická" infolinka není. To co mají na stránkách je jenom pro obchod. I to jsem zkusil a přehazovali si mě jak horký brambor a nakonec to automat ukončil s tím, že se mi ozvou (operátor na infolince se asi dlouho vykecával s člověkěm co volal těsně předemnou :-D )
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

knedlik píše:Nevíte někdo číslo na technika od "U:FON" .
Budeme budovat trasu, která jde skoro souběžně s jejich a tak bych se chtěl zeptat v jakém pásmu jedou a pokud by to byla náhodou 10-ka, tak se domluvit na koordinaci.
Zkoušel jsem jejich stránky, ale tam nějaká "technická" infolinka není. To co mají na stránkách je jenom pro obchod. I to jsem zkusil a přehazovali si mě jak horký brambor a nakonec to automat ukončil s tím, že se mi ozvou (operátor na infolince se asi dlouho vykecával s člověkěm co volal těsně předemnou :-D )

10ka to na 99.9% nebude, bud klidnej :wink: 18/38GHz
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

judzin

Příspěvekod judzin » 14 years ago

Tim bych si nebyl tak jistej urcite maji i trasy v 10tce, jinak ti snad staci spektrak ne?
0 x

4gd1

Příspěvekod 4gd1 » 14 years ago

v Olomouci bezne Alcomy v 10G...
0 x

knedlik

Jsem byl v klidu až do posledního příspěvku :-) .
Už jsem se propracoval k p. Samkové, která to má na starost. Nebudu sem psát její telefon, ale tady je telefon přímo ze stránek U:FONa (226 237 100), nějak jsem ho prve přehlídl. Na tomto čísle mě milá paní sekretářka dala číslo na p. Samkovou. Takže kdyby to náhodou ještě někdo potřeboval, tak ví jak na to. :-)
0 x

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

4gd1 píše:v Olomouci bezne Alcomy v 10G...

kde? na kastanove je 38 GHz od GTS, pripojeno na silo na hamerske.
na foerstrove je optika od GTS a kably ufona pokud vim vedou do budky GTS. ty alcomy nepatri ufonu, ale riu, jsou na vedlejsim stozaru. a staci se podivat, kam od nich vedou kably, vede to do toho spodniho racku co je na chodbe u vychodu na strechu po prave strane, v racku jsou k nim i napajeci zdroje a je to pripojeny do switche ES4612 nebo jakyhosi linksysu, zas az tak moc jsem to nestudoval :)
o jine bts ufona v olomouci nevim, takze vyloucit 10GHz spoje jinde nemuzu.
0 x

knedlik

Paní Samková mi ještě ani nestihla odpovědět, ale už teď vím, že to rádio jede v 11G. :wink:
A na 10G je tam prý pole neorané :-), takže můžu být v klidu.
0 x

4gd1

baz píše:

na foerstrove je optika od GTS a kably ufona pokud vim vedou do budky GTS. ty alcomy nepatri ufonu, ale riu, jsou na vedlejsim stozaru. a staci se podivat, kam od nich vedou kably, vede to do toho spodniho racku co je na chodbe u vychodu na strechu po prave strane, v racku jsou k nim i napajeci zdroje a je to pripojeny do switche ES4612 nebo jakyhosi linksysu, zas az tak moc jsem to nestudoval :)

Pokud vim, tak to Ria neni, alcoma v 10G je treba Uciliste DS - a kamsi fuc; i v okoli motorest Kokory - Chropyne atd.. tech mist je vice.. nerikam, ze vsude..
Co se Foerstrovy tyce, Alcomy koncej v serverovne co je u vstupu na strechu (Onyx) ,druha serie, co je na strane GTS tak to konci v bunce. Pokud vim, tak rack je tam jedinej a to Netboxu a tam je Cisco 2960.
0 x

van

Příspěvekod van » 14 years ago

zdavím
ufon memá ve své péči žádná ptp radia, konektivitu pro své bts jim včetně radii dodává gts, čdt, O2 a čra...
0 x

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

4gd1 píše:
baz píše:

Pokud vim, tak to Ria neni, alcoma v 10G je treba Uciliste DS - a kamsi fuc; i v okoli motorest Kokory - Chropyne atd.. tech mist je vice.. nerikam, ze vsude..
Co se Foerstrovy tyce, Alcomy koncej v serverovne co je u vstupu na strechu (Onyx) ,druha serie, co je na strane GTS tak to konci v bunce. Pokud vim, tak rack je tam jedinej a to Netboxu a tam je Cisco 2960.

jak je to na dopravkach netusim, tam jsem nikdy nebyl, ani nevim, ze tam ma ufon btsku.
foe- servrovna u vstupu na strechu vlevo neni onyxu, ale radia. vevnitr je jediny rack a to vysilac radia na FM, jinak nic. v lete jsem v ni byl s technikama, hezky jsem si pokecali.
na chodbe jsou prece racky dva - nahore pod stropem zaveseny nad STAckem je netbox /zamceny na hnusnou petlici/, dole stojici na zemi pod elektrorozvadecem je rio, je na nem i nalepka.
mimochodem podle me onyx na foe nema servrovnu zadnou - jsou tam jen 4 mistnosti - jedna je to radio u vychodu /tam onyx rozhodne neni, neni tam nikdo krom radia, aspon v lete nebyl/, druha je zvenku pristupna ze strechy a tam je kri, treti je vevnitr po schodeckach doprava nahoru vpravo - ta je nase a ve ctvrte jsi prece ty a vpravo v rohu je rack kri, ne?
0 x

knedlik

Jak říká jeden můj kolega v práci - "všechno je zase úplně jinak"
Přišel mail od U:FONa a opravdu je tam 10G, obsazen je kanál 3, 8 ... takže žádné pole neorané :| .

van píše:zdavím
ufon memá ve své péči žádná ptp radia, konektivitu pro své bts jim včetně radii dodává gts, čdt, O2 a čra...

Toto je sice pravda, ale přece já nebudu obvolávat všechny větší poskytovatele a zjišťovat, jestli náhodou neposkytují konektivitu pro U:FONa (nebo někoho jiného obecně).
U:FON na to musí mít člověka, který vede nějakou evidenci, co od koho mají....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

to knedlik a neni jednodusi to proste zmerit, nez se nekde mesic doprosovat o info ? :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

4gd1

to baz:
Jo, bude to tak, ta pred vstupen na strechu asi bude radio(tusim cas), ne onyxe, tak potom ta serverovna co je pristupna venku je onyxe, jinak nevim, kde konci vse, co je na stozaru, jak jsou ty 2 nebo kolik alcomy atd, co ma tam onyx, s tema rackama mate pravdu, ten na zemi je rio na stene je netbox, tam kde mame rack my, tak tam je kri, myslim, ze ty konce toho celeho bastlu venku konci pouze v tom jednom racku tam u nas, v te z venku kri urcite neni (jedine, ze by zmenili natahovani strukturovane kabelaze, cemu moc neverim, podle toho, jak to tam vypada...)
0 x

knedlik

Dade_Marfi píše:to knedlik a neni jednodusi to proste zmerit, nez se nekde mesic doprosovat o info ? :)

Určitě je to správnější řešení a dokonce se trochu stydím za to, že jsme to tak neudělali. Ale na druhou stranu, naše trasa vede přes pole cca 3,5km a jediné rádio v dohledu z přípojného místa bylo toto UFONovo. Nevím ani o nějakém minimálním křížení desítkových spojů, takže "pole neorané". Měřič nemáme a nechat si to změřit za cca 5000 + doprava.... Kdyby tady toho bylo pohustu, tak si to změřit určitě nechám.

Ono to zas tak dlouho netrvalo. Prvního jsem založil vlákno, protože jsem přehlédl obecný kontakt na UFONa. Druhého jsem si ho všimnul a dovolal jsem se, poslal email.A třetího večer jsem měl odpověď. Takže ve skutečnosti stačily 2 dny.
0 x